Skip to main content

Queen a Adam Lambert, druhý koncert v Rod Laver Arena, Melbourne, Austrálie, 30. srpna 2014

 

‚BombDizzled ‏@yellowsistabert: I was surrounded by hard core Queen fans who were totally under Adam’s spell! They ALL LOVED every second! #tears

Byla jsem obklopena skalními fanoušky Queen, kteří úplně podlehli Adamovu kouzlu! Všichni milovali každou sekundu!

BombDizzled ‏@yellowsistabert: Two nights in a row Queen fans around me who knew nothing about Adam LOVED him well before the concert was over!!! Like REALLY LOVED HIM!!!!

Dvě noci za sebou fanoušci Queen okolo mně, kteří nevěděli nic o Adamovi před koncertem, ho milovali ještě předtím, než ten koncert skončil!!! Jako – OPRAVDU HO MILOVALI!!!!

Tak tyhle dva tweety od BombDizzled myslím vyjadřují celkem jasně názor většiny fanoušků Queen, kteří byli na koncertu (a to nejen v Melbourne). Všichni (nebo téměř všichni) podlehli Adamovu šarmu a jeho úžasnému hlasu a z koncertu odcházeli nadšeni. Docela super, že jo? 🙂

Now I’m Here

 

Je tam sice pár okamžiků, kdy ta kamera trochu ujede a ten zvuk není dokonalý, ale jinak je to video natočené velmi dobře a ze skvělého místa. No a Adam jak si vychutnává ten okamžik „Now I’m here… Melbourne.“ (kolem 5:30) – to je boží! 🙂

 

 

Video Stone Cold Crazy jsem našla jedno jediné, ne úplné a s tak příšernou kvalitou, že je tady ani nedávám.

Another One Bites the Dust

Tady už to bylo podstatně lepší a našla jsem několik videí. Nejlepší z nich je asi tohle – dobrý obraz i zvuk a Adam je v záběru po celou dobu.

 

 

Tady jsou ještě odkazy na další dvě videa. Nejsou nejhorší, ale u prvního není úplně kvalitní zvuk a u toho druhého zase kamera nestačí zabírat vždycky Adama.

https://www.youtube.com/watch?v=5HbQ08gjPlQ

 

https://www.youtube.com/watch?v=JepFH5ToN3s

Fat Bottomed Girls

 

 

Tohle video sice nemá 100% zvuk, ale je to pohled na Adama a ostatní zboku, takže trochu odlišný než v předchozím videu a stojí za podívání

 

In the Lap of the God / Seven Seas of Rhye / Killer Queen / Somebody to Love

V tom prvním videu je celý blok ITLOTG, SSOR, KQ a STL dohromady a je to natočené dobře, takže doporučuji se podívat. To druhé video je KQ a STL, taky super, zblízka a výborný zvuk, akorát ta pasáž, kdy Adam zpívá v KQ s tou hlavou visící dolů z pohovky (jedna z nejlepších, btw) tam chybí a je tam bohužel useknutý úplný konec STL. Nicméně, Adamovu interakci s publikem si můžete skvěle užít v obou videích. A audience v Melbourne byla opravdu vynikající!

 

 

 

„Hello Melbourne! Jak se máte? Moc se omlouvám madam, namočil jsem vás?“ (:lol Adamovo gesto na 2:27)

„Jak se máte lidi? Bavíte se? Děkuji vám moc, že jste přišli na tuhle show. Je to druhý večer a já se skvěle bavím. Já vím, že vy taky. Chtěl bych se na okamžik zastavit abych vám poděkoval lidi za to, že jste potlačili svou nedůvěru a dovolili mi být tady, zpívat tyhle písničky. Je to taková čest být tady s touhle královskou skupinou a všechno, o co se snažím je, aby na mně mohl být Freddie pyšný. Tahle hudba, naživo tady na pódiu, to je ono, takže vám děkuji, že jste přišli, cením si toho. A teď budu mít svůj ‚Oprah okamžik‘. Cítil se někdo někdy takhle? Komicky, ležící na pohovce, popíjející šampaňské a oblečený do třpytivého oblečení? Vy?“ (Adam napodobuje gesta oné fanynky.)

„Proč to děláme? Cítíme uvnitř nějakou prázdnotu nebo tak něco? Musí tam být něco, čemu chceme uniknout, pravda? Souhlasí se mnou někdo? Tamhle je muž, který se tváří jako: ‚Okay, skonči to a jdi zas sakra zpívat!‘ (v angličtině to bylo: ‚Get out to the fu*king music!‘)

Já vím. Myslím, že to byl britský přízvuk. Nebudu se pokoušet o australský. ‚Ahoj lidi'“ (tak tohle ‚Hi you guy‘ byl Adamův australský přízvuk :))

„Víte, myslím, že ten důvod, proč se snažíme utéct od toho všeho a utápíme to v šampaňském, je protože ve skrytu se cítíme osamělí a možná prostě hledáme ‚Somebody to Love‘.“

I Want It All

 

 

 

Tohle video je super zblízka, ale zvuk je tlumený – nezní tak dobře jako v té horní nahrávce

 

Brian May – selfie

Dr. Bri si během turné oblíbil selfie. Pořídil si sadu pro focení a natáčení a od Koreje pokaždé, když měl svůj vstup na koncertě, fotil a natáčel selfie sebe a publika. V Melbourne tomu nebylo jinak a my tu máme teď roztomilé videjko s jeho komentářem o tom, proč tyhle selfies dělá a také jak pořizuje záznam publika, doprovázený jeho nadšenými ovacemi, tleskáním a také mexickými vlnami. Opravdu působivé. A roztomilé. 🙂

 

Love of My Life

„Rád bych, abyste zpívali se mnou, pokud chcete.“ A publikum chtělo. 🙂 Ještě musím říct, že ta slečna, co nahrávala to video zpívá fakt hezky!

 

’39

Brian na začátku říká, že se cítí trochu smutně, protože všechno to vzpomínání na minulost a Freddieho a že potřebuje trochu rozveselit. A přizve si k další písničce na pódium Rogera (který podle Briana nestárne), Neila (extrémně talentovaného), Rufuse (o kterém řekne, že je extrémně hezký) a Spikea (k jehož osobě a hře na klávesy má Brian také několik hezkých vět).

 

These Are Days of Our Lives

Opravdu – Rogerovi tahle písnička fakt sedí! 🙂

 

Bass Solo / Drum Battle

Roger a Rufus spolu ‚soupeří‘ ve hře na bubny od 2:50

 

Under Pressure / Dragon Attack (partial)

 

Samozřejmě, že se Dr. Bri ptal, jak se publiku líbí jejich ‚nový muž‘ – jako vždy mezi Under Pressure a nasledující písní, což je tady Dragon Attack. A dočkal se vždy nadšeného ohlasu, jásotu a potlesku. No a v Melbourne máme tyto okamžiky zachycené hezky zblízka ne super videu. Je tam i kousek UP a DA, ale hlavně je tam otázka Dr. Bri a nadšené ovace publika.

 

Dragon Attack

 

Naštěstí ten ‚funky, sexy rock ‚n‘ rollový‘ Dragon Attack máme zachycený celý a to hned na více záznamech. První video DA je výborné a zblízka, na druhém je Adam z jiného úhlu (a velmi sexy :))

 

 

Who Wants to Live Forever

 

Hlavně druhá polovina tohohle  videa určitě stojí za shlídnutí! I když – celé je to natočené dobře a zblízka.

 

 

Tady je video WWTLF zdálky, ale má výborný zvuk.

 

Guitar Solo

 

 

Tie Your Mother Down

Adam se stačil během Brianova sóla na kytaru převléknout, Rufus zasednul k bubnům místo Rogera a Tie Your Mother Down může začít. 🙂

 

Vocal Solo (Gimme that love)

 

Adam si s publikem v Melbourne rozuměl úžasně po oba dva večery. A bylo to vidět i na ‚call and response‘. Sám Adam v jednom okamžiku řekl, že Melbourne je opravdu dobrý, zatímco v Sydney to bylo chaotické (no, já bych spíš řekla mdlé :D).   První část:

 

 

Druhá část:

 

 

Tohle video je na YouTube popsáno jako TYMD, ale je to také call and response, z jiného úhlu a vypadá a zní to úžasně!

 

Radio GaGa

 

Musím říct, že jsem opravdu vděčná Aya Marzuki za všechna ta videa (většina z těch dnešních pochází od ní), protože bez ní bycho tady zase půlku klipů vůbec neměli nebo měli jen ve zkrácených verzích. Moc díky! Nenechte si ujít úplný závěr – je skvělý! 🙂

 

Crazy Little Thing Called Love

 

Na začátku videa se Adam shýbne pro řetízek s přívěškem, který na pódium hodila jedna z fanynek a okomentuje ho, že je na něm koruna. No a my náhodou víme odkud ten řetízek je a kdo jej na to pódium hodil:

Byla to fanynka (Deb Evans), která jej koupila v obchodě se šperky Palas Jewellery a která pak o tom napsala majitelce toho obchodu. Anna nasdílela ten příběh na Facebook Palas Jewellery (a Glamberts ho tam samozřejmě našli :)).

„Byla jsem tak nadšená, když jsem se dozvěděla od naší nádherné zákaznice Deb Evans, že šla nedávno na koncert Queen, jejichž novým hlavním zpěvákem je Adam Lambert. Moc ráda jsem ho sledovala na Americkém Idolu v roce 2009 – je to star! Koukněte na příběh Deb dole… S láskou Anna x

‘Ahoj Anno, miluji strašně moc mé šperky z Palas xxx Děkuji Ti. Potěší Tě, když se dozvíš, že Adam Lambert (který zpívá s Queen) teď má řetízek s přívěškem s korunou, Miluji Tě až na měsíc a zpět a Jsi můj oblíbenec ahoj přívěšky. Byla jsem na koncertě obě noci v Melbourne a hodila jsem můj řetízek k němu na pódium a on ho zvednul a okomentoval tu korunu!

Aaaach lol myslím, že Tě potěší, že rozšiřuji povědomí o Palas xx’“

Deb pak ještě okomentovala Annin příspěvek na Facebooku, ve kterém opět zmínila Adama a Queen, poděkovala jim za úžasný koncert a hlavně Adamovi za to, že se tohle nádherné turné mohlo vůbec uskutečnit a umožnit tolika lidem vidět legendy Queen opět naživo na jevišti. Tady je link na Facebook Palas Jewellery s obrázkem Adama a těch přívěšků a také s celým tím story v angličtině:

https://www.facebook.com/palasjewellery/photos/a.156901027714005.42448.150185821718859/707205452683557/?type=1&fref=nf

 

No, zpátky k videu – poté, co Adam okomentuje ten přívěšek, řekne publiku, že pro ně má otázku:

 

„Jak hodně lidí si myslí, že na ně láska působí, jako byli úplně šílení? To je všechno? Jen několik lidí tady vepředu? Takže vy všichni si myslíte, že když jste zamilovaní,  jste úplně při smyslech a fine a v pohodě? OPRAVDU? Nedělá to z vás cvoky (nuts)? Jo, ‚nuts‘ jsou dobré.“ (Už jsem psala na náš fb, že nuts v angličtině znamená nejen ‚být cvok‘, ale také ořechy nebo varlata – no takže Adamovo ‚nuts are good‘ má samozřejmě víc než dvojí význam. :D)

 

Adam si nemůže pomoct, ale řehtá se tomu vtipu, který právě udělal, zatímco jde k Brianovi, kterého se zeptá, jestli má rád ‚Crazy Little Thing‘ a když ten potřese rameny, Adam zareaguje: „Nenávidí to.“ No ale jde se zpívat. 🙂 Je to CLTCL, takže nechybí ani Adamovy blbinky u činelů a Spikeových kláves (po  4. minutě).

 

The Show Must Go On

 

 

 

Pohled z boku s pěknými detailními záběry v tom velkém Q

 

Bohemian Rhapsody

 

 

 

Encore

 

We Will Rock You

 

 

 

We Are the Champions

 

Na závěr ještě krátký příběh, který sdíleli na Twitteru fanoušci Adama, kteří byli na koncertu v Melbourne:

‘Adam tweetoval zprávu, která je dole, když odcházel zadním východem z Rod Laver Arény a nastupoval do svého auta (typu van). Stáli jsme venku před arénou, opírali jsme se o zábradlí, které bylo kolem jeho soukromého parkoviště a křičeli jsme “Děkujeme Adame” směrem dolů k němu. Zamával nám všem několikrát než nastoupil a zavřel dveře vanu. Pak jsme ho mohli vidět jak seděl na sedadle, píšící zprávu a lidi se smáli, že už si s někým povídá – když vtom jim pípnul alarm na jejich mobilech (je to upozornění na novou zprávu na Twitteru od Adama – spousta fanoušků má tenhle alarm nastavený na svých smatrphonech :)) – říkal své děkuji Melbourne a také nám to připadalo, jako by to říkal nám, fanouškům, kteří za ním ještě pořád křičeli děkuji! Je takové zlatíčko 😀

 

http://www.twitlonger.com/show/n_1s7ni29

 

Tady je ten Adamův tweet:

 

ADAM LAMBERT ‏@adamlambert

Thanks for number 2 Melbourne !!

Děkuji za číslo 2 Melbourne!!

 

 

[nggallery id=124]
shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli