Skip to main content

Queen a Adam Lambert v Aucklandu na Novém Zélandu, první koncert, 3. září 2014

 

Do Vector Areny v Aucklandu se vejde asi 11 500 lidí. Takže není divu, že hala byla vyprodaná (a my se tudíž mohli místo na jeden těšit na dva koncerty :D).

Zaplněná hala s nedočkavostí čekala na začátek koncertu a čekání si krátili mexickými vlnami. (Můžete to vidět v tomto videu kolem 16:20  https://www.youtube.com/watch?v=3kj2qMcogGo). No ale pak už přišel ten správný okamžik a koncert začal:

 

Now I’m Here

 

V úvodu jsem psala o mexických vlnách a je tam i odkaz na video, kde je můžete vidět. Tady je to  video vložené, protože po velmi (ale opravdu velmi :)) dlouhém úvodním čekání na začátek – a já na jednu stranu obdivuji toho, koho to bavilo tak dlouho natáčet přicházející lidi na stadión, ale na druhou stranu si říkám že aspoň se ten člověk nenudil 😀 – v tom videu jsou moc hezké záběry Adama zblízka a to i s tím, jak dává pokyny svému zvukaři (můžete to tam vidět několikrát, poprvé kolem 22:28).

NIH začíná na 19:40 (ještě předtím jsou tam záběry jak Adam a ostatní jdou na pódium, ale v té tmě která tam je není vůbec ty postavy rozeznat). Trochu jiný úhel než obvykle a bohužel chybí tam úplný konec, ale jinak povedené video.

 


 
Tohle video je točené ze stejného úhlu, ale ne se záběry zblízka. Je ale až do konce.
 

 

Stone Cold Crazy

 

Jediné celé video, které jsem našla.
 

 

Another One Bites the Dust

 

 

Fatt Bottomed Girls

 

 

In the Lap of the Gods

 

Člověku se zdá, že jej po tolika koncertech už nemůže nic překvapit. Mně tady ale velmi příjemně překvapil ten okamžik, kdy se Adam objevil v záři reflektorů na pódiu – bylo to jak mávnutí čarovným proutkem (0:14). A ten jeho pohyb rukou k tomu…
Tohle je hodně povedené video. 🙂

 

 

Seven Seas of Rhye / Killer Queen

 

Na začátku sice místo Adama vidíme zvedající se kruh toho velkého Q, ale po chvíli si kamera Adama najde a pak už je to super zblízka a i vůči té pohovce má ten kdo točil to video super místo.

KQ začíná na 1:10, Adamova řeč (obsah je o trochu níž) na 3:50.

3:43 Adam vychrstne ‚šampaňské‘ na někoho, kdo sedí před ním a okomentuje to: „To je za to, že sedíš na zadku.“ 😀

5:35 Adam pokývá hlavou a přizná: „Jo, tohle je ten ‚Oprah okamžik‘. Pak ukáže do publika a řekne: „Ona je jako: ‚Děkuji!‘ A on zase jako: ‚Sklapni a odpal!'“ 🙂

 

Adam’s Speech (Oprah Moment)

 

Adamova obvyklá řeč po skončení Killer Queen, která ale nikdy neomrzí. 🙂 Samozřejmě jako obvykle poděkuje publiku a řekne jak je poctěn tím, že může být v tamější aréně společně s hudebními legendami Brianem a Rogerem a zpívat písně, které zpíval Freddie Mercury. No a pak jde ta pozornost zpátky k pohovce s obligátní otázkou, jestli se někdo z přítomných někdy cítil tak, jak ho před chvílí viděli – snažící se vymanit ze stereotypu,  ve třpytivém oblečení a se šampaňským v ruce. A že si nemyslí, že tam na té pohovce je to jeho skutečné já. Nicméně že to může být tím, že se všichni snažíme někdy uniknout realitě. A pokoušíme se vyplnit nějakou prázdnotu, která je uvnitř.
 

 

 

Killer Queen / Somebody to Love

 
StL začíná na 4:35.
 


 

I Want It All

 
Moc hezký okamžik mezi Adamem a Brianem kolem 4. minuty.
 

 

Love of My Life

 

 

’39

 

 

It’s a Kind of Magic

 

 

IAKoM (konec) / Bass Solo / Drum Battle

 

 

Under Pressure

 

 
Tohle video je sice ne moc kvalitně natočené, ale je to jediné, na kterém máme Adamovo a Rogerovo objetí po skončení UP (na 3:26)
 

 

Brian praises Adam

 

 

Brian si  jako obvykle vyžádá mikrofon od Adama a řekne publiku, že nic z toho, čeho jsou svědky by se nedělo, kdyby nebylo Adama a pak se zeptá obvyklou otázku, co si myslí o novém muži (bouřlivý potlesk a jásot).

Adam poděkuje (a vypadá, jako by byl  trochu v rozpacích, i když samozřejmě potěšen), pochválí publikum a zeptá se, jestli chtějí slyšet něco sexy. No… jasně že chtějí. 🙂 Takže se jde na Dragon Attack.
 

 
Dragon Attack (i s Brianovou řečí)

 
Bohužel tohle je nejlepší video jaké jsem našla a přesto obraz nic moc, i když zvuk je celkem dobrý.
 

 

 

Who Wants to Live Forever

 

 
Z jiného úhlu a zdálky, ale skvělý zvuk a dobré video
 

 

Guitar Solo

 

 

Tie Your Mother Down / Sing Along / I Want to Break Free

 
4:22 – Adamovo skvělé ‚Give me all your live tonight‘ končí TYMD a začíná jeho zpívání s publikem s dobrou odezvou. No a pak přijde vzácný okamžik, protože I Want to Break Free jsme většinou na koncertech neslyšeli. Jen výjimečně, jako právě teď.
 

 

I Want to Break Free

 
Na začátku se ještě můžeme pokochat Adamovou ‚call and response‘ (wow, ty jeho pohyby při tom :D) a pak už začíná I Want to Break Free.
 

 

Radio Gaga
 

 

Crazy Little Thing Caled Love / Bohemian Rhapsody

 

Na začátku se Adam ptá publika, jestli se někdy cítili bláznivě, šíleně, úplně mimo. A s odpovědí není moc spokojený, protože je nazve lháři a pak se slovy „Crazy little thing“ začíná písničku CLTCL, během které toho stihne opravdu hodně: zahrát si na činely i na Spikeovo piáno (tam ale slušně počká, až ho Brian, který tam byl dřív, pustí :)) a pak ještě zapózuje pro selfie s fanynkou. 😀

 
Hned za CLTCL následuje BoRhap
 

 
No a tady je ještě krátké video s tím selfie:
 

 
Encore
 

We Will Rock You / We Are the Champions

 
Máme tady dvě videa, obě zblízka a s dobrým zvukem. To první má ale trochu lepší obraz.
 

 

 

 

Další koncert (a už poslední pro tuhle část turné) se konal hned následující den. A ráno před koncertem se na Twitteru objevila zpráva, že Adamovi nebylo v noci dobře a že dokonce musel vyhledat lékařské ošetření. Fanouškům to údajně ten následující den řek sám Brian May, kterého potkali ve městě.

Zda-li tahle zpráva byla pravdivá nebo ne, to opravdu nemohu potvrdit ani vyvrátit. Přiznám se, snažila jsem se během toho, co jsem dávala dohromady ten recap sledovat jestli bylo na Adamovi ten večer něco zvláštního, ale celkem nic mimořádného jsem nenašla. Snad jedině že na té pohovce byl tentokrát velmi umírněný (žádné zpívání hlavou dolů, žádné obraty…) a možná i jinak byl na pódiu o poznání klidnější než jindy. To ale ještě nic nemusí znamenat. Pokud ale byl opravdu nemocný a necítil se dobře, tak klobouk dolů. Podat při tom takový výkon… to che opravdu hlubokou poklonu!

 

[nggallery id=129]
shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli