Skip to main content

Queen a Adam Lambert v novozélandském Aucklandu, 2. koncert, 4. 9. 2014

 

Tak tohle byl velký den – Turné Queen a Adama Lamberta tímto koncertem v Aucklandu končilo a my jsme ještě tenkrát netušili, že ani ne do měsíce budeme kupovat lístky na jejich koncert v Praze. 😀 Byly tu sice nějaké zprávičky o tom, že jak členové Queen,tak Adam jsou ochotni rozšířit své turné do Evropy, ale to všechno vypadalo jako hudba vzdálené budoucnosti. O to větší radost z pokračujícího turné teď můžeme mít.

 

Tenkrát byla ale situace jiná a my jsme se chystali užít si to poslední vystoupení celé té koncertní šňůry. Díky našim oddaným Glamberts jsme mohli být u toho s pomocí livestreamu a zážitek to byl opravdu nádherný.

 

Těsně před začátkem koncertu se na Twitteru objevily zprávy o tom, že Adamovi minulý den nebylo dobře a že dokonce musel vyhledat lékařskou pomoc. Psala jsem o tom už na konci svého recapu minulého koncertu. Jestli to ale je pravda nebo není, opravdu nemohu potvrdit. Pokud ale měl Adam skutečně nějaké zdravotní problémy, pak jedno je jisté – na jeho výkonu na koncertě to absolutně poznat nebylo.

 
Další perličkou – tentokrát zábavnou byl tweet jednoho z návštěvníků koncertu, který si myslel, že Adam je předskokan skupiny Queen na tomto turné:
 
‚Wepiha Te Kanawa ‏@wepihatekanawa
Vector arena is filling up for the Queen concert, @adamlambert is opening. Looking forward to it.‘
 

Tak tohle nás opravdu pobavilo (no i když taky trochu naštvalo, samozřejmě :)). Měli jsme za to, že jeto výjimka, ale administrátorka Adamtopie, která byla na několika koncertech, nás ubezpečila, že to vůbec není tak výjimečné, ale že se jí dost často stávalo, že si fanoušci Queen mysleli, že Adam bude otevírat koncert pro skupinu Queen. Jeden fanoušek si dokonce zakoupil lístky od překupníka (asi za 2 500 dolarů za jeden) a spolu se svým přítelem dorazili na koncert o téměř hodinu později a pochvalovali si, že aspoň už neuslyší Lamberta – o kterém se domnívali, že byl předskokan a už skončil (koncert měl ale zpoždění a ještě nezačal). Netušili chudáci, že sedí uprostřed Adamových fanoušků a vyjadřovali se o něm takovým způsobem, že měli opravdu štěstí, že nebyli inzultováni (moc ale nechybělo :)). Když jim pak řekli jaká je skutečnost a kdo bude zívat s Queen, klesla jim čelist. Nutno ale říct, že si během koncertu svůj názor na Adama znatelně poopravili a po skončení koncertu si od adminky vyžádali info o jeho osobě. 🙂

 

Tady je link na originál toho vyprávění na Adamtopii: http://adamtopia.com/post/542941

 

No a teď už pojďme k začátku koncertu a videím:

 

Ještě na poslední chvíli před začátkem koncertu se dělaly změny v programu. Můžete to vidět tady v tomto krátkém videu. Jaká změna to ale byla, to už fanoušci nestačili zjistit.

 

 

Now I’m Here

 

 

Stone Cold Crazy

 

 

Another One Bites the Dust

 

 

Fat Bottomed Girls

 

 

 

In the Lap of the Gods

 

 

Now I’m Here / Stone Cold Crazy / Another One Bites the Dust / Fat Bottomed Girls / In the Lap of the Gods / Seven Seas of Rhye / Killer Queen / Somebody to Love / I Want It All

 
Některá videa se mi nepovedlo najít samostatně nebo ne aspoň v dobré kvalitě, ale tohle je dobře natočená první část koncertu, zaměřená na Adama.
SCC začíná na 6. minutě
AOBTD na 8:57
FBG na 12:10
ITLOTG na 20:15
SSOR na 24:00
KQ na 25:10 (a olíznutí mikrofonu – pořádné!:) na 27:10)
27:50 Adam jde polít fanoušky ‚šampaňským‘ a řekne jim, že je to proto, že sedí na zadku.
Pak se zmíní, že tohle je poslední koncert toho turné a že se mu tomu nechce věřit. Poděkuje opět Feddiemu Mercurymu a následuje jeho – „Tohle je můj Oprah Moment.“ Po jeho obvyklém proslovu začíná Somebody to Love
STL na 30:20
IWIA na 36:25
 

 

Somebody to Love

 
Tenhle song si zaslouží samostatné video.
„Do you want this?“ Nejen, že Adam udělal tomu fanouškovi obrovskou radost, když mu hodil ten ručník. Ale ten svůdný hlas, kterým to řekl… 🙂
No a pak ještě kolem 2. minuty můžeme vidět Adamovu ‚posunkovou‘ konverzaci se zvukařem.
A jeho legrácky a laškování s publikem kolem 4:20 jsou úsměvné a milé zároveň. 🙂
 

 
Ještě jednou Killer Queen zepředu, zblízka a … sexy. 🙂 (Nenechte se odradit tím otočeným videem na začátku – brzo se to spraví.)
 

 
Adam se odchází převléknout do zákulisí a k mikrofonu si sedá Brian se svou kytarou.
 

Don’t Dream It’s Over

 

 

Love of My Life

 

 

’39

 
Trochu neobvyklý pohled zezadu, ale zajímavá interakce mezi Taylorem starším a mladším. 🙂
 

 

It’s a Kind of Magic

 

 

Drum Battle

 

 

 

Under Pressure

 

 
Tohle video je trochu delší, takže po skončení UP je tam i Brianovva otázka pro publikum, co si myslí o ‚new man‘ (novém muži). A taky tu můžete slyšet docela dobře reakce publika (aspoň toho, co bylo poblíž té kamery co natáčela. 😀
 

 

Dragon Attack

 

 
Jenom poslední minuta a něco, ale stojí za podívání!
 

 

Under Pressure / Dragon Attack / Who Wants to Live Forever

 
DA začíná na 4:35 a WWTLF na 9:25. Na začátku WWTLF sice trocu ruší to rozebírání bubnů v popředí (ale zase můžete vidět jak se to dělá), ale druhá polovina je naprosto bezchybná. A na konci je krásné objetí Adama a Briana (sice skoro není vidět protože světla jsou ztlumená, ale přesto tam je.)
 

 
WWTLF z jiného úhlu
 

 

Guitar Solo

 

 

Tie Your Mother Down

 

 

Vocal Solo

 
Kolem jedné minuty Adam zvedne trenýrky (nebo boxerky), které mu hodí jedna z fanynek a zpívá při tom: „Dostal jsem dneska spodní prádlo.“ A pokračuje: „Ale nemohu je nosit, protože na sobě mají…“ – Adam tady použije termín ‚puffy paint‘ tedy kresbu, která působí plasticky, tedy jako by vystupovala z té látky. (Ovšem já asi našim fanouškům a hlavně fanynkám, jaké představy v nás asi slovo ‚puffy‘ vyvolá – především v souvislosti s kalhotami a to ještě v ‚oněch‘ místech. :D) Publikum je samozřejmě totálně zbourané. No a nápis na těch trenýrkách říkal: ‚The King of Queen“ and „Nuts are Good“  and „your New Zealand Glitter Tribe loves you“‚ Tedy: ‚“Král Queen“, „‚Ořechy‘ jsou dobré‘ a „Tvá novozélandská Glitter skupina Tě miluje'“ (Obrázek s Adamem jak drží to spodní prádlo najdete v galerii. :))
Adam pak pokračuje ve svém „Give me your love.“
 

 

I Want to Break Free / Radio GaGa

 

 

Crazy Little Thing Called Love

 
„It doesn’t make you nuts? Yeah, nuts are good. I like nuts.“ 😀
Adam si tuhle CLTCL opravdu užije (a chudák Spike si pro změnu užije s ním a s Brianem víc než obvykle. :D)
 

 

Bohemian Rhapsody

 

 

Encore

 

We Will Rock You / We Are the Champions

 

 

 

Konečné rozloučení a selfie

 

 

Po skončení show čekalo na Adama a členy skupiny Queen malé překvapení – taneční skupina domorodých maorských tanečníků jim zatančila jejich tradiční tanec haka.

 

 
No a v galerii najdete obrázek Adama, jak se vítá s jedním z maorských tanečníků (tradičním ‚třením nosů‘).
 
Adam po skončení turné vyjádřil své díky jak fanouškům a návštěvníkům koncertů, tak i ostatním členům svého „turné týmu“ na Twitteru:
 
ADAM LAMBERT ‏@adamlambert 
Celebration! Tour Wrapped! instagram.com/p/siDw6KuNId/

Oslava! Konec turné!

 

ADAM LAMBERT ✔ @adamlambert
What an epic journey this Sold-Out Summer arena tour w @queenwillrock has been! Thnx 2 fans in N.America, Asia, Australia & New Zealand!

Tohle letní vyprodané turné po arénách s @queenwillrock bylo epické! Díky fanouškům v Severní Americe, Austrálii a na Novém Zélandu!

 

ADAM LAMBERT @adamlambert
Thank you to my fellow band members @drbrianmay @officialrmt @spikessasband @ruttaylor1 and Neil F. for making the past few months a JOY.

Děkuji mým kolegům ze skupiny @drbrianmay @officialrmt @spikessasband @ruttaylor1 and Neil F. za to, že ty minulé měsíce byly potěšením.

 

Adamův otec Eber Lambert svému synovi také popřál ke zdárně ukončenému turné:

Miles Tougeaux @milestougeaux
@adamlambert Congrats! Now go relax on a beach somewhere with an umbrella drink! #earnedIt

Gratuluji! Teď můžeš jít relaxovat někam na pláž a dát si pití s deštníčkem! #zasloužilsisto

 

No a na Twitteru se také objevila zpráva, která potěšila všechny fans, kteří už nedočkavě čekají na nové Adamovo album:
 
ADAM LAMBERT ‏@adamlambert 
I’m thrilled to get back home and complete my upcoming third solo album. #3rdtimesaCharm ;)

Jsem hrozně natěšený až se dostanu zpátky domů a dokončím mé třetí sólové album. 

 

Takže teď se už můžeme těšit na další pokračování AQL turné v příštím roce a samozřejmě i na Adamovo nové CD.

 

[nggallery id=132]  

shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli