Skip to main content

Adam Lambert na koncertu pro AT&T Live Proud kampaň

 

Pro naprostou většinu Adamových fanoušků zcela určitě není tajemstvím jeho podpora  LGBT komunity a veškeré jeho aktivity s tím spojené. Není tedy divu, že si jej letos opět firma AT&T vybrala jako mluvčího a vůdčí osobnost kampaně pro svůj Live Proud projekt. Vyvrcholením letošní kampaně byl koncert v Highland Ballroom v New Yorku, který se konal 13. října 2014 a na kterém Adam vystoupil v roli hlavního účinkujícího. Jeho set byl tentokrát akustický, pouze za doprovodu kytaristy jménem Sherrod Barnes, kterého, jak jsme se dozvěděli z tweetů přítomných fanoušků,  doporučil Nile Rodgers (pokud by si chtěl někdo o Barnesovi přečíst víc, můžete tady: http://www.memorylanemusicgroup.com/artist/MTEyNzktMmUwMmNl/).

 

Bylo to krátké vystoupení a Adam při něm dokázal velmi dobře zkombinovat své skladby s písněmi Queen a připomenout tak publiku a fanouškům, se kterou skupinou v poslední době vyráží na velmi úspěšné koncertní turné. 🙂

 

V Highland Ballroom se sešlo asi 500 lidí, převážně z New Yorku nebo blízkého okolí. Vstupenky na tento večer nebyly v prodeji. Účast se tedy dala buď vyhrát v soutěži kampaně Live Proud nebo jste je mohli získat z rádií a na Twitteru, pokud jste měli to štěstí a byli ve správný čas na správném místě. Pro účastníky koncertu byl k dispozici otevřený bar po celou dobu, co čekali na Adamovo vystoupení, což bylo dost dlouho, protože ještě před koncertem se Adam setkal na G&M s několika vybranými fanoušky, kteří poslali  do soutěže svá meme. Ale konečně nastal ten dlouho očekávaný okamžik a přítomné publikum se dočkalo Adama na pódiu  (pravda, já obdivovala, že při tom otevřeném baru a té spoustě pití co měli k dispozici zůstali relativně střízliví, ale vidět a slyšet Adama zpívat bylo zcela jistě důležitější a lákavější než pití zdarma :)).

 

Adam začal své vystoupení pozdravem přítomných fanoušků, a pak ukázal mezi ně se slovy, že vidí nějaké Glamberts, což pozná podle toho, že rádi nosí ozdoby (stejně jako on) a že jim za to děkuje. No a nezapomněl připomenout, že od svých fanoušků to odpoledne dostal dárek (prsten), za který také poděkoval.  V krátkém úvodu také vyjádřil svá slova díků AT&T za to, že ho ten večer pozvala, aby vystupoval a zdůraznil, jak důležitá je Live Proud kampaň, protože díky ní má LGBT komunita možnost se vyjádřit, být slyšet a být kreativní. Samozřejmě následovala otázka, kdo z přítomných vytvořil meme k této kampani. Adam byl sám jedním z těch, kdo zvedli ruku. A jedno z jeho memes je opravdu úžasné a myslím, že ho budou milovat všichni Glamberts:
http://oi60.tinypic.com/apacxt.jpg
Ano, Adam na své fanoušky nezapomíná a je na ně a jejich podporu patřičně pyšný. 🙂
 
A tady už je video s jeho vystoupením:

 

První písní je “Crazy Little Thing Called Love” (začíná na 1:20 ve videu od TALCvids).

 

Adam se pak na chvíli ujal slova, aby uvedl svou další píseň a aby řekl pár slov o lásce: “Myslím si, že to, co stmeluje členy LGBT komunity dohromady je sexualita. My všichni chceme lásku, že ano? Je to všechno o lásce. Nebo o tom abychom našli jiné věci mezitím co se snažíme najít lásku, což je taky bezva. Ale láska je náročná hra, že ano? Tohle je píseň o možnosti najít někoho, koho byste mohli milovat, bez ohledu na to kdo to je.
 
“Outlaws of Love” – 4:50.
 
Pak nadejde ten správný čas být trochu (pořádně) hlasití. “Trespassing” (9:00), u kterého je Adam nejen hlasitější, ale také pořádně temperamentní, takže má skoro problém neodkráčet z té židle na které sedí, následně propojí s písní, která mu byla vzorem a předlohou pro úvodní píseň jeho druhého alba, a která je další písní skupiny Queen toho večera,  “Another One Bites The Dust”. V 11:05 Adam začne první sloku AOBTD slovy: “Steve walks warily down the street, With the brim pulled way down low…” (Steve jde opatrně ulicí, s kloboukem staženým hluboko do čela…)

a doprovodí to gestem, kterým si posune svůj klobouk do čela. Tak nevím, jestli to plánoval nebo jestli to byl okamžitý nápad, ale bylo to dokonalé. A velmi sexy! 🙂

 

12:30 “Děkuji. Jo, myslím, že byste mohli znát tu příští píseň. Je to moje poslední píseň dnešního večera.” Na hlasité protesty publika zareaguje žertem: “Je říjen a já se změním v dýni.” 😀
 
Poslední písní večera je, jak jinak, “Whataya Want From Me”
 

 

Videa od 1GlitterBB:

 
Crazy Little Thing Called Love

 


 

Outlaws of Love, Trespassing, AOBTD

 

 

Whataya Want From Me

 

 

Playlist pro videa z AT&T vystoupení a setkání Adama s fanoušky před koncertem:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL6Yx9dcZ36qr4aMIDayiDMK0MqkP0qgTy

 

Já vím, že celá tahle kampaň byla charitativní akcí, která měla za úkol podpořit členy LGBT komunity a povzbudit je v jejich snaze žít svobodně a nebát se dát najevo své pocity a hovořit otevřeně o své sexualitě.

Ale myslím si, že to byl zároveň i Adamův dárek pro všechny jeho Glamberts, ať už ty, kteří se jeho koncertu účastnili osobně, tak i nás ostatních, co jsme sice nemohli být v New Yorku, ale máme k dispozici tahle kvalitní videa a spoustu nádherných fotek. 🙂

 

[nggallery id=139]
shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli