Skip to main content

Glee – epizoda 5×09, Frenemies

 

Kurt se obává, že Elliott na sebe chce strhnout pozornost a ukrást mu jeho  vedoucí místo v jejich hudební skupině. Svěří se se svými obavami Blainemu. Ten se jej snaží uklidnit, nicméně podle starého hesla, ‘přátele si drž blízko,  nepřátele ještě blíž’ mu poradí, aby se pokusil dozvědět se o Elliottovi co nejvíc informací. Kurt tedy pozve Elliotta k sobě, aby se o  něm dozvěděl něco víc. Nachystá okurkové sendviče (které tedy Elliottovi moc nejedou 🙂), chválí Elliottův talent a zkušenosti. Na otázku, jak vlastně Elliott začínal se dozví, že hrál v páté třídě  Schroedera v divadelní hře ‘You’re a Good Man Charlie Brown’ (Adam ve skutečnosti hrál v té hře, ale roli Linuse. 🙂). Kurt se tváří velmi nadšeně a ptá se, zda Elliott hraje na nějaký nástroj. Když  zjistí, že na kytaru, chce aby jej učil. Načež Elliott prohlásí, že Kurt potřebuje vlastní kytaru a oba pro ni společně vyrazí do obchodu.

 

Prodavač v obchodě s hudebními nástroji je v první chvíli dost nepřístupný. Elliott má ale nápad a zeptá se jednoho z hudebníků v obchodě, jestli zná noty písně “I Believe in A Thing Called Love”. Elliott a Kurt předvedou skvělé vystoupení a dostane se jim svolení, vybrat si v obchodě cokoliv chtějí.

Zpátky ve svém bytě tentokrát Kurt přichystá něco lepšího než okurkové sendviče (buchty s cukrovou polevou), mezitím co se Elliott probírá jeho sbírkou vinylů – a vybere jednu se slovy “Ahh, T. Rex, pořád je to moje glam srdeční záležitost.” (T. Rex je glam rocková skupina, jejíž píseň 20th Century Boy Adam zpíval na GNT koncertech jako encore).

 

Elliott pak dá Kurtovi najevo, že jeho hru prokouknul a ujistí ho, že se nemusí ničeho obávat, protože on vůbec netouží po tom, aby Kurtovi ‘ukradl’ jeho postavení v Pamela Lansbury. Ale že je mu s Kurtem fajn a chce aby spolu měli dobré přátelské vztahy. Kurt je rád a trvá na tom, že musí udělat jejich společné foto, což se taky stane. Tím ale připraví trochu nepříjemné překvapení Blainemu, když ten zjistí, že Kurt na svém profilu uveřejnil fotku Elliotta jak mu dává pusu na tvář. Je to zcela nevinné, samozřejmě, ale kdo ví… 😀

 

Mezitím co Kurt a Elliott utužují své přátelství, Rachel a Santana mají v této epizodě dost vážnou rozepři, do které nakonec zatáhnou i Kurta. Ten se sice snaží děvčata uklidnit, což se mu nepodaří. Nakonec se Rachel sbalí a odejde z jejich společného bytu.

 

Video – pouze části s Adamem:

Adam Lambert in Glee S05E09 from Adrienn K on Vimeo.

 

Zajímavosti k této epizodě:

 

Adam nikdy nezapomíná na své přátele. Takže tentokrát jsme ve Frenemies mohli vidět i Terrance Spencra (v klipu IBIATCL), který o tom nadšeně tweetoval:

 

https://twitter.com/LoveMrSpencer/status/437142067941093376

 

https://twitter.com/LoveMrSpencer/status/437141864378937344

 

https://twitter.com/LoveMrSpencer/status/438107314726256640

 

https://twitter.com/LoveMrSpencer/status/438108464980967424

 

No a Adamův výkon ocenila i jedna z finalistek Amerického Idolu Jessica Sanchez:

https://twitter.com/JessicaESanchez/status/438096174751293440

 

Tady je ještě odkaz na článek na našem webu, ve kterém se můžete dozvědět víc o tom, proč si asi Adam vybral na Glee písničku IBIATCL:

https://adamlambert.cz/2014/02/music-adam-lambert-revisits-darkness/#disqus_thread

 

Předchozí epizodu (Puppet Master) najdete zde.

A tady je následující epizoda (Trio).

[nggallery id=61]
shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli