Skip to main content

Rozhovor Adama s Rádiem 99.9BOB v předvečer jeho vystoupení s Queen ve Winnipegu.

Je to hlavně o Queen, Fredddiem a Adamově pocitech ohledně těchto vystoupení, ale je tam moc hezký okamžik na konci rozhovoru, když Adam mluví o svých fanoušcích – to vás určitě zahřeje u srdce.

 

Zdroj:

 

M: „Queen a Adam Lambert vystupují v MTS dnes večer. A já teď mluvím s ním samotným. “Jak se máš?”

 

A: “Mám se fajn, jak se daří Tobě?”

 

M: “Jo, dobrý. Už několik let vystupuješ jako sólový zpěvák. Ale teď jsi se připojil ke Queen. Jaké to je, zpívat ty velmi legendární písničky, z nichž mnohé vyšly ještě v době než jsi se vůbec narodil.”

 

A: “Jo, víš je to opravdu zajímavé. Ze začátku jsem  se toho i trochu bál, přijmout tu pozici. Říkal jsem si, no páni, víš, fanoušci Queen  asi budou dost hodně chránit svoje tradice. Protože nikdo se nemůže nikdy rovnat Freddiemu Mercurymu. Je jedním z mých velkých hrdinů a to jak psal písničky, jeho zpívání, vystupování na pódiu, to všechno je tak inspirující. Takže ono je to fajn, vystoupit a pokusit se vnést tam opět jeho vliv (duševno). A tohle je tak nějak můj záměr.”

 

M: “Když jsi byl na Americkém Idolu, zpíval jsi Bohemian Rhapsody, že ano?”

 

A: “Jo, na mém konkurzu.”

 

M: “Napadlo Tě přitom někdy ve Tvých nejdivočejších snech, že by Tě to eventuálně přivedlo na tuhle  cestu a že budeš na pódiu s těmihle lidmi?”

 

A: “Tak tohle mně nenapadlo. Kdyby mi to tenkrát někdo řekl, byl bych jako ‘Ale, Ty jsi zešílel!’”. *smích*

 

M: “Co bys řekl že je Tvá oblíbená písnička Queen, kterou rád zpíváš.”

 

A: “Nevím. Víš, ony jsou všechny tak odlišné. A já si myslím, že je to docela úchvatné, že v nich mohu objevovat tolik různých žánrů. Opravdu mám rád Another One Bites the Dust, protože je to tak trochu agresívní a funky, mám rád Who wants to live forever pro tu sílu emocí… Můži Ti říct spoustu dalších, které mají určitý význam…”

 

M: “Je tam nějaký určitý song, který Ti třeba dělá nějaké potíže? Co se týká pocitů nebo způsobu jeho interpretace?”

 

A: “Potíže? (nádherný Adamův smích tady – kolem 2. minuty) Myslím, že je to určitě tak trochu výzva – definitivně některé z balad jsou na vysoké úrovni co se týká požadavků na jejich přednes. Ale víš, já mám rád výzvy. Myslím si, že je to to,  co dává písničkám emocionální náboj.”

 

M: “Takže co mohou lidi dnes večer  očekávat. Já vím, že neprozradíš žádná překvapení, ale co bys chtěl aby věděli lidi, kteří dnes večer přijdou na tu show?”

 

A: “Víš, budeme tam mít spolu spoustu  zábavy. Tohle je ta nejlepší část toho všeho, víš, já doufám že ta energie, která bude na pódiu je nakažlivá a dostane se  i mezi publikum. A já si myslím že tomu tak je. Měli jsme první vystoupení v Chicagu a bylo to tak úžasné. A audience byla úžasná a zpívali s námi… Děláme hodně úžasných, legendárních hitů a máme tam také písničky  z dřívějších let. Je to hezký mix pro ty skalní fanoušky i pro ty ostatní.”

 

M: “Ty kritiky co vidím jsou fantastické a velmi pochvalné. A vypadá to, že ta show je velmi teatrální se spoustou vizuálních efektů.”

 

A: “Jo, pro mně je to dost důležité, udělat z toho tu podívanou. Freddie to měl rád. Měl opravdu úžasné glam-kostýmy a lak na nehty a  make-up… Bylo to tak nějak součástí té skupiny. A i přes tohle všechno ale Freddie tak nějak skrýval tu pravdu (Adam tady má na mysli rozdíl mezi ním a Freddiem. zatímco Freddie sice používal kostýmy, lak na nehty, make-up, svou sexualitu skrýval a choval se jinak jako heterosexuál). A spousta těch Freddieho převleků a toho jak vypadal je pro mně inspirující.”

 

M: “Ano, myslím že tohle je důležité a že to říkáš dobře. Nechceš ho kopírovat nebo imitovat.  Jsou to Queen s Tebou.”

 

A: “ Jo, já nechci aby to vypadalo, že nemám respekt nebo že jsem namyšlený. Je pro mně důležité najít rovnováhu mezi originálními nahrávkami a mnou jako osobou a umělcem. A myslím si, že je tam ta rovnováha. A myslím si, že je to důležité. Víš, když to přeženeš, tak to už to pak není ono. Víš co myslím?”

 

M: “Jo. No a nakonec se Tě chci zeptat. Mají Tví vlastní fanoušci nějaké jméno? Jako třeba od Lady Gaga jsou Little Monsters. Bieberovi jsou Believers, jak se nazývají fanoušci Adama Lamberta?”

 

A: “Kdes žiješ člověče? Ty to nevíš?” *smích*

 

M: “Jak jim říkají?

 

A: “Glamberts.”

 

M: “Glamberts. Okay, to není špatné. Já bych navrhnul ‘Adamamaniacs nebo Lambertarians.”

 

A: “To je velmi chytré. Ale já si nemyslím, že by jsi s tím uspěl u Glamberts, že by Glamberts přijali cokoliv jiného než Glamberts jako jejich jméno, víš. Je to pět let , co tady funguje Glamily, takže…”

  

 M: “To je úžasné. Adame Lamberte, díky Ti moc za to,  že sis našel čas promluvit si s námi a přeji dnes večer skvělou show.”


A: “Děkuji moc.”

 

Galerie – QAL Winnipeg

[nggallery id=89]
shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli