Skip to main content

Soundtrack mého života

Adam Lambert

Zpívá s Queen – ale ne, není Freddie Mercury

Pozn. př. – Adam se v tomto rozhovoru teda vůbec nekrotil (jako obvykle a své oblíbené slůvko fu*k použil hned třikrát. Takže buď jsem použila trochu mírnější výraz jako překlad anebo je část slova vyhvězdičkovaná, protože mě slušnější výraz, který by tam pasoval prostě nenapadl. :))

Scan článku v originále: http://oi65.tinypic.com/2dvnd3t.jpg

 

První píseň do které jsem se zamiloval

Michael Jackson

Thriller

“Ještě předtím než jsem si mohl kupovat Cédéčka, byl jsem posedlý Michaelem Jacksonem a Madonnou při sledování jejich hudebních videí na MTV. Pamatuji si, že jsem viděl ‘Vogue’ a ‘Thriller’ a byl jsem jako ‘Jooooo’! Nikdy se mi ‘Thriller’ nezdál děsivý. Byl jsem vždycky typ dítěte, které se na Halloween převlékalo za upíra, takže mi to  sedělo skvěle.”

 

První koupené album

Mariah Carey

Mariah Carey

“Bylo mi asi tak osm a pořád dokola jsem v televizi poslouchal její píseň ‘Vision Of Love’. Na prázdniny toho roku jsem dostal CD přehrávač a musel jsem si koupit nějaká CD, tak jsem si koupil tohle album. Nejsem tak úplně obrovský fanoušek Mariah, ale tyhle věci ze začátku jsou vynikající. Myslím tím, že ‘Vision Of Love’ je prostě vokálně nazpívaná ku****ky skvěle.”

 

Píseň, která mně nutí k tanci

Michael Jackson

Don’t Stop Till You Get Enough’

Pokaždé když to zazní, je jedno v jakém rozpoložení právě jste, vždy to zní tak svěže. Ale skutečně, cokoliv z ‘Off The Wall’ album mě nutí do tance. Všechny ty rytmy v tom jsou jako: “No páni!”

 

Píseň, kterou si hraji v autobuse na turné

Adele

I Miss You

“Je to tak sexy a atmosférické. Je to můj oblíbený song z alba ‘25’. Myslím, že tohle album je trochu víc nadčasové než ‘21’. Jeho zvuk je víc skutečný, což si myslím, že pro ni funguje skvěle. Myslím si, že je úžasná.”

 

Píseň, jejímž autorem bych rád byl

Lady Gaga

Bad Romance

“Je to prostě sakra dobrá nahrávka. Má to v sobě takovou vnitřní kvalitu. Vokály jsou tak intenzivní a produkce je neskutečně dobrá.”

 

Píseň, kterou zpívám na karaoke

Bonnie Raitt

I Can’t Make You Love Me

“Nedělal jsem karaoke už nějaký čas, ale když jsem byl mladší, vždycky jsem zpíval tuhle písničku abych vy**bal s lidmi. Karaoke je obvykle když se opilí lidi chovají jako blázni, takže já jsem tam šel a předvedl jsem lidem skutečné vystoupení a oni reagovali jako, ‘Oh můj bože.’ A to mě obvykle uspokojilo (Adam použil výraz „it got me laid“, což znamená sex – no i ten přináší uspokojení, že  ano. :)).’

 

Písnička u které brečím

Robyn

Eclipse

“Není to jeden z jejích singlů,  ale pamatuji si, že jsem jednou poslouchal tuhle píseň a prostě vzlykal. Něco v ní prostě přesně sedlo na ten určitý čas v té době. Právě jsem končil jeden z mých vztahů a pamatuji si, že na mě ta slova doopravdy zapůsobila. ‘Je tam zatmění ve tvých očích, kde jsem obvykle zářil já.” Ona je tak skvělá textařka.”

 

První koncert na který jsem šel

Paula Abdul

“Bylo to turné Under My Spell a bylo to skvělé! Byl jsem divadelní dítě a tohle bylo velmi teatrální, s tanečníky a kostýmy a létáním, takže to opravdu podnítilo mou představivost. Ona byla taková skvělá tanečnice – byla boží.”

 

Píseň, kterou chci aby zahráli na mém pohřbu

John Lennon

Imagine

“Nevím, jestli je to pohřební píseň, ale je tam v tom něco velmi sentimentálního. Je to melancholické, ale ne tak úplně. Je tam něco ve stylu ‘větší než my’ v té písni. Možná je to proto, že jsme ztratili Johna Lennona tak předčasně.”

 

Zdroj: http://contentviewer.adobe.com/s/NME%20Magazine%20North%20America/1b39e73e456944cf829fd5ba07a1fe30/NME%20026%202016/P046_NME_UK_2016_026_LD.html#page_lastPage

 

*shimoli*

 

shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli