Skip to main content

Rozhovor Adama Lamberta s Johnem Kearnsem

 

Překlad:

Adam: „Ahoj Johne, jak se máš? Tady je Adam.“

John: „Ahoj Adame. Dobrá práce se Superpower. Líbí se mi!“

Adam poděkuje a říká, že je opravdu pyšný na celý svůj projekt Velvet Side A, protože mu to dalo hodně práce, než to EP dokončil, trvalo mu to čtyři roky, protože si musel promyslet, co by chtěl udělat, jakou hudbu chce tvořit a nějaký čas to trvalo, než na to přišel. Musel o tom přemýšlet trochu víc, a pak přišel na to, že chce udělat něco jiného, než byla jeho dosavadní hudba. Chtěl udělat něco víc nadčasového, víc klasického.

John na to, že jeho nová hudba je hodně funky a nádechem rocku.

Adam souhlasí – funk rock má rád.

John říká, že hudba bez speciálních efektů a technických úprav, ale je nutné mít k tomu dobrý hlas, na kterém je pak ta hudba postavená, což ale nikdy nebyl Adamův problém.

Adam mu za to poděkuje a ujistí, že se snažil o to, aby jeho hlas byl důležitou součástí jeho písniček. A že se snažil najít způsob projevu, který by byl víc jeho vlastní tentokrát, z hloubi jeho duše.

John přitaká, že je to pravda a že Adamovi fanoušci z toho budou mít opravdovou radost.

Adam říká, že je to pravda a že jeho fanoušci milují Superpower, že si myslí, že mají tu písničku rádi a že se těší, až ji bude zpívat naživo. A že zbytek toho EP je podobná hudba, ovlivněná sedmdesátými a časnými osmdesátými léty, hrají tam všechno skutečné nástroje. A že je tam balada Closer To You, kterou fanoušci opravdu milují. Je to písnička, kterou Adam napsal předtím, než našel svou lásku, kterou hledal. Takže je to hodně o touze a říká to, “kdokoliv je ta osoba, udělal bych pro ni cokoliv. Potřebuji ji cítit, chci ji ve své blízkosti”.

John se pak zeptá Adama na jeho spolupráci s Queen (Adam prozradí, že budou spolu opět hrát v UK, budou mít v Londýně pět koncertů a pak také budou hrát v Manchesteru. Že tentokrát nebudou v Irsku, ale pozval všechny, aby dojeli dolů do Londýna a Manchesteru a udělali si dovolenou. 

John zavzpomíná na jejich první setkání, což bylo na MTV EMAs v Belfastu, kde Adam poprvé vystoupil s Queen (když pomine Americký Idol).

John: “A byl toho plný internet.”

Adam: “To byl! V dobrém i ve zlém. Dostalo se mi různorodých reakcí, což bylo skvělé, protože to přimělo lidi k tomu, aby o něm mluvili, což si Ada přál. A bylo to velmi zajímavé, protože Adam byl opravdu nervózní, protože když se člověk dostane do situace, jako byla tato, když měl zastoupit jednoho z největších zpěváků všech dob, kterým Freddie Mercury, kterého jsme ztratili příliš brzy, nepochybně je, to je opravdu náročné.”

John souhlasí a Adam pokračuje: “Je zřejmé, že ho nemůžeš nahradit. Není tam nikdo jiný mimo něj. On je tím originálem pro tuto hudbu, on je tím hrdinou. Takže jsem velmi rychle zjistil, že nejlepší způsob, jak se celé té věci zhostit, je oslavit jeho osobnost. Oslavit jeho úžasné písně. Uvědomil jsem si, že kdybych ho imitoval, což jsem se nikdy nesnažil, by působilo lacině. Bylo by to neuctivé k té skupině, k Freddiemu, jeho fanouškům. Takže jsem si uvědomil, že nejlepší způsob, jak interpretovat ty písně je podívat se na jejich hudební kompozici, na jejich slova, příběh, který vyprávějí a prostě se od toho odrazit.”

John je přesvědčený, že Adamův hlas je předurčený k tomu, aby namluvil nějaké reklamy. 

Adam se zasměje a prozradí, že vlastně docela nedávno propůjčil svůj hlas filmové postavě Emperor Maximus (role zloducha) v Playmobile Movie.

John si ale je jistý, že by Adam určitě zvládl velmi dobře i tu reklamu a chce, aby to Adam zkusil. Třeba s reklamou na kokosovou vodu Adama Lamberta.

Adam se zasměje a zkusí to:

“Máte žízeň? Chcete se osvěžit vodou po náročném tréninku? Zkuste kokosovou vodu Adama Lamberta. Áááááh, osvěžující!” *smích*

John říká, že budou muset založit tu společnost. Adam je pro. 😀

John se pak zmíní o tom, že ví, že Adamovi záleží na jeho vzhledu a ptá se, jestli je Adam vždycky tak upravený nebo si někdy taky udělá pohodlí.

Adam: “Víš, pokud k Tobě mám být naprosto upřímný, jsem na sebe hodně tvrdý. když se vzbudím, říkám si ‘Oh bože, ty vypadáš příšerně!’ Ale miluji módu a styling, protože to člověku pomáhá k tomu, aby se cítil lépe. Míním tím, tohle je to, co na tom mám rád, protože když se hezky oblíknu, cítím se sebejistěji.”

John : “Vždycky Tě rád slyším, doufám, že se brzo uvidíme, OK?”

Adam: “Nápodobně Johne, díky moc.”

*shimoli*

shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli

Join the discussion 156 Comments