Skip to main content

První část Adamova koncertu ve Fontaineableau, který se konal v sobotu, 30. listopadu 2013.

Ten koncert byl součástí věhlasné série BleauLive koncertů ve Fontainebleau. Adamovo jméno je teď na seznamu těch nejvýznamnějších účinkujících na těchto koncertech – Lady Gaga, Maroom 5, Katy Perry, Tiesto, Pitbull a další.

Koncert se měl původně konat venku na travnaté ploše, ale několik hodin před koncertem začalo pršet, takže se koncert přesunul do nádherného sálu LIV Nightclubu v hotelu Fontainebleau.

Pokud si chcete přečíst víc o přípravách na ten koncert, tak můžete v tomto článku:
Adam Lambert – Fontainebleau show, 2013-11-30

Mými zdroji pro tento recap byl samozřejmě Twitter a internetové stránky o Adamovi, především Adamtopie, kde jsem našla moc hezký recap od její adminky Q3, která se koncertu účastnila.

A teď už k samotnému koncertu:

Koncertu se kromě místních a fanoušků z USA zúčastnili i lidi z Portugalska, Šanghaje, Tokia, Německa a několika dalších zemí. A obecenstvo bylo dost odlišné od jiných Adamových koncertů. Byla tam spousta párů, někteří muži byli společensky oblečeni (sako a kravata), jiní na sobě měli neformální oděv. Věkové rozmezí bylo asi mezi 21 – 80ti léty a bylo tam i několik úplně mladých fanoušků (pamatuji si, že jsem viděla fotografii rodiny i s dítětem z Greet and meet).

LIV Nightclub má impozantní vzhled – neony, skyboxy, veliká schodiště, taneční plochu s obrovským klenutým stropem a tři bary. No a samozřejmě pódium, dostatečně vysoké k tomu, aby na účinkující bylo dobře vidět odkudkoliv v sále. Podle odhadu jedné z účastnic koncertu tam bylo asi kolem 600 lidí. Což není moc, kapacita toho sálu je určitě větší (přes 2 000 lidí), ale když si vezmete cenu těch vstupenek… Přece jen ne každý (a to ani v USA) si může dovolit utratit za jeden víkend kolem tisícovky dolarů (a to za osobu – tady je link na Adamtopii s částečným ceníkem – podrobný bohužel nemám)

Přesto se ale podle zpráv, které mám personál hotelu vyjádřil, že byli potěšeni množstvím balíčků (protože lístky na koncert byly navázané na ubytování a některé měly i Greet and Meet), které prodali. A také – ty nejdražší VIP balíčky se prodávaly velmi dobře a velmi rychle).

Koncert začal ve stejném duchu jako jiné Adamovy koncerty. Krátké Intro a pak Adam vchází na pódium a začíná zpívat If I Had You, za kterým následuje Naked Love a Cuckoo.

If I Had You:

To první IIHY video nemá nejlepší zvuk (což ale nemá skoro žádné z videí z Miami která jsem viděla), ale má dobrý obraz a líbilo se mi, že je v něm na začátku vidět Adama v zákulisí, jak se soustředí před vstupem na scénu – je to něco, co nevidíme pokaždé a je to úžasné)

V tom druhém videu je nejen Adam před vstupem na pódium, ale také příchod ostatních členů kapely:

IIHY, Naked Love, Cuckoo:

No a tady je záznam prvních tří písniček Adamova koncertu. Velmi kvalitní vide, ale bohužel ne zvuk (i když později je to určitě lepší než to co slyšíme na samém začátku)

Pop That Lock:

“Bavíte se? Přál bych si mít párty ze kterých by mně museli odvést každý… každou noc. Máte hezké svátky Díkůvzdání? A nacpali jste se krocanem a nádivkou? A kdo slaví Chanuku (Hanukkah)? Jsme v Miami a já vím, že tu jsou nějací Židi. Bratři a sestry.”
“Jdeme na Pop That Lock? Okay, tady to je!”

Zpozorněte hlavně ve druhé polovině videa (od 2:20) – Adamovy taneční pohyby a pak ty výšky, když zpívá to své ‘je je jeeéééé’ stojí za to!.:

Tady je video od cos2mwiz – jiný úhel, víc záběrů zblízka, ale bohužel fakt ne dobrý zvuk:

No a pak přišel ‘Music Again’, následovaný Chokehold


Když se podíváte na to video, tak Adam jako by opravdu celým svým tělem i mimikou během písně Music Again říkal jak moc se m chce ‘opět poslouchat hudba’ – tedy, já doufám, že v jeho případě hlavně tvořit. 🙂 Byl šťastný, usmíval se a doslova tou písničkou protančil. I lidi, kteří byli přímo na tom koncertě psali, že z něj přímo vyzařovalo štěstí a energie (nejen u téhle písničky, ale od MA to začalo být velmi zřetelně vidět jak si ten koncert užívá)

Následoval Chokehold – skvělé výšky po sedmé minutě v tomhle videu.

Osobně mi přišel docela zajímavý ten závěr toho videa – myslím, že jste tam postřehli ten zvednutý ukazováček a pak ten Adamův výraz úplně na konci. Já jako bych opravdu viděla velké F*CK YOU pro… mohl by to být bývalý milenec, ale tady by to přeneseně mohlo být RCA (to je ale jen má fantazie :)).

Chokehold riff a Shout

Po skončení Chokehold se Adam šel napít no a fanoušci a zřejmě i skupina čekali že začne Shout. Ale nezačal. Adam se vrátil k mikrofonu a začal improvizovat. Vypadalo to, jako malá hlasová zkouška (předtím bylo vidět, že jsou tam problémy se zvukem a Adam se zřejmě trochu snažil otestovat a sladit svůj hlas s kapelou a taky se prostě dobře bavil :)).

Pak představil písničku od Tears for Fears, kterou nazkoušel se svou skvělou kapelou (na kterou ukáže) a začíná Shout. (2:10)
A opět – naprosto úžasné výšky (hlavně na konci) a hezké Tommyho sólo na kytaru.

No a myslím, že tuhle písničku asi znáte (Whataya Want From Me)

Dvěma slovy – klasika… a… úžasné!
A myslím, že WWFM je docela hezkou tečkou za první části našeho recapu. (Druhá bude následovat co nejdříve) 🙂

 

[nggallery id=37]
shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli