Skip to main content

Stephen Wrabel mluví o Adamovi a jejich spolupráci na songu Nirvana

Stephen Wrabel je americký zpěvák, hudebník a skladatel, který žije v Los Angeles. V rozhovoru pro The Pacific Tribune (https://pacifictribune.com/2017/03/17/finding-fame-wrabel/) hovořil o své tvorbě a spolupráci s jinými umělci (Adam Lambert, Ellie Goulding, Katharine McPhee a Pentatonix a průlomovém okamžiku jeho kariéry, roku 2014, kdy Afrojack vydal verzi jeho písně Ten Feet Tall). Tady je video s rozhovorem a překlad části rozhovoru s Adamem (ve videu o něm mluví od 4:45), se kterým dělal na jedné z písní pro Adamovo druhé album Trespassing.

 

Moderátor: “Vím, že jsi pracoval s Adamem Lambertem na jeho písni Nirvana. Měl jsi šanci pracovat přímo s ním osobně a jaké to bylo?

Wrabel: “Byl první umělec, se kterým jsem kdy pracoval. Byl jsem tak vyděšený, pamatuji si ten de, když jsem jel do studia. Pamatuji si jak jsem vjížděl do areálu studia – je tam malá vrátnice u brány – a zjistil jsem, že on je v autě přede mnou. Byl jsem jako… postříkal jsem se vodou, zakouřil jsem si a napsal jsem smsku mojí  mamce.

Ale bylo to opravdu cool. Byl to super zážitek… dostat se přímo do jeho hlavy. Měl na mysli něco opravdu speciálního, co chtěl udělat, což pro mě bylo skutečně inspirující. Bylo to skutečně něco speciálního… vyšlo to z něčeho velmi upřímného a bylo to o něčem, co se právě dělo v jeho životě – bylo to velmi aktuální.

Je tím nejmilejším klukem a je velmi talentovaný. Bylo inspirující sledovat umělce, který věděl co chce.”

Zdroj článku a videa:

https://pacifictribune.com/2017/03/17/finding-fame-wrabel/

Více o Adamově písni Nirvana:

Adam mluvil o songu Nirvana ještě v rozhovoru s novináři v Montréalu v roce 2012, když dělal promo svého Trespassing alba. Je to tady v tom videu na 3:10 – Adam předtím odpovídá na dotaz ohledně Outlaws of Love (o kterém si novinářka myslí, že ho Adam napsal pro svou lásku). Adam říká, že OoL není píseň pro jeho kluka, že je to píseň, kterou napsal pro LGBT komunitu, a který je o problémech, se kterými se tato komunita potýká. Pak dodává, že tam ale je jedna píseň, kterou napsal pro svého kluka (Sauliho – oficiálně tenkrát spolu chodili) a že se jmenuje Nirvana.

 

V tom rozhovoru Adam mluví ještě o LGBT komunitě a jejích problémech (on sám se považuje za šťastného, protože jako dospívajícímu a i později se mu dostalo pochopení a podpory v jeho rodině a okolí – říká, že se setkal s projevy nesouhlasu a nesnášenlivosti spíš až po svém působení na AI), hovoří také o NCOE a spolupráci s Bruno Marsem (NCOE je píseň, kterou původně napsal Bruno Mars) a od 6:15 mluví o své spolupráci s Queen (tenkrát jejich spolupráce teprve začínala) a o tom, jaká je pro něj čest být s nimi na pódiu a zpívat jejich písně. Že je fajn, pro změnu zpívat písničky, které nenapsal a že chce vzdát poctu Freddiemu, ale nechce ho imitovat. No a že je také fanouškem Queen a má rád jejich písně.

 

Adam se o písni Nirvana zmínil i v jedné ze svých Twitterpárty. Napsal, že je to ukolébavka pro jeho lásku.

*shimoli*

shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli