Skip to main content

QAL v  Merriweather Post Pavilion, Columbia, 20. července 2014

 
Merriweather Post Pavilion je vlastně něco jako přírodní amfiteátr, jehož pódiová část je zastřešená a jsou v ní místa k sezení a pak následuje nezastřešená část, kde jsou místa k stání. Takže pokud návštěvníci tohoto koncertu chtěli mít dobré místo, znamenalo to přijít na koncert opravdu včas a být ve frontě, která byla opravdu dlouhá na předních místech. Ale co by fanoušci neobětovali pro to, aby měli dobrý výhled na Adama. 🙂
 
Nálada na tomhle koncertě byla výborná. Adam i Brian se zřejmě cítili velmi uvolněně a bylo to na nich během toho koncertu znát. Ale o tom až později. Teď k úvodní písničce.
 

Now I‘, Here

 
Opona šla tentokrát dolů, na pódiu chyběla část Q,  kruh a catwalk sice zůstal, ale bez bočních ‚balkónů‘.
 


 

Stone Cold Crazy
 

 

Another One Bites the Dust

 

 

Fat Bottomed Girls

 

Kolem 2:13 se Adam sehne a zvedne z pódia podprsenku (aspoň to tak vypadá), chvilku si s ní pohraje a hodí ji zpátky do publika.

 

 

In the Lap of the Gods / Seven Seas of Rhye

 

 

Killer Queen / Somebody to Love

 

Kolem začátku 2. minuty si Adam lehce „zacvičí“ na té pohovce (aniž by přitom přestal zpívat, samozřejmě) a pak se mu povede vystříknout tu vodu na fanynku, která má na noze sádru (3:10), což ho docela vyděsí, protože si té sádry předtím nevšimnul. Upřímně se omluví a zřejmě jej to i na chvíli vykolejí, což se ale snaží nedát na sobě znát a pokračuje ve svém obvyklém proslovu. Samozřejmě, ze strany fanynky je vše odpuštěno a sádra zůstala neporušena, takže to dopadlo dobře.
Následuje naše oblíbená ‚Somebody to Love‘.
Jo a na závěr nemůžete přeslechnout Brianovo nadšené: „Adam Lambert! Dámy a pánové Mr. Adam Lambert!“

 

 

I Want It All

 

 

Love of My Life

 

 

’39

 

 

These Are the Days of Our Lives

 

 

Bass Solo / Drum Battle / Under Pressure / Love Kills

 

Under Pressure začíná na 5:15
Love Kills na 11:15
10:00 Brian: „Tolik otázek. A já mám ještě jednu, lidi. Co si myslíte o tom novém klukovi?“ Ten řev je přímo ohlušující. Publikum v Merriawheather amfiteátru bylo fakt skvělé. A Brian využil příležitosti: „No tak vážně, co si myslíte? Je to Adam Lambert. Dámy a pánové, je to Adam Lambert!“ 🙂
Adam poděkuje a připomene, že je to pro něj velká čest zpívat s Queen a že by nestál na tom pódiu, kdyby nebylo Freddieho Mercuryho, kterému vděčí za to, že udělal tyhle písně nesmrtelnými. Pak uvede Love Kills.

 

 

Love Kills samostatně – řekla bych, že ten zvuk není tak dokonalý, jako v předchozím videu, ale neruší tam povídání lidí kolem, což mi osobně dost u nahrávky Adamova koncertu vadí. No řekněte sami, kdo může mluvit, když Adam zpívá??

 

 

Who Wants to Live Forever

 

Dala jsem tady schválně dvě videa. Od TALCvids a od JESHA84. Obě mají skvělý obraz. U TALCvids je tam ale slyšet na začátku opět nějaké rušivé povídání. Adam zpívá nádherně, ale u toho posledního „Who wants to live forever… forever“ se zdá, že to druhé forever zní divně. Buď se Adam špatně slyšel nebo tam byl jiný problém, ale neznělo to jako obvykle. A myslím si, že Adam to věděl (je profík). Jsem si ale jistá, že publikum (nebo aspoň naprostá většina) nic nepoznalo.

 

TALCvids

 

 

Jesha84

 

 

Guitar Solo

 

 

Tie Your Mother Down / Sing along / Radio Gaga

 

Na konci TYMD (6:05) Adam nechá zatleskat Rufusovi, který seděl za bubny a zeptá se publika, jestli bude zpívat s ním. To ochotně souhlasí a začíná obvyklé: „Gimme that love…“ až na 7:59 Adam změní slova na: „Jimmy Crack Corn… Gimme that love and I don’t care…“ Jimmy Crack Corn je populární dětská písnička. Jestli to byl je okamžitý Adamův nápad nebo tím na něco reagoval… kdoví.
Ale vrátil se k tomu ještě po koncertu na svém Twitteru:

Na 8:26 pak Adam dojde k Brianovi se slovy: „What the fu*k was I singing about?“
Následuje Radio Ga Ga (koukněte na závěr – Adam s Rogerem se dobře baví :)).

 

Crazy Little Thing Called Love

 

„Protože láska nás všecky dělá ‚crazy'“

 

 

Bohemian Rhapsody

 

 

Encore

 

We Will Rock You / We Are the Champions

 

 
 
 [nggallery id=142]

shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli