Skip to main content

Článek s přepisem rozhovoru Ryana Seacresta s Adamem ve studiu ‘On Air with Ryan Seacrest’ a videa s tímto rozhovorem na YouTube.

 

V prvním videu na začátku (což v článku chybí) Ryan vítá Adama a žertuje, že je Adam hezky vyoblíkaný a pak mu ještě složí kompliment ohledně jeho vlasů a vzhledu. Nazve jej PAM – Perfectly Architecture Manicured guy. (Tedy něco jako kluk s perfektně upraveným a pěstěným vzhledem). A že dokonce i linie obrysu jeho vlasů je velmi přímá – tedy bez nerovností (Ryan to nazve ‘straight’, načež Adam okamžitě zareaguje, že je to to nejvíc ‘straight’, co na něm je – samozřejmě narážka na to, že ‘straight’ v angličtině znamená heterosexuál. :D)
No a pak už se diskuse dostává k Adamovu působení na Americkém Idolu a k dalším tématům.

 

 

Překlad článku:

 

Soutěžící osmé sezóny Amerického Idolu Adam Lambert skončil v roce 2009 v této soutěži stanice FOX na druhém místě za Krisem Allenem. O několik let později, ve svých dvaatřiceti, využil tu příležitost, kterou získal během svého debutu na Idolu k tomu, aby vyprodukoval dvě sólová alba, shromáždil armádu Glamberts a dostal hostující roli na Glee – kromě spousty dalších úspěchů.

 

Nyní se “Whataya Want From Me” zpěvák, který byl mentorem na Idolu v jeho 13. sezóně, vrátí na staré  známé místo, kde během New Yorských konkurzů zastoupí jako porotce Keitha Urbana, který je momentálně mimo poté, co jeho žena Nicole Kidman minulý týden utrpěla tragickou ztrátu svého otce.

 

 

“Je to uzavřený kruh a je to tak nějak neskutečné. Sedím tady a říkám si ‘Tohle je tak zvláštní’, ale je to tak skvělá příležitost, protože cítím, že se mohu pokusit o to, abych jim (soutěžícím, pozn. př.) co nejlépe pomohl vidět to světlo na konci tunelu a vidět věci ze správné perspektivy”, řekl ve čtvrtek v pořadu On Air with Ryan Seacrest. “Protože ti co tím procházejí, co sedí v tom pokoji, ti už prošli dvěma koly konkurzů kterých se účastnilo velké množství amatérských zpěváků. Takhle to probíhá. Nejsou to jen ty okamžiky, které vidíme doma v televizi. Je to mnohem složitější.”

Být v roli zastupujícího porotce bude od Adama vyžadovat aby seděl mezi veterány té show, Jennifer Lopez a Harry Connickem Jr. a aby byl jedním ze tří rozhodujících hlasů, které buď podpoří nebo zhatí nadějné sny.

 

 

“Kdykoliv se dívám na tu show, tohle (práce poroty) je tím, co je někdy těžké sledovat, protože já opravdu soucítím s těmi dětmi, které tam přijdou a nedají to a jejich sny se v ten moment zhroutí”, říká. “Takže se snažím k tomu přistupovat citlivě, ale víte, člověk musí být upřímný. A také si myslím, že je to pro lidi životně důležité, takže pokud jim mohu dát nějakou radu – i když nepostoupí – možná se jim zadaří líp v budoucnu.

 

 

Třináctá sezóna show, moderovaná Seacrestem nejen přinesla slávu jejímu vítězi Calebu Johnsonovi, ale také vzájemné porozumění mezi úzce spolupracujícími porotci: Keithem, Jennifer a tehdejším nováčkem Harrym, která se šířila skrz televizní obrazovky. Adam, jako dočasný záskok, byl schopen zachytit záblesk této pohodové atmosféry.

 

 

“Setkal jsem se s ní dříve velmi krátce a s Harrym také. Je s nimi oběma kupa legrace a jsou úplně pohodoví,” říká. “Harry je naprostý komik, což určitě víš. Je legrační. A Jennifer byla tak úžasná… Během jedné z přestávek jsme spolu měli důvěrný rozhovor o životě v hudebním odvětví a její kariéře a ona je báječná. Byl jsem z ní úplně unešený.”

Vidět soutěž z toho opačného konce stolu umožnilo For Your Entertainment umělci zpětně zrevidovat svou zkušenost z Idolu. Kdyby měl možnost projít tím vším znovu, udělal by některé věci jinak, řekl.

 

 

“Byl jsem opravdu pyšný na to všechno, co jsem na té show udělal. Skvěle jsem se bavil. Myslím, že to chvíli trvalo, než jsem se cítil pohodlně,” vysvětluje. “A když se dívám zpět, bylo tam několik písní, které jsem si vybral a několik rozhodnutí, která jsem udělal, nad kterými si říkám ‘No teda’, tohle bych pravděpodobně dneska udělal jinak, když vím to co vím teď.”

 

 

Naštěstí jeho rozhodnutí na Idolu vydláždily cestu pro jeho další frčku: Frontman pro legendární rockovou skupinu Queen. Spolupráce Adama a Queen začala v roce 2009, kdy se rockové star spojily na Idolu pro písně “We Are the Champions” a “Bohemian Rhapsody”. Později nahradil Freddieho Mercuryho na jejich 24 koncertním turné v roce 2014.

 

 

“Každou chvíli jsem se musel štípnout. Míním, tohle je legendární rocková skupina”, vypráví nadšeně. “Je to čest být tam a zpívat ty písně, které Freddie pomáhal napsat a udělat slavnými a my jsme vyprodali všechny ty arény. Byly to tisíce lidí, nemohl jsem tomu uvěřit.”

 

 

Adam nebral tu čest, být frontmanem pro “Under Pressure” rockery lehkovážně, ale přistoupil k té posvátné úloze uvážlivě.

“Tohle trochu nahánělo strach. Věděl jsem, že je to posvátná půda a byl jsem tak nějak opatrný, protože jsem se toho trochu obával.” říká Adam. ”Musel jsem se skupinou přijít na to, jak to udělat s respektem a zajistit, abychom vyjádřili, že také miluji to prvotní složení skupiny, které všichni známe a milujeme.”

 

 

Adam říká, že po vystoupení  se odvázali s Rogerem Taylorem (bubeník) a Brianem Mayem (kytarista), jako by byli v sedmdesátých letech minulého století.

 

 

“Myslím, že Roger je pořád tak trochu víc lev salónů. Brian je doktor, víte” říká. “Ale oba vědí jak relaxovat a odreagovat se… Měli jsme dobrou zábavu během letů  mezi štacemi. Skončili jsme koncert a doslova vypadli zadem a jako, zpocení,  jen v koupacích pláštích a jeli jsme přímo k soukromému letadlu, což já jsem předtím nikdy nelítal soukromým letadlem… Nastoupili jsme, dali jsme si několik skleniček vína a jen jsme tak pochechtávali a měli dobrou náladu a oni pak začali vyprávět příběhy. Já prostě nemůžu věřit, že jsem je měl šanci slyšet. Míním tím, tohle bylo jako zlatý věk rock ‘n’ rollu.

 

 

”Pro svou vlastní tvorbu Adam dává dohromady své sólové album, následující po Trespassing z roku 2012. Poté, co se rozešel s nahrávací společností RCA, zpěvák a textař říká, že na svém třetím projektu  spolupracuje s novým nahrávacím studiem.

 

 

“Nebudu o tom říkat příliš moc, protože chci držet věci pod rouškou tajemství, “ říká škádlivě. (Ještě dodá, že na to, aby udržel tajemství a neprozradil věci není moc dobrý, ale že zkouší něco nového. :D) “Pracuji na tomhle albu a jsem jím opravdu nadšený. Mám podepsanou smlouvu s jinou nahrávací společností, kterou, to zatím neprozradím, ale je to opravdu dobrá smlouva a je to dobrý projekt. Pracuji s úžasným producentem. Jak říkám, nemohu prozradit příliš mnoho, ale bude to opravdu dobré.”

 

 

Co se týká jeho inspirace, “Lay Me Down” zpěvák říká: “Poslouchám všechno. Myslím, že je to moje povinnost.

 

 

Musíš poslouchat co se děje a co lidi dělají. A já si myslím, že hudební žánry začínají být tak nějak – myslím si, že už na nich vůbec nezáleží”, pokračuje. “Nemůžeš tady sedět a říkat ‘Ty jsi pop, ty jsi rock, ty jsi taneční žánr.’ Myslím, že to splývá dohromady a myslím si, že je to kouzelné.”

 

 

Určitě se dívejte na Adama na Americkém Idolu během konkurzů v New Yorku, když se 14. sezóna vrátí na stanici FOX v lednu 2015.

 

 

Zdroj: Adam Lambert Talks Being an ‚Idol‘ Judge, Teases Third Album

 
 [nggallery id=125]

shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli