Skip to main content

Adam v živém chatu s redaktorem rádia Capital odpovídá na dotazy fanoušků. (Volný překlad.)

Ohledně turné – Adama zatím neví jak to bude s jeho novým turné vypadat, nemá žádné plány hotové, ale určitě tam turné bude (zřejmě v příštím roce). A už když pracoval na Trespassing, tak přemýšlel o tom, jak ta nebo ona písnička bude vypadat (působit) naživo. Takže definitivně má představy o tom, co by mohl dělat s Trespassing naživo.

Další otázka byla o Adamově možném působení na AI. Adamova reakce je veskrze kladná. Zcela určitě by tuhle nabídku přijal a dělal by to moc rád. (Tady to vypadá, že část Adamovy odpovědi tady chybí – můžeme ji vidět v jiném videu – najdete ho na našem fb).

Otázka, jak Adam ví, jestli našel “někoho výjimečného”.
Adam si myslí že našel někoho velmi výjimečného a je velmi šťastný. Žil sám poměrně dlouhou dobu (a jak podotknul, opravdu si uměl užít tu dobu, kdy žil sám :D), ale jak věří, “lidi přicházejí do tvého života z nějakého důvodu” a on je moc rád, že se to stalo.

“Vadí Ti někdy, že jsi slavný?”
“Někdy ano.” Adam je tím čím je velmi rád. Ale občas jsou tam chvíle, kdy mu to není úplně příjemné – chtěl by být jako obyčejný člověk, dělat věci jako normální lidi a mít obyčejný den. Ale nestěžuje si, protože si myslí, že to stojí za to – miluje vystupovat, jet na turné, setkat se tam s lidmi. Dostal příležitost zpívat pro lidi, působit na ně, bavit je. Takže, i když jsou tam momenty, kdy mu vadí ta sláva, tohle všechno mu to vynahradí.

Dotaz, zda je pravdivá “rock off” historka Jacka Blacka – Adam pak úsměvně vypráví historku, jak se s Jackem setkal v letadle v době, kdy vyšlo Adamovo album (v tutéž dobu vyšlo i album skupiny Tenacious D, jejíž součástí je Jack Black (tady je odkaz na článek o Jackovi jak vypráví o jejich společném letu: Jack Black On Being Topped By Adam) a vysvětluje že to všechno byl jen žert a že u toho oba (Adam i Jack) měli dobrou zábavu.

“Jaká nejhorší věc se ti stala na pódiu?”
“Spadl jsem.” Asi si pamatujeme na Adamův pád při jeho vystoupení na AMAs v roce 2009 a Adam vypráví o tom, jak se to stalo. “Spadl jsem a tak nějak jsem se převalil na zemi a říkal jsem si – OMG, já se tady kutálím po zemi. A podíval jsem se na mou přítelkyni, která byla jedním z tanečníků a ona byla jako: ‘Kámo, jdu dolů, teď.’, čímž se mu snažila pomoct” Pak o tom momentu žertují s moderátorem: “Všichni k zemi, hned.”

“Nějaké dobré rady pro tvé Glamberts, jakékoliv?”
“Žijte svůj život.” Adam si myslí, že lidi (včetně něho) berou život a věci kolem někdy moc vážně. Že by se měli uvolnit a víc si užívat a že se vlastně nic tak hrozného neděje, každá situace se dá nějak vyřešit a když se něco v životě nepovede, tak tam budou ještě další šance a možnosti a je nutné se zhluboka nadechnout a nebrat to tak vážně.

“Nejobecnější věc, kterou ses naučil.”
“Právě to, o čem se mluvilo před chvílí – brát věci pozitivně. Všechno se dá překonat a napravit a je to na každém člověku, aby to dokázal.”

“Kterou nejlepší radu jsi dostal?”
“Nevím, dostal jsem hodně rad. Tamta věc je část tady toho. Můj přítel mi jednou řekl:’ Bavíš se?’ A já na to:’No jo, bavit se.’ Tak by to mělo být – měli bychom se bavit.”
Moderátor chce slyšet, co je dobrého v Adamově životě zrovna teď – “Trespassing vyšel právě dnes”, říká Adam (v UK, jak víme) a řeč je pak samozřejmě o albu.

“Která z písniček od Queen se ti líbí nejvíc?”
Samozřejmě Adamova odpověď ‘Another Bites the Dust’ se dala čekat. 🙂 A také se zmínil o ‘Dragon Attack’ jako další písničce z toho samého alba ‘The Game’, kterou si v poslední době oblíbil – “I’m in love with the song.” (Jasně – jeho nový ‘Dragon Attack jacket’ :D).
U volby písničky z GNT už byl Adam jako vždy neochotný vybrat pouze jednu z nich – má rád všechny.

Jestli by ještě chtěl hrát v nějakém muzikálu – odpovídá, že dělal hodně muzikálů a určitě by rád ještě v nějakém účinkoval. Ale zrovna teď ho baví dělat svou vlastní hudbu a zpívat na pódiu sám a být sám sebou.

S kým z Anglické hudební scény by rád vystupoval – s Jessie J a Adele. Na zmínku o Adelině těhotenství říká ”Ona přesto pořád umí zpívat.”

Pak následuje zvláštní dotaz o “toaletní vodě, který Adam vyhodnotí jako “distasting” a přeskočí ho a řeč je o pudinku (pokud jsem pochopila správně tak Adam ho moc rád nemá.
Oblíbený “cartoon dog” – Snoopy.

“Na co myslíš během vystoupení?”
“Někdy o emocíchce, které jsou v té písničce (někdy až moc, takže se musím nutit dostat to pryč z hlavy). A někdy přemýšlím o mém kytaristovi, bubeníkovi, klávesistovi nebo baskytaristce, prostě přemýšlím o členech své skupiny, někdy se kouknu na publikum a říkám si – ‘WOW, ten je roztomilý’ nebo ‘WOW, hezké oblečení, hezké boty…’

“Kolik máš teď u sebe hotovosti?”
“Asi 50 liber”.

“Kdybys měl stroj času, kam by ses chtěl vrátit?”
“1969 – Summer of Love. San Francisco”

“A ve tvé vlastní časové ose?”
“Asi někdy do doby kdy mi bylo 23.”

“Jak se udržuješ ve formě pro zpívání?”
“Piju hodně vody a dělám hlasová cvičení.” “Důležité je ale, starat se o celé své tělo. Je to všechno propojené.” (“Žádný pudink..” “No pudding.” :D)

V poslední části rozhovoru je řeč o tom, že Adamovi fanoušci se umístili v první desítce soutěže rádia Capital o nejvíce oddané fanoušky.
“Good job guys.” říká na to Adam.
Pak spolu s moderátorem koukají na záběry s fotkami a videi fanoušků – “Důkaz, jak úžasní tví fanoušci jsou.” Bohužel na konci se i tady ten stream trochu sekal, takže tam nevidíme všechny obrázky a Adamovy reakce.

sharka

Author sharka

More posts by sharka