Skip to main content

Rozhovor s Adamem o jeho novém albu, singlu, jeho pocitech ohledně úspěchu jeho nového alba, důvodu proč se zúčastnil soutěže American Idol a také jestli ochutnal poutine:

<embed width=“600″ height=“361″ type=“application/x-shockwave-flash“ allowFullscreen=“true“ allowNetworking=“all“ wmode=“transparent“ src=“http://static.photobucket.com/player.swf“ flashvars=“file=http%3A%2F%2Fvid986.photobucket.com%2Falbums%2Fae342%2FGaleWhittington%2FAdamLambert4%2FNRJJulieSt-PierreinterviewsAdamLambertMontreal5-31-12.mp4&title=NRJ%20Montreal%20Julie%20St-Pierre%20interviews%20Adam%20Lambert%205-31-12″>

 

“Jsi v Montréalu abys dělal promo svému novému albu Trespassing, které vyšlo před 2 týdny. Je to něco co máš rád, být na cestách, mluvit o tvých nových písničkách?”
“Jo, samozřejmě že ano. To je něco co jsem vždycky rád dělal. Když jsem byl na AI, říkal jsem si okay, uvidíme co se stane teď a podívej se, teď jsem tady a podílel jsem se na napsání většiny skladeb mého nového alba a lidi ho mají rádi a prodává se a fanouškům se líbí, co víc si můžu přát?”

“Minulý týden jsi měl své první album #1 na Billboard, gratuluji. Jaké to bylo být číslo 1?”
“Vlastně mně to hodně překvapilo. Nečekal jsem že mí fanoušci budou tak aktivní a budou to album kupovat tak hodně a jsem jim za to všem tak vděčný. A pravda je, dokázali jsme to bez velkého singlu v rádiu. Singl “Never Close Our Eyes” právě přichází do rádií, takže to je opravdu působivé.”

“Co pro tebe znamená být na vrcholu žebříčků?”
“Je to báječný pocit, je to pocit úlevy. Pracoval jsem na tomhle albu tvrdě rok a půl a já jsem nevěděl jestli se lidem bude líbit. Vlastně ty poslední dva týdny ve mně zanechaly pocit jako: Okay, udělal jsem to správně.

“Když se díváš zpátky na začátek tvé kariéry na tvé první album, co ses naučil o hudební branži?”
“No, je to náročná branže. Je to vzrušující a dokáže to přinést velké uspokojení, ale je to obtížné. Není k tomu žádná příručka. Rádio může být pěkně složitá věc, celé je to komplikované a část toho je velmi komerciální. Ale když přemýšlím o tom co miluji na tomhle albu a mých prozatímních zkušenostech, tak tohle všechno může být umělecky a tvořivě potěšující oblast. A já jsem získal obojí. Můžu dělat hudbu pro lidi a také můžu dělat to co chci dělat, hudbu kterou miluji, hudbu, která lidi roztančí a jo je to skvělé.”

”Tvůj nový singl se jmenuje Never Close Our Eyes. Pověz mi o časech kdy jsi byl rád že jsi otevřený novým názorům.”
“Víš, lidi u mně doma byli vždycky tolerantní. Byl jsem hodně šťastný. Mí rodiče byli tolerantní a tohle byl tak nějak způsob jak jsem byl vychovaný. Takže jsem měl štěstí. A myslím si, že teď jsem šťastný že jsem tolerantní jako umělec, protože já promlouvám ke spoustě lidí a to je dobré být schopen motivovat spoustu lidí aby byli tím kým chtějí být, aby byli volní. A díky tomu, čím jsem, jsem schopen jim dát tu podporu.”

“Je nějaký moment nebo situace ve které bys raději zavřel oči?”
“No tak to je dobrá otázka. Já nevím, já je mám vždycky otevřené.”

“Tweetuješ osobně?”
“Jsou to 100% všechno moje tweety.. Vždycky”

“Jak si myslíš že Facebook a Twitter ti může pomoct zůstat v kontaktu s tvými fanoušky?”
“Když jsem končil AI, Twitter začal být moderní. A… je to úžasné, tak schopnost moct komunikovat s každým přímo. Je to svým způsobem prostředník a já to miluju. Miluju vidět co lidi chtějí říct, co si myslí o věcech, jsem rád že můžu vysvětlit některé věci, oznámit novinky, je to skvělé.”

“Požádala jsem fanoušky na Facebooku aby mi poslali pro tebe nějaké dotazy. A tady je dotaz: Byl tu moment, kdy sis myslel že to nezvládneš?”

“Jo, tady bylo hodně takových momentů. Víš, když jsem byl na slyšení pro Idol, pracoval jsem v hudební branži dost dlouhou dobu a měl jsem štěstí, že jsem měl dobrou práci, mohl jsem platit účty a být zabezpečený, ale chtěl jsem něco víc, začal jsem psát hudbu, složili jsme malou kapelu a já jsem si začal uvědomovat, že prorazit v tomhle odvětví může být velmi těžké. Ukázal jsem demo několika lidem a oni se k tomu nepostavili moc vstřícně. Takže jsem si řekl, takhle to nepůjde a rozhodl jsem se zúčastnit se konkurzu na Idol. Tak nějak jsem vydedukoval, že ten kontakt s publikem je důležitý. A že pak se o mně může začít zajímat i hudební průmysl. Vlastně ani po AI jsem nevěděl co bude, nevěděl jsem co bude fungovat a co ne. Byla to tak trochu hra s hádankami.
Jo, cítil jsem že tohle album by mohl být dobrý začátek. A je to velmi vzrušující vidět že lidi oceňují mou hudbu, takže mám pocit, že něco dělám správně.”

“A ještě, protože já vím že tohle není poprvé co jsi v Montrealu, byl jsi tu 3x. Zkusil jsi už poutine – naše klasické jídlo?”
“Jo měl jsem poutine, se sýrem a bylo to opravdu dobré. Zkusil jsem to a je to dobré. Tučné, je to opravdu tučné. Ale je to dobré.”

“Moc ti děkuji Adame.”
“Děkuji.”

sharka

Author sharka

More posts by sharka