Skip to main content

Adam se v sobotu večer (23. listopadu 2013) chopil svého mobilu a poslal tweet, který potěšil spoustu fanoušků. Nejen jeho, ale i Sauliho:

“@adamlambert
Congratulations @saulikoskinen1 for making to the finals!!!! Proud of you.”

https://twitter.com/adamlambert/status/404357548171472896
(Glatulace @saulikoskinen1 k postupu do finále!!!! Jsem na Tebe pyšný.)

No a finský tisk zareagoval téměř okamžitě:
(Přeloženo pomocí anglické a české verze Gogglu, pozn. př.)
 
Adam Lambert blahopřál svému ex-partnerovi Saulimu

Zpěvák Adam Lambert pogratuloval Saulimu Koskinenovi, který se účastní soutěže Dancing on Ice k postupu do finále.
Star předal své gratulace bývalému partnerovi prostřednictvím Twitteru – ‘Gratuluji k postupu do finále!! Jsem na Tebe pyšný, tweetoval Lambert. I když žije v Los Angeles, Lambert sleduje pravidelně Koskinenovo vystupování na ledě. Jeho bývalý partner mu po každém kole zasílá pravidelně odkazy na svá vystoupení na Dance on Ice, takže je schopen sledovat Sauliho postup v té soutěži.
http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288624397952.html

Tady se můžete podívat na první část vystoupení z toho semifinálového večera, včetně ukázek z tréninku Sauliho a Ney. Jak na tréninku, tak i při samotné soutěži můžeme vidět v hledišti Sauliho otce (a během soutěže také matku – s tou žlutou květinou ve vlasech). Oba jsou na Sauliho určitě vemi pyšní – jak ostatně řekl jeho otec v rozhovoru, mimo jiné i proto, že Sauli nikdy bruslení moc rád neměl. Dává přednost fotbalu a snowboardu. Ale přesto trénuje velmi pilně a v každém novém vystoupení můžeme vidět jak se zlepšuje.
 
Za to první vystoupení dostali ‘pouze’ 35,5 bodů – což bylo trochu zklamání. Nevypadalo to na snadný postup do finále celé soutěže. Ale přesto v té soutěžící trojici skončili jako druzí a nakonec postoupili. Myslím si ale, že zvítězit pro ně nebude vůbec jednoduché – ten druhý finálový pár má téměř celou dobu soutěže nejlepší hodnocení a vypadá to, že je i oblíbený u publika a veřejnosti (což jsou ale Sauli a Nea také :)). No uvidíme.

Video, 1. část:
 

 

2. část (na začátku je ukázka z tréninku a pak samotné vystoupení a hodnocené poroty)
 

 
Pokud byste se chtěli podívat na všechna Sauliho vystoupení, včetně anglického překladu toho, co jim řekli členové poroty, můžete zde:
http://saulicorner.boards.net/thread/3/performances
http://saulicorner.boards.net/thread/4/doi-translations

 

Feeling Good – vzpomínka na Americký Idol a Adamovo vystoupení v TOP 5

Písnička Feeling Good, na kterou tančili Sauli a Nea v deváté části finské soutěže tanců na ledě mi připomněla Adamovo účinkování v Americkém Idolu, kde v kole s 5 nejlepšími soutěžícími zpíval tuto píseň a kde on i diváci zažili velmi nepříjemné okamžiky při vyhlašování výsledků tohoto kola.

Povedlo se mi najít videa s Adamovým vystoupením a také s tím vyhlášením výsledků (i když bohužel ne moc kvalitní) a pokud si chcete připomenout jak to bylo (nebo jste tuhle pro fanoušky Adama téměř infarktovou část té soutěže neviděli), tady je stručný popis a videa:

Začátek je docela pohodový – Adamovým mentorem pro TOP 5 byl Jamie Foxx a jako ostatně téměř každý, kdo kdy slyšel Adama zpívat, je úplně uchvácený jeho zpěvem a podáním té písně (to “Whaaat” na 0:22 je víc než výmluvné :D). V podstatě k Adamově výkonu neměl jako mentor co dodat.

Samotné Adamovo vystoupení taky vůbec nenaznačuje, že by tady mělo dojít k nějakému dramatu. Ostatně, podívejte se sami:

 

O dva dny později toto kolo pětice nejlepších pokračovalo. Nejprve všichni zpívali song ‘RatPack Week’:

A pak přišlo závěrečné vyhodnocení a jeden z účastníků musel jít z kola ven. Samozřejmě, myslím, že málokdo by čekal, že by Adam mohl být v ohrožení nebo dokonce v tomto kole ze soutěže vypadnout. O to větším šokem pro všechny bylo to, co následovalo. Ryan (moderátor soutěže) nejprve pětici rozdělil na dvě dvojice, Allison a Dannyho (u kterých se předpokládalo, že budou v té dolní skupině, ze které jeden vypadne) a Krise a Matta, kteří by měli být ‘safe’, tedy v bezpečí. Pak se ale Ryan zcela neočekávaně Adama zeptal, kterou z těch dvojic si vybere. Byla to opravdu velmi nefér a těžká otázka a Adam po chvilce zaváhání a s otázkou “Proč mi tohle děláte?” zvolil dvojici Allison a Dannyho, o které se automaticky předpokládalo, že bude ‘bottom’, tedy vyřazující.

Jenže Ryan vtom udělal další nečekaný tah, vzal Adama a převedl jej ke Krisovi s Mattem a se slovy, že Allison a Danny jsou ‘safe’ a ‘bottom’ trojice jsou Adam, Kris a Matt. No a tohle bylo naprosto nečekané, protože nikdo nečekal, že by kdokoliv z této trojice  z tohoto kola mohl vypadnout. Takže situace začala být víc než napínavá. A s tím, co se právě dělo si Adamovi fanoušci vůbec nemohli být jisti, že Adam nevypadne (Ufff, jsem fakt ráda, že jsem tohle neprožívala on-line. Asi bych měla infarkt!).

V tomto videu (které má celkem dobrou kvalitu) můžeme vidět to přiřazení Adama k ‘bottom 3’ :

Pak ještě Ryan dal slovo porotě a teprve potom vyhlásil konečný výsledek. Jako prvního prohlásil Krise ‘safe’ a ve dvojici na vyřazení zůstali k úžasu a zděšení všech přítomných i diváků u obrazovek Adam a Danny. Tak tohle určitě čekal málokdo. Teď už se mohlo stát úplně všechno a myslím si, že tyto okamžiky pro Adama nebyly vůbec snadné.

Všechno nakonec dobře dopadlo, Danny ze soutěže vypadnul a Adam postoupil do dalšího kola. Ale celá tahle šaráda (protože jen málo lidí pochybovalo o tom, že to všechno bylo detailně naaranžované, aby tvůrci soutěže udrželi pozornost publika a fanoušků a dali jim najevo, že ani Adamova pozice nemusí být otřesitelná a samozřejmě, pobídli je tím k větší aktivitě při hlasování přes sms…) měla značný ohlas v médiích a mluvilo se o ní dost hodně a dost dlouho.

Tady jsou videa z tohoto vyhlašování výsledků (jak jsem už napsala, bohužel nejsou kvalitní, ale nic lepšího se mi přes veškerou snahu nepovedlo sehnat).


 

 

 

Ještě bych tu ráda dala odkaz na blog od Lambosessed, která popsala nejen tohle kolo, ale i další kola s Adamovými vystoupeními na AI a také téměř všechna jeho další vystoupení ať už naživo nebo v TV. Najdete tam Adamovo vystoupení s písní ‘Feeling Good’ (velmi dobré video) a také skupinově provedený song RatPack Week a detailní komentář k celému tomu soutěžnímu kolu.

Feeling Good

TOP 5 – song + vyhlášení výsledků

shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli