Skip to main content

Pokračování recap Chinese Music Awards festivalu, který se konal v čínském Macau ve čtvrtek 18. dubna 2013.

Samotná show začala ve čtvrtek, v 10:00 hodin našeho času promenádou celebrit po červeném koberci. A Adamovi to na koberci opravdu slušelo.

Díky čínskému televiznímu Chanel V jsme měli live stream a tedy opravdu kvalitní přímý přenos. Všechna čest Číně, tyhle věci mají zmáknuté opravdu skvěle.

Adam byl nominován na cenu Nejoblíbenějšího mezinárodního umělce, která se předávala až úplně nakonec (a celá show měla asi 3 hodiny), takže čekání bylo opravdu dlouhé. Jak jsme ale předpokládali, Adam tu cenu vyhrál a poté vystoupil se dvěmi skladbami ze svého nového alba Trespassing, ‘Trespassing’ a ‘Naked Love’.

Červený koberec:

Na následujícím videu můžeme vidět příjezd Adama do The Venetian Theatre, jeho promenádu po červeném koberci, rozhovor s moderátory (od 0:59), předání ceny (2:22), vystoupení (3:16). Předání cen a vystoupení jsou ale zkrácená, proto jsem tu dala ještě další videa, podrobnější. 🙂 Můžete je najít v dalším pokračování tohoto recapu.

Na začátku videa Adam přijíždí k The Venetian Theatre a jde se projít po červeném koberci. Přivítá se s moderátory a poskytne krátký rozhovor (překlad rozhovoru pod videem):

M: “Jsi v Macao poprvé?”

A: “Tohle je podruhé, co jsem v Macao.”

 

M:” Podruhé. Všichni jsme Tě viděli v září, když jsi vystupoval na finále The Voice of China. Co si o tom myslíš?”

A: “Hrozně jsem se bavil, bylo to úžasné…”

 

M: “Vystupoval jsi s jedním ze soutěžících.”

A: “Ano, je tak milý, tak talentovaný. Byl jsem rád, že jsem ho potkal a ostatní soutěžící. A… bylo to skvělé být na The Voice of China.

 

M: “Slyšeli jsme že jsi měl úspěšný koncert v Šanghaji. Jaké to bylo?”

A: “Bylo to úžasné. Měl jsem tady v Asii malé turné, bylo to skvělé. Byli jsme taky v Hong Kongu a bylo to báječné.

 

M: “Co si myslíš o čínských fanoušcích?”

A: “Miluji své čínské fanoušky. Mám je rád, ano. Vidím nějaké támhle. (Ukáže na přítomné publikum.)

M: “Máš na programu nějakou speciální show dnes večer?”

A: “Dnes večer? Vždycky se snažím o něco speciálního. Budu zpívat dvě písničky z mého posledního alba Trespassing a… pojedu na 100 % (tedy, jak řekl Adam: “singing my face off”).

Pak se Adam rozloučí s moderátory, podepíše na přítomnou zeď a odchází.

Ještě jeden tweet, který jsem našla na Adamtopii (původně ta zpráva pochází z weibo):

@hcluless1h: After Adam got off the car at Red Carpet, bystander A „Who’s he?“ Bystander B „Don’t care, but finally someone good looking!“ (from Weibo)

‚Poté, co Adam vystoupil z auta, aby se prošel po červeném koberci, se jeden z náhodných diváků, co byli kolem zeptal druhého: “Kdo je to?” Odpověď:”Já nevím ale konečně někdo, kdo dobře vypadá!”‘ (Tak s tím myslím nelze než souhlasit. :D)

 

Adam v zákulisí show CMA, zatímco čeká na vyhlášení vítěze Favorite International Artist:

 

 

Povedlo se mi zjistit (díky Maddie, která je původem z Číny), že předlohami pro ty jednotlivé sošky, které byly předávány vítězům (každá kategorie měla jinou sošku) byly postavy z Beijing Opery (Pekingské opery). Je to světoznámá opera (její umělci vystupovali i u nás v Praze, v červenci 2012). Tady je několik linků s informacemi o této Opeře:

Historie Pekingské opery

Peking_opera

 Beijing Opera

 

Adam dostal sošku ‘The Monkey King’ (opičího krále) v Beijing Opera kostýmu. (Můj zdroj:Zdroj)

Video s předáním ceny a Adamovým vystoupením v dalším článku.

shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli