Skip to main content

Adam Lambert jako Eddie v RHPS

V jednom ze svých posledních rozhovorů se Adam zmínil o tom, že až do léta má na programu koncerty svého turné a vystupování s Queen (a dost pravděpodobně se také objeví ve vysílání poslední řady Amerického Idolu, možná dokonce na samotném finále), a pak bude dělat něco nového. Samozřejmě, otevřel tím spekulace, co by to “něco nového” mohlo  být. No a jedna z odpovědí na sebe nenechala dlouho čekat. 14. ledna 2016 se objevila v médiích a na sociálních sítích zpráva, že Adam bude hrát v remaku kultovního filmu ‘The Rocky Horror Picture Show’, který natáčí a na podzim bude vysílat americká TV stanice FOX. (Info o filmu, hodnocení a zajímavosti si můžete přečíst zde: http://www.csfd.cz/film/11747-rocky-horror-picture-show/zajimavosti/?type=film).

 

@adamlambert joins our cast as Eddie! #RockyHorror is set to air this Fall on @foxtv!

A photo posted by The Rocky Horror Picture Show (@rockyhorrorfox) on

I sám Adam tuto zprávu nadšeně okomentoval na svém Twitteru:   https://twitter.com/adamlambert/status/687826616471306240    

O přípravách na natáčení tohoto pořadu se mluvilo už delší dobu a samozřejmě, Adamovo jméno bylo v té souvislosti často zmiňováno. Spousta lidí by si jej přála právě do role hlavního hrdiny, transsexuála Franka-N-Furtera, někteří naopak Adama v téhle roli (z důvodu velmi pravděpodobného zaškatulkování) vidět nechtěli. Sám Adam  při rozhovorech na otázku, jestli by si chtěl zahrát v ‚Rocky Horror Show‘ odpovídal, že ano, že je to jeho oblíbený muzikál už od dětství, ale podle dostupných informací, roli Franka odmítal.

My už víme, že Adam bude hrát Eddieho, motorkáře, který doslova ‘vjede’ na tu show a udělá tam pěkný rozruch.

Pokud jste neviděli ‚Rocky Horror‘ a chcete vědět jaká je Eddieho role, můžete se podívat tady:

 

 

A ano, je to docela malá role, tedy něco jako cameo, ale zcela určitě to není bezvýznamná role. Eddie je velmi výrazná postava toho příběhu, i když se tam objeví jen krátce. A součástí jeho role je i zpěv a to, jak víme, je něco, v čem Adam obzvlášť vyniká. Takže tahle část filmu určitě nezapadne, ale hodně o ní (a o Adamovi) uslyšíme. Nakonec, už dnes se zprávy o Adamovi a jeho roli Eddieho objevují v médiích a na sociálních sítích doslova po celém světě.

Hlavně fanoušky Adama bude možná zajímat, že jeho obsazením do ‚The Rocky Horror Picture Show‘ (a to právě do role Eddieho) se opět zajímavě “uzavřelo několik jeho životních kruhů”.

Tak za prvé – když na Americkém Idolu Adam zpíval písničku ‘Born to Be Wild’, Simon Cowell se dal slyšet, že sledovat Adama při tom vystoupení bylo jako dívat se na Rocky Horror muzikál, načež Adam podotkl, že tu show miluje. Kdo by si tenkrát pomyslel, že jednou v ní bude i hrát. 🙂

No a Americký Idol je stejně jako remak filmu RHPS vysílaný na TV FOX (a jo, na TV FOX mají Adama rádi 🙂).

Tady je vystoupení Adama s BtBW na AI a následný Simonův komentář:

 

 

Další zajímavý fakt, který se váže k Adamovi a jeho roli Eddieho je spojený s představitelem Eddieho v původním filmu. Hrál ho Meat Loaf, což je rockový zpěvák a jedna z největších rockových ikon naší doby. (Tady je o něm více: https://cs.wikipedia.org/wiki/Meat_Loaf)

No a Meat Loaf je velkým obdivovatelem Adama. Nejednou se o něm vyjádřil, že je to zpěvák s jedním z nejlepších hlasů vůbec. Například v tomto rozhovoru:

 

 

Meat Loaf v tom audiozáznamu říká, že je tady hodně skvělých rockových zpěváků (jmenuje Freddieho Mercuryho, Steva Taylora a Michaela Jacksona), ale že Adam je jediný, který ho svým hlasem a zpěvem naprosto omráčil, podobně jako se mu to stalo s Janis Joplin v šedesátých letech. Že si snad nikdo nedokáže ani představit, jak dobrý Adam vlastně je. Že si stáhnul všechno co zpíval na Americkém Idolu a že si připadá jako bezmezný obdivovatel  Adama Lamberta a že si lidi ještě stále neuvědomují, jak je (Adam) skvělý.

Tady je další video – v němž se Meat Loaf setkal s Adamem:

 

 

V tom videu Meat Loaf říká (v legraci samozřejmě 🙂), že tam stojí s – jak ho nazvali novináři – nemanželským synem (díky Drakul 🙂) Freddieho Mercuryho a Meat Loafa. Že už udělali DNA testy a že čekají na výsledky, aby zjistili, jestli je Adam opravdu jeho syn. 😀

No a tady je poslední video, ve kterém Meat Loaf opět vysoce cení Adama a mluví o něm jako o jednom z pouze tří zpěváků (podle Meat Loafa), s ‘overdrive’ (český ekvivalent slova ‘overdrive’ jsem nenašla – ale Drakulka CZ navrhla  nazvat to ‚ječák‘ 😀 – je to hlasový mód s vysokým, až metalickým hlasem, který zní jako hlasitý křik /ale je to pořád plný hlas a nezní to škrceně a pištivě/). Podle Meat Loafa takhle dokážou zpívat jen Aretha Franklin, Whitney Houston a Adam. Meat říká, že těmhle lidem opravdu závidí, že tohleto dokážou. (Jak jsem napsala výš, Meat Loaf je rocková ikona a jeden z nejlepších hlasů vůbec, takže tato poklona, které se od něj dostalo Adamovi, je opravdu velká věc. 🙂)

 

 

Když už v souvislosti s RHPS mluvíme o Adamovi a slavných lidech, které jinak potkal ve svém životě, asi bychom neměli vynechat Dr. Briana Maye, který si zahrál na kytaru v písni ‚Hot Patootie-Bless my soul‘ (tedy přesně v té, kterou bude Adam zpívat jako Eddie) (http://www.brianmay.com/brian/magsandpress/rockyhorror.html).

Video s Brianovou nahrávkou:

 

 

A ten výčet slavných osobností ještě nekončí. S velkým ohlasem se setkala zpráva, že vypravěče v televizním zpracování muzikálu bude dělat Tim Curry, který ve filmu hrál samotného Franka-N-Futtera. A samozřejmě, většina článků v souvvislosti se zprávou o Timově roli vypravěče zmiňuje opět Adama v roli Eddieho, jako např. Variety: http://variety.com/2016/tv/news/adam-lambert-rocky-horror-picture-show-cast-eddie-fox-1201680258/

 

http://oi66.tinypic.com/1z727fs.jpg

 

Televizní remak RHPS bude režírovat Kenny Ortega, americký producent, režisér a choreograf, který mimo jiné režíroval např. ‚Muzikál ze střední‘ nebo turné Michaela Jacksona ‚This Is It‘ (https://cs.wikipedia.org/wiki/Kenny_Ortega).

A asi všichni víme moc dobře, jak moc Adam miluje Halloween. Takže tady máme další úžasnou souhru náhod – Kenny Ortega postnul na svůj Instagram info o jeho režii RHPS a uvedl, že pořad půjde do vysílání tento rok právě v období Halloweenu:

 

 


Řekněte sami, nezní to skoro už jako sci-fi příběh? 😀 No,  u jiného možná, ale u Adama se s takovýmito “náhodami” a “uzavřenými kruhy” setkáváme opravdu hodně často. Myslím, že nám to jen dokazuje, jak výjímečnou osobností Adam je. 🙂

 

Ještě na doplnění, pokud se chcete podívat na celý film RHPS, můžete on-line zde:

http://www.watchfree.to/watch-1586-The-Rocky-Horror-Picture-Show-movie-online-free-putlocker.html

nebo tady v češtině a s titulkama u písní:

http://www.prehrajto.cz/rocky-horror-picture-show/558bd3a0639bf

*shimoli*

shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli

Join the discussion 14 Comments

  • Janimi napsal:

    Díky moc za skvelé zhrnutie a odkazy :-)…hej na to ako ML básnil o Adamovi pamätám a naozaj je dobre, že to o ňom povedal… je stále podceňovaný na to aký je skvelý…. Preto je fajn že sa zaskveje aj v tejto roli Eddieho .. (a inak asi chápem že tú hlavnú úlohu asi momentálne až tak nechcel 🙂 aj keď… :-))…To uzatváranie kruhov u Adama je tak super :-))))) !!!!

    • Shimoli710 napsal:

      Díky Jani! 🙂
      Jo, těší mě jak to všechno do sebe zapadá a osobně právě teď taky preferuji Adama jako Eddieho než v roli Franka. Myslím, že bude skvělý.

  • Henry.Wilde napsal:

    Myslím , že Remake bude hrozný a nedosáhne kvality prvního filmu , ze zvědavosti se podívám , ale některé obsazení mě zklamalo . Adam bude dobrý , ale koho to kruci obsadili do hlavní role ? Příšerné.

    • Shimoli710 napsal:

      No ony bohužel remaky většinou zdaleka nedosahují kvality originálu. 🙁
      Ale nepochybuji o tom, že Adam bude super. Hlavní roli nehodnotím , zatím, dokud jsem neviděla výsledek (někdy lidi dokážou příjemně překvapit :))
      A Adama hodně potěšilo obsazení Columbie – Annaleigh Ashford s ním hrála ve Wicked, takže opět jeden „uzavřený kruh“ v Adamově životě. 🙂