Skip to main content

Adam Lambert o vrcholných okamžicích své kariéry a dláždění cesty pro gay umělce – ‚Tak moc se změnilo‘

Část Adamova rozhovoru pro ET u příležitosti uvedení jeho hudebního videa pro svůj hlavní singl alba The Original High

 

M: “Na jaké dosavadní okamžiky své kariéry jsi nejvíc pyšný?”

A: “Myslím, že Idol byl pro mně velkým okamžikem, bral jsem opravdu pozitivně mé zkušenosti z té show. Získal jsem nominaci na Grammy, to byl opravdu dobrý pocit. A pak, album číslo 1, Trespassing, mé poslední album se dostalo na příčku číslo 1 Billboard žebříčku, to bylo šílené. A  konečně Queen turné, které jsem měl v posledních letech bylo velkou poctou.”

M: “Zmínil ses, že jeden z Tvých momentů, na které jsi nejvíc pyšný byl Trespassing jako číslo jedna. Byl to také jeden z velkých milníků, jako první gay umělec, který získal číslo jedna v Billboard žebříčku. Co tohle milník pro Tebe znamená dnes?”

A: “Myslím, že je to velmi zajímavé, protože se toho tak hodně změnilo za posledních šest let. Na začátku to byla taková vzrušující věc pro média a pro lidi, protože to bylo něco velkého a hodně se o tom mluvilo. A já jsem byl opravdu šťastný, že jsem byl součástí té změny, že jsem se toho účastnil a mluvil o tom a byl pyšný že jsem tím čím jsem. A teď, což je vzrušující, je to tak nějak přežité. Mám pocit, že teď to už nechceme pořád omílat dokola. Lidi jsou připraveni se přes to přenést a prostě být lidmi. “

M: “A dostalo to dokonce i svůj příběh v hlavním vysílacím čase. Díváš se na Nashville Empire?”

A: “Ano, dívám se na Empire. Sleduji Nashville. Myslím, že je to opravdu hezké, protože zábavní průmysl je dnes vlastně něčím, co posouvá věci dopředu a vychovává lidi, myslím si. Ať už s tím souhlasíš nebo ne, aspoň to lidi nebude děsit, což si myslím, že je velmi důležité.

 

Zdroj: http://www.etonline.com/media/video/adam_lambert_on_career_highs_and_paving_the_way_for_gay_artists_so_much_has_changed-163580/

 

Adam Lambert odhaluje jak Queen ovlivnili ‘The Original High’

 

 

A: “Název The Original High jde zpět k…’high’ (vrcholný zážitek) může být cokoliv.  Je  to nějaký druh vzrušení, který můžete dostat, taková adrenalinová věc. Je tam zřejmě hodně druhů ‘high’.  A o tomhle je ta písnička. A ve většině případů tenhle adrenalin cítíte jen jednou a už ho nikdy nemůžete prožít znovu, ale nepřestáváte se snažit dokud nezjistíte, že z toho můžete vyrůst. A řeknete si: “Hej, tohle už nikdy nebude stejné, takže musím jít prozkoumat nové věci.” A tohle album je o té cestě.”

M: “A co Ghost Town? Proč je tahle píseň tou úvodní z toho alba?”

A: “Bylo to, připadalo to jako něco nového. Obojí, pro  mně i pro rádio, pro vysílání. Je to tak nějak trochu povědomé a zároveň schizofrenické. Jako dvě odlišná zvířata, která se dostávají k sobě a splývají. Já prostě mám rád, jak opovážlivé to je. A já si taky myslím, že v osobní rovině je ten text něco, co s čím by se lidi mohli stotožnit. Ať jste kdokoliv.”

M: “Je to Tvé první album u Warner Brothers.”

A: “Jo.”

M: “Tak mluvme o Tvém odchodu z RCA.”

A: “Víš, měl jsem pocit, jako by velká část mé kariéry byl o zpívání písní někoho jiného, což jsem opravdu docela miloval, ale  víš, jsem umělec a důvod, proč jsem v tomhle odvětví je protože chci dělat svou vlastní hudbu.To je to, co mně motivuje, to co na tom miluji a tak když jsem byl požádán, abych udělal album coverů jako mou jedinou možnost, tak jsem byl jako: ‘Dobře, díky za všechno lidi, ale já chci dělat něco jiného. Možná se někdy uvidíme.”

M: “Chtěla bych abys nám popovídal o Queen turné. Byla to tak velká část Tvého života v minulém roce. Jakou největší zkušenost sis z toho odnesl, když se na to zpětně podíváš?”

A: “Co je největší – oni jsou rocková skupina a taky klasický rockový zvuk. Ale, jsou také popoví. Nikdy nezůstali u jednoho žánru. Když se díváš na jejich hity, oni skáčou kolem a vypůjčují si z různých hudebních stylů a experimentují a funguje to pro ně. Takže tohle mi dalo hodně sebedůvěry pro mé album The Original High, protože to má v sobě zvuk, který jsem v minulosti nedělal. Ale já mám pocit, že být s nimi na turné je tak trochu, řeklo mi to, že dobrá píseň je prostě dobrá píseň. A že ta nejlepší píseň je ta, která přiměje lidi, aby něco cítili. A to album je o tomhle. Není to o žánru nebo rádio formátu nebo čemkoliv takovém. Je to o tom, jaký pocit to v Tobě vyvolává. A oni mi to tímhle jednoduchým způsobem připomněli.

Zdroj: http://www.etonline.com/media/video/adam_lambert_reveals_how_queen_influenced_the_original_high-163594/

 

shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli