Skip to main content

Příběhy k tetování Adama Lamberta

 

Adam Lambert právě vydal své vlastní nové album The Original High – jeho třetí studiové album – a my je nemůžeme přestat poslouchat! Adam se nedávno zastavil v iHeartRadio HQ v New York City a promluvil si s námi o své nové hudbě… a jeho tetování!

 

Adam Lambert o jeho novém albu The Original High

“Je to venku! Jsem nadšený. Chci říct, zcela zjevně miluji všechny ty skladby. Singlem je právě teď ‘Ghost Town’ a já ho miluji a jsem nadšený, že se o ně lidi zajímají a poslouchají jej v jejich autě a při běhání na běžícím pásu a v klubech. Jako, tohle je to, co jsem chtěl, víš? Chci se s lidmi spojit skrz hudbu a rád bych jel příští rok na turné a dal něco dohromady. Moje ‘original high’ je zpívání, takže musím získat prostředky abych to mohl udělat. A skvělé album mě doufejme propojí s mým publikem a dá mi více příležitostí.”

 

Chloubou The Original High je jeho hlavní singl ‘Ghost Town’. Tenhle song je trochu odlišný od toho, cojsme v minulosti od Adama slyšeli, ale my ho naprosto milujeme! Lamběrt nám řekl, že tahle píseň “téměř jakoby spojovala dohromady dva odlišné styly, což je opravdu zajímavé. Je jako více osobností v jednom.”

 

O příběhu k The Original High písni ‘There I Said It”

Adam s námi mluvil také o písni z jeho alba, která se jmenuje ‘There I Said It’. Řekl nám, že tahle balada je pro něj opravdu osobní a je o tom, že se opravdu neomlouváš za to, kdo jsi a říkáš to, co si myslíš.

“Je tam píseň, který se jmenuje ‘There I Said It’, což je  velká balada. Je to něco jako hymna o tom, že se neomlouváš za to kým jsi a tak nějak říkáš to, co si myslíš a že říkáš pravdu. Protože v životě a obzvláště pro mne v téhle branži je snadné být tak trochu v pokušení dát lidem to, co chtějí a tak trochu pozměnit sám sebe. Ale tohle je definitivně píseň, která říká ‘ne, tohle neudělám. Tak, teď jsem to řekl.’”

Nu, jakýkoliv zapřisáhlý #Glambert ví, že Adam Lambert má docela dost tetování. V podstatě, jeho paže jsou domovem pro hodně jedinečných uměleckých děl. Během své návštěvy iHeartRadia HQ se zpěvák rozpovídal o svých tetováních a co bylo jejich inspirací.

 

Adam Lambert vysvětluje svá tetování a příběhy, které se k nim vážou

Paže Adama Lamberta mohou teď být pokryty tetováním, ale nenechal se tetovat, dokud mu nebylo 27 let. Vlastně své první tetování, Egypské oko získal těsně před začátkem Amerického Idolu, protože si myslel, že ho to může chránit, zatímco bude vystupovat před kamerami na té show.

 

O jeho prvním tetování – ‚Egyptské oko‘

“Mé první tetování bylo Horovo oko, egyptská záležitost a nechal jsem si je udělat vlastně těsně předtím, než jsem začal na ‘[Americkém] Idolu’. Vždycky mám… rád dělám věci z nějakého důvodu a byl jsem jako ‘jo, potřebuji něco jako ochranné oko, protože budu na kameře a tohle mně bude chránit.’ A také proto, že opravdu miluji Egypt. Vždycky jsem měl rád Egypt.”

 

http://img.ccrd.clearchannel.com/media/mlib/2135/2015/06/default/adam_lambert_0_1435594928.jpg

 

Adam nám řekl, že většinu svých tetování získal v pořadí za sebou.  Například nad jeho Egyptským okem je infinity tetování (znak nekonečna), které, jak Lambert říká, vyjadřuje výměnu energie mezi ním a jeho #Glamberts, zatímco vystupuje na pódiu.

 

O jeho ‚Infinity‘ tetování

Tohle pro mně tak nějak symbolizuje výměnu, kterou máš s publikem při vystoupení. Je to něco jako výměna energie. Ty předáš něco jim, oni něco předají zpátky tobě. Je to jako… já nevím, je to jakoby pocit nekonečné smyčky.”

 

Nad těmito dvěma, Egyptským okem a Infinity tetováním, je Klíč a ten je inspirovaný uměleckým dílem, které si koupil od přítele. Tohle umělecké dílo se proměnilo v umění na jeho pravém předloktí.

 

O jeho starobylém ‚Klíč‘ tetování, umístěném na jeho levém předloktí

„Tohle je klíč, je to podle uměleckého díla, které jsem si koupil od přítele, který se jmenuje Hans. A tohle byla  jedna část toho díla, o které jsem si myslel, že je opravdu super, takže jsem si řekl: ‘Tohle si nechám vytetovat. Mám rád tenhle klíč.’ No a tak jsem to udělal!”

 

http://img.ccrd.clearchannel.com/media/mlib/2135/2015/06/default/adam_lambert_0_1435595928.jpg

 

Kromě duchovních a uměleckých inspirací má Adam také vytetovaný citát, který má svůj význam. Na jeho levém předloktí má tetování, na kterém stojí: “Musica Delenit Bestiam Feram, což je latinsky “Hudba zklidní to divoké zvíře”. Adam nám řekl, že tenhle inkoust získal během svého pobytu v Japonsku.

 

O jeho ‚Musica Delenit Bestiam Feram‘ tetování

“Měl jsem pocit, že hudba má tu moc v životě, že může změnit cokoliv. Může  změnit tvou náladu bez ohledu na to, jaká je. Pokud máš špatný den, můžeš si pustit určitou hudbu, po které se budeš cítit líp. Pokud jsi ve stresu a potřebuješ relaxovat, můžeš si pustit relaxační hudbu. Můžeš si pustit hudbu pro intimní chvíle. Můžeš mít hudbu pro cvičení, která tě motivuje. Mění tě to. A tohle je význam toho že to mění to kruté zvíře, takže to může tak nějak zklidnit ten vnitřní žár a podobně.”

 

http://img.ccrd.clearchannel.com/media/mlib/2135/2015/06/default/adam_lambert_0_1435597113.jpg

 

Na Adamově pravém rameni/na paži je tetování inspirované řeckou mytologií – přesněji, Dionýsus. A to, co spojuje okolní tetování s Dionýsem je barokem inspirovaný design.

O jeho tetování ‘Řecký bůh a Barokně inspirovaný design’

“Pořídil jsem si je v Hong Kongu. Je to něco jako Dionýsus. Tak trochu řecká mytologie. A tohle byl bůh– je tam hodně jeho interpretací. Je tak trochu ona a trochu on. Může znázorňovat cokoliv, protože Dionýsos byl bohem zábavy a dobrých čas a umění a kreativity a vína. A tady chrlí vzduch nebo spíše vodu. Pak jedna holka jménem Kim v LA vytvořila všechen tenhle další art, který tak nějak tohle všechno propojuje.” Dodává: “Byl jsem opravdu inspirován barokními předlohami, jako něco ze starých časů, něco… hodně z toho vidíš v Paříži, když se tam procházíš. Hodně architektury a soch a podobných věcí.”

Adam nám prozradil, že ze všech tetování,která má, tenhle barokem inspirovaný inkoust je ten, který bolel nejvíc – obzvlášť kolem lokte.

“Došli jsme s touhle barokní věcí až k lokti. Důvodem, že to má tak bohaté  odstíny je, že ona jich dělá hodně a odlišných… jako, dělali jsme pět nebo šest samostatných sezení pro tohle. Nechala to zahojit a pak šla do tmavších nebo světlejších tónů, aby tomu dodala hloubku. A tak když jsme se dostali do oblasti toho lokte, bylo to pěkně drsné. Potil jsem se. Zpotil jsem se až na koulích.”

 

http://img.ccrd.clearchannel.com/media/mlib/2135/2015/06/default/adam_lambert_0_1435600149.jpg

 

O jeho “Q” tetování a turné s Queen

Samozřejmě, s ohledem na jeho čas strávený s legendární rockovou skupinou Queen, si Adam musel pořídit na památku na turné s těmito chlapy nějaký inkoust. Takže má Q jako Queen na své pravé paži a podle Adama tohle je pravděpodobně jedno z nejsmysluplnějších tetování.

“Oh, to [turné s Queen] bylo ohromné.Byli tak skvělí. A vlastně ten bubeník, Roger [Taylor] a já, my… Vlastně on má hodně tetování na nohách, která si nechal udělat během posledních 15 let nebo tak nějak to myslím říkal. Takže on během svého života taky získal tak nějak zálibu v tetování. Samozřejmě jsme spolu hodně mluvili o tetování a podobných věcech.

 

http://img.ccrd.clearchannel.com/media/mlib/2135/2015/06/default/adam_lambert_0_1435622101.jpg

 

Během svého turné s Queen v Londýně Adam získal tetování ve tvaru diamantu — velmi komplikovaný kousek, který byl vlastně vytvořen pomocí Adobe Illustratoru a vytetován opravdu unikátním způsobem.

“Minulý rok jsem byl v Londýně zkoušet s nimi  [Queen] a nechal jsem si udělat tohle. Ten chlap se jmenuje Maxime a pracuje v obchodě, který se jmenuje Sang Blue v Londýně a jeho věci jsou super. Začal jsem ho následovat na Instagramu a říkal jsem si: ‘Jak to ten chlap dělá?’  Miluji jeho věci. Tak jsem se s ním sešel a on generuje tohle všechno na svém počítači. Udělal jsem to s ním. Vymysleli jsme design, který se nám líbil a pak jsme to vytiskli na samolepící papír, nalepili (na Adamovu ruku) a pak jsme to vytetovali. Když  dělal ten návrh, byly to všechno čistě kreslené čáry. A pak, když to překresloval na kůži, tak tam ručně přidal hodně stínování a nuancí.”

 

http://img.ccrd.clearchannel.com/media/mlib/2135/2015/06/default/adam_lambert_0_1435600626.jpg

 

O jeho ‘Mozaice a obráceném trojúhelníku’ na jeho levém předloktí 

“Je to prostě opravdu super vzor. Viděl jsem hodně vzorů, které dělal, a proto jsem se podíval na několik různých návrhů a našel jsem jeden, který se mi líbil a ten jsme udělali.”

Ten obrácený trojúhelník reprezentuje gaye. Takže je to něco jako konstatování. Víš. Jsem odlišný, miluji to.”

Adamova tetování jsou většinou na jeho rukách, ale má také jedno na své klíční kosti na počest svého nejnovějšího alba The Original High a to název jeho titulní skladby. V refrénu The Original High” Adam zpívá „Chasing The Original High“ — což je to, co si nechal vytetovat..

 

O jeho „Chasing The Original High“ tetování

Tohle je pravděpodobně to, které je nejvíc aktuální. Tohle je to poslední, když jsme dělali tohle, to je ‘honba za tím prvním vrcholem’”.

 

http://img.ccrd.clearchannel.com/media/mlib/2135/2015/06/default/adam_lambert_0_1435601679.jpg

 

O jeho ‘Půlměsíc’ tetování

Tohle je malý srpek měsíce. Prostě proto, že je to měsíc. Mám rád noční dobu. To je ten správný čas.”

 

http://img.ccrd.clearchannel.com/media/mlib/2135/2015/06/default/adam_lambert_0_1435622450.jpg
 

O jeho plánech na budoucí tetování

 

“Myslím,že pokud nějaká budu mít, mohl bych s nimi pokračovat na své hrudi nebo na zádech. Myslím, že tuhle (levou) ruku budu mít potetovanou jen napůl. A tuhle paži si nechám čistou. Ale možná, jak jsem už naznačil, možná vzadu na krku, nahoře na zádech? Ne nahoře na krku, ale těsně u něj na zádech. Tam bych si mohl něco nechat udělat. Nevím.

A zatímco to vypadá, že by si definitivně mohl pořídit více tetování, není si úplně jistý co přesně by si pořídil. Ale miluje abstraktní vzory.

“Ještě nevím. Nic mně nenapadá. Mám rád tahle abstraktní, která nejsou tak úplně specifická, ale prostě vypadají opravdu dobře. Líbí se mi to. Myslím, že je to jako ozdoba.”

 

Zdroj: http://news.iheart.com/articles/trending-104650/interview-tattoo-stories-with-adam-lambert-13707929/#ixzz3eZnog1T4

 

 

 

 

 

shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli

Join the discussion 19 Comments

  • Ady napsal:

    Moc děkuju za paradní překlad je fajn vědět jaký význam mají pro Adama je ho tetováni které jsou zatraceně sexy))

    • Shimoli710 napsal:

      Rádo se stalo Ady. 🙂 Jo,taky jsem ráda, že byl Adam ochoten se s námi podělit o to jaký význam pro něho ta tetování mají.
      A souhlas s tím sexy! :DD