Skip to main content

Třetí díl recapu Chinese Music Awards festivalu ( CMA ) , který se konal v čínském Macau ve čtvrtek 18. dubna 2013.

Adam přebírá cenu – video s vyhlášením vítěze a předáním ceny:

Existuje jiné video, ve kterém je také Adamova řeč po předání ceny, kdy zdraví publikum a své fanoušky a říká jim, že je moc rád že je v Macau a že pro ně může vystupovat. Poděkuje za cenu a řekne, že je má rád (i čínsky :)). Bohužel nenašla jsem to na youtube, takže aspoň link na čínské internetové stránky:

Adam přebírá cenu a děkuje fanouškům

Adamovo vystoupení:

Na tomto videu můžeme vidět, jak moderátor uvedl Adama před jeho vystoupením slovy:

Kdysi jsme našeho příštího hosta představovali jako nejvýjimečnějšího zpěváka z Amerického Idolu, ale teď jej můžeme představit pouhými dvěma slovy, Světová Superstar. Jeho oční linky, černé vlasy, nalakované nehty, jeho vystupování, jeho charisma, jeho hlas, to všechno dokazuje jednu věc… účelem jeho účasti zde je dobýt svět. Adam Lambert!

Pak následuje Adamovo vystoupení, ale konec je bohužel ustřižený (obě písničky až do konce můžete vidět na tom druhém videu, kde sice chybí ten úvod, ale zato tam na začátku můžete slyšet obecenstvo volat: “Adam, Adam” a nadšeně tleskat a je zde také lepší zvuk – zatímco ten livestream měl totiž tzv. ‘dry feed, což znamená, že zvuk do záznamu šel přímo z mikrofonu a diváci u TV a na Internetu tudíž neslyší nic z toho co se děje v sále, ten druhý záznam je přímo z té koncertní síně a je tudíž lepší. I když Adam, na rozdíl od jiným zpěváků si velmi dobře poradil i s tím ‘dry feed‘ – Adam totiž, jak říkají někteří fanoušci, umí zpívat ve 3D (já s tím souhlasím!).

Úvodní slovo, ‚Trespassing‚, ‚Naked Love‚:

Trespassing‚, ‚Naked Love‚ (celé vystoupení):

 

 Po vystoupení Adamovi tweetoval jeho otec:

@milestougeaux: @adamlambert Steams from China always have your vocal way high in the mix with almost no reverb. Good thing you sing on key. Just sayin…’

Tvé vokály jsou vždycky hodně vysoké v těch streamech z Číny, téměř bez ozvěny (to je právě způsobené tím, že je to  ‘dry feed’, pozn. př.). Je dobře, že nezpíváš falešně. Já jen tak…‘

(No, Eber samozřejmě nebude šílet na Twitteru jako Adamovi fanoušci a říkat, jak to bylo “úžasné, báječné, fantastické…”, ale ten tweet byla jednoznačně pochvala a ohodnocení Adamova výkonu na výbornou… jen tak 😀)

 

cena

 

Eber ale svou poznámkou také řekl něco, čeho si všimli i  fanoušci, kteří sledovali záznam – a sice, že ten zvuk, nasnímaný při vystoupení (nejen Adamově), byl tzv. ‘dry feed’. Bavili se o tom i fanoušci na weibo a Twitteru, protože ostatní zpěváci opravdu nezněli tak dobře, jako Adam. Našla jsem na Adamtopii komentář Cassie, která je odbornicí, co se týká hudby a zpěvu a která tam vysvětlovala, co vlastně je dry feed a proč téměř všichni zpěváci tento způsob přenosu zvuku při vystoupení nenávidí.

Tady je překlad jejího komentáře, pokud si chcete přečíst (doporučuji, protože to vysvětluje trochu víc, jak výjimečný zpěvák Adam je!):

‘Nu, s Eberem jsme oba zaznamenali, že ten zvuk zněl jako ‘dry feed’… vyčnívající hlas bez ozvěny. Usuzuji, že to bylo ve streamu/videu, ale v té síni by měl ten zvuk fungovat s ozvěnou. Možná tomu tak nebylo. Nebo ti fanoušci, co tweetovali se dívali na video a nebyli přímo v hale. (Jak můžeme slyšet v tom posledním videu, které je točené přímo divákem v koncertní síni, Cassie – autorka tohoto komentáře usuzovala správně, že zvuk v hale byl bohatější a s ozvěnou, pozn. př.).

Jak jsem tu zmínila předtím, tamten přímý zvuk, který šel z mikrofonu, bez jakýchkoliv úprav způsobuje, že většina zpěváků zní mizerně (hůře než obvykle). A jakýkoliv i nejmenší chybný tón je slyšet velmi zřetelně. Je to proto, že zpěvák v koncertní síni, i když zpívá bez mikrofonu, tak se jeho hlas v té hale odráží a stává se tak harmoničtějším a zvučnějším. Koncertní síně jsou stavěné tak, aby tohle umožňovaly. Je to podobné, jako když si zpíváte ve sprše. (Taky budete znít líp než normálně – pozn. př.) Mikrofony na koncertech jsou nastavené tak, aby vylepšily harmonii a rezonanci, jako perfektně navržená koncertní síň. Ale pokud ten mikrofon bere ten zvuk přímo ze vzdálenosti jednoho palce, bez zpětné vazby, a pokud ten mikrofon  nezvýrazní ty tóny tak, jak by to udělala dobrá koncertní síň nebo dobrá studio nahrávka, ten hlas zní tlumeně a bez života (pokud ten zpěvák neví, jak použít všechnu svou přirozenou rezonanci, kterou vytváří svým těle, což Adam dělá). Také, bez přidaných tónů a ozvěny, jsou tóny velmi zřetelně slyšet. Myslím, že Adam jednou řekl, že nikdo nezní dobře na ‘dry feed’. Já bych řekla: “nikdo, kromě Adama”.’

Zdroj

No a na závěr chci jen dodat, že podle tiskové zprávy Venetian Macao, se té zprávy zúčastnilo kolem 200 novinářů a že byla přenášena televizí a po internetu pro celkem až 2 bilióny lidí (což zřejmě znamená, že díky globálnímu přenosu přes Internet ji mohly sledovat až ty 2 bilióny lidí).

699a40acjw1e3u5vujlp2j20x818gdl3

Linky na články v USA o téhle Award:

Star Spotting: Adam Lambert Is The Crown Prince Of Glam At The Chinese Music Awards (PHOTO)

Adam Lambert wins at Channel V Chinese Music Awards

Adam Lambert wins Chinese Music Award for ‚Favourite International Artist

American Idol News: Adam Lambert wins ‘Favourite International Artist’ award

 

shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli