Skip to main content

Prvotřídně klasická Queen

 

(Recenze QAL koncertu v Miláně na Elle’s economy blogu)

Ve čtvrtek večer jsem měla to štěstí vidět Queen vystupovat v Miláně s Adamem Lambertem. Queen, no, to co zbylo z Queen, pořád umí a Adam Lambert tam vnesl své neuvěřitelné vokály a vystupování, společně s něčím, co je v hudebním průmyslu velmi vzácné. Je opravdu noblesní muž. Po trapném výstupu Kayne Westa ohledně Grammy pro Becka (pokud jste neslyšeli o ‚Kayne Grammy story‘, tady je o Kaynově scéně článek na iDnes, pozn. př.) v neděli večer bylo skutečným potěšením vidět někoho tak mladého jak se chová k těm, kteří jsou starší než on s upřímným respektem. (Kayne a jeho žena jsou opravdu z jednoho těsta, dva přeborníci v pořizování vlastních selfie, s naprostým nedostatkem jakékoliv slušnosti zatímco ignorantsky vykřikují o jejich vlastní velkoleposti; to musí být vyčerpávající, neustále zírat do zrcadla na sebe sama). Adam jednoduše  naprosto miloval to, že je na pódiu s tou skupinou a dal ze sebe publiku úplně všechno. Jeho sólová kariéra zatím nedosáhla té úrovně, která by slušela jeho talentu, doufejme, že tato zkušenost mu pomůže najít jeho vlastní “hlas” a dopřeje nám  abychom si ho užili mnohem více.

Queen hráli většinu své klasiky a Adam měl po celý večer publikum otočené kolem prstu. Musím říct, že to bylo opravdu úžasné, slyšet fórum plné Italů, jak zplna hrdla zpívají hity Queen! V úvodu Adamův styl hodně připomínal Faith styl Feorge Michaela, přičemž jsem se zahambeně cítila jako puberťácká fanynka… ekonomka/investorka/cestovatelka/Lambertova fanynka? Asi jsem pořád cítila následky jet lagu. Jo, beru to tak. Bohemian Rhapsody byl tak trochu dojímající duet mezi Adamem na pódiu a videem Freddieho Mercurryho na masivní obrazovce nad ním.

Pokud budete mít tu možnost a jste milovníky klasického rocku, vřele vám doporučuji, abyste se podívali na to turné nebo na to, co víc než pravděpodobně bude následovat poté, až později tento rok vyjde další album Queen s nedávno objevenými skladbami Freddieho Mercuryho (přiznám se, není mí přesně jasný význam té věty – buď má ta pisatelka špatné info o Forever anebo mluví o dalším albu a turné, pozn. př.). Byla to jedna z nejlepších show jaké  jsem kdy viděla. Tady je “Who Wants to Live Forever” z toho večera. Poslouchejte všechny ty Italy, jak zpívají spolu s ním… miluji, že je hudba tak univerzální.  (Oh, mimochodem,  show, která měla být jen několik dnů před touhle byla zrušena, protože Adam měl zánět průdušek. Tomu se říká profesionál! Hudba a vynikající vystupování jsou zárukou skvělého večera.)

 

Who Wants to Live Forever z Milána:


Zdroj: http://elleseconomy.com/2015/02/12/classy-classic-queen/

shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli