Skip to main content

Adam Lambert a Leona Lewis mají “Girl Crush” na CMT akci Umělci roku: Sledujte

Když na začátku tohoto roku vyšel “Big Crush” od Little Big Town, někteří přemýšleli o tom, jestli ten provokativní song bude vhodný pro konzervativní country rádio. No, byl a také ovládl country žebříčky a vyhrál píseň roku na CMA Awards 2015.

Na středeční akci CMA Artists of the Year ta píseň dostala další zvrat (více k tomu pod článkem a videi), když jí jako cover zazpívali Adam Lambert a Leona Lewis. Středněrychlý song dostal nový náboj popové pompéznosti od zpěváků, kteří oba začínali na pěveckých soutěžích, zaštítěných Simonem Cowellem: Lambert na Americkém Idolu a Lewis na Anglickém The X Factoru.

Vystoupení  bylo na počest Little BigTown, kteří obdrželi cenu  Artists of the Year (umělec roku), společně s Blake Sheltonem, Luke Bryanem, Floridou Georgiou Line a Samem Huntem. Na show byl také jmenován Kenny Rogers Artist of a Lifetime (za celoživotní dílo) a Chris Stapleton získal cenu CMT Artists of the Year Breakout (nováček roku).

 

Adam a Leona – Girl Crush

 


Jen Adam – Girl Crush

 

Mostly Adam GC from TupeloKat on Vimeo.

 

Reakce jednoho z členů skupiny na Adamovo vystoupení 

 

 

Adamův tweet, kterým děkuje CMT, Little Big Town a Leoně Lewis s odkazem na článek v Billboardu

 

Adam a další umělci na červeném koberci

 

 

O čem je píseň Girl Crush

I když by se asi na první pohled (poslech) mohlo zdát, že písnička Girl Crush je o dívce, která je zblázněná do jiné dívky (a že tedy Adam zpívá tuhle píseň nějaké jiné ženě), není to tak jednoznačné.  Když si totiž přečtete slova té písně (http://www.azlyrics.com/lyrics/littlebigtown/girlcrush.html), tak na konci poslední sloky najdete větu: „Yeah, ‘cause maybe then you’d want me just as much“. Takže ta dívka, která tu píseň zpívá ji může zpívat muži, kterého miluje, ale který je s jinou ženou, na kterou ona žárlí. Jo, je to pěkně zamotané, já vím. Ale tím pádem, Adam vlastně sice také zpívá o dívce, na kterou žárlí a chtěl by mít všechno jako má ona, ovšem proto, aby si ho všiml ten muž, kterému ta dívka patří. Pěkně rafinované a geniálně napsané. Adam se musel určitě moc dobře bavit, když dostal nabídku vystupovat na těchto Awards – je to country hudba a Adam si v country zrovna nelibuje a navíc v Nashville, tedy v místě, které Adamovi na Americkém Idolu Simon Cowell doporučoval, aby se mu se svou interpretací country písní raději vyhnul. A aby těch náhod nebylo málo, společně s Adamem si Girl Crush zazpívala i Leona Lewis, která je také Simonovou svěřenkyní, i když z jiné talentové soutěže, anglického The X-Factoru.

Otázkou také je, jak se asi Adam k tomu vystoupení dostal – vypadá to, že to asi mohlo být i rozhodnutí na poslední chvíli – Adam má naplánovanou šňůru koncertů a na tyhle Amas si „odskočil“ soukromým jetem CMT (organizátorů Awards). Zjistila jsem, že na Awards byli přítomní jen dva členové skupiny Little Big Town. Další dva zůstali na poslední chvíli doma u svých rodin z důvodu tragického úmrtí v rodině. Jednomu z nich totiž před třemi dny zemřela sestra. Takže to mohlo být důvodem, proč tu píseň na Awards nezpívali členové Little Big Town, ale Adam a Leona.

Zatím sice nevíme, jestli to Adamovo a Leonino vystoupení bylo připravované předem nebo to někoho napadlo až v důsledku té tragické události, když hledali někoho, kdo by vystoupil místo původní skupiny. Nicméně ať už to bylo jakkoliv, pro Adama to byl ne jeden, ale hned několik uzavřených kruhů – což je pro něj dost typické, že ano. 🙂 No a také příležitost potěšit své fanoušky a předvést své umění nejen lidem v sále,ale také u televizorů a Internetu – a tam mohlo tyto Awards sledovat víc než 90 milionů lidí. Hezké. 🙂

 

Další odkazy a fotogalerii najdete zde:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1001968196511065.1073742369.180468061994420&type=3

 

*shimoli*

shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli

Join the discussion 171 Comments