Skip to main content

Nový singl Adama Lamberta ‘Ghost Town’: První recenze

Glamberts, nejdříve vám dáme dobrou zprávu: Máme tady v Attitude HQ už několik dnů v rukách nový singl Adama Lamberta Ghost Town a milujeme ho.

Ta špatná zpráva: Nemůžeme s vámi zatím tu písničku sdílet (přísný zákaz od Lambertova týmu), ale můžeme vám dát naši recenzi.

Je to definitivně odlišné od čehokoliv co Adam kdy udělal. Pryč jsou některé jeho poněkud přehnané glam rockové momenty z předchozích dvou alb, nahrazené více nenápadným, kultivovaným – opovážíme se říct suprovnějším – zvukem.

“Minulou noc jsem ve svých snech zemřel a procházel se ulicemi nějakého starého města duchů”, zpívá v první části Lambert za doprovodu ztlumeného zvuku akustických kytar. Je to nádherné, folkové – připomíná to klidnější části Madonniných písní na nedoceněném albu American Life (i když, možná máme Madonnu v mysli, protože oba vydávají singly stejného jména ve stejný čas – skvělé souznění myslí mimochodem).

Tohle všechno se změní za 45 sekund, když Adam předznamená v tajemném rytmu house: “Teď vím, že mé srdce je město duchů”, a píseň se promění v taneční skladbu, doplněnou o návykové hvízdání, bezeslovný hook (vybavte si X-Files melodii a jste skoro tam).

Je to neobvyklý hybrid – abyste z toho udělali taneční trhák, bude to potřebovat pořádný remix, který zrychlí tempo u těch (skvělých) folkových částí – ale je to určitě neskutečně skvělý comeback s opravdu hitovým potenciálem.

Můžete si přečíst náš podrobný rozhovor s Adamem v novém čísle časopisu Attitude, který si můžete stáhnout do svých mobilů, iPadu nebo tabletu na  Pocketmags.com/Attitude.
Český překlad rozhovoru z časopisu Attitude.

Časopis už vyšel a vy si jej můžete objednat k dodání až do domu na newsstand.co.uk.

Zdroj: Adam Lambert’s new single ‘Ghost Town‘: The first review

shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli