Skip to main content

Koncert Adama Lamberta v Paláci sportu 15. března měl teoreticky otevřít jarní sezónu a přinést lidem v Minsku pozitivní energii v období avitaminózy a touhy po slunci. Obecně se dá říct, že se to těm, kteří dorazili do koncertní haly, splnilo.

15. března do Minska dorazila sněhová bouře (Хавьер), doprava se zastavila a lidi mírně zpanikařili. Někteří se na tu show nedostali včas. Koncertní sál byl plný nejvýše ze dvou třetin, obvykle přeplněné parkoviště vedle paláce bylo zanesené sněhem a na úzké cestě k metru stála řada lidí, která připomínala řetěz Děkabristů (těmi Děkabristy má autor na mysli tohle: Děkabristé  , samozřejmě pouze metaforicky –  pojmenováním té dlouhé řady :), pozn. př.)

‘Vzhledem ke všem obtížím s dopravou, představte si tu radost lidí, kteří to zvládli, dostali se dovnitř a dokonce viděli na jevišti krásného Adama, který byl naživo ještě hezčí, více charismatický a atraktivnější než na fotkách nebo na videu? Dívky vletěly do místnosti, objímaly se a křičely radostí.

Kousek od pódia a fan-zóny byla skutečná go-go show. Fanoušci tančí od srdce.Adam Lambert a jeho tým zahřejí publikum jeho hudbou a šarmem a úplně je rozpálí.

Je těžké mluvit o tom jak to znělo – Adam nepatří do kategorie, která je nezbytná abyste ji chápali duší a cítili ve svém solar plexus (já bych si teda dovolila nesouhlasit – hlavně u písniček jako OOL, ale i spousty dalších, ale ten autor zřejmě Adama tak dobře nezná, takže, OK. Pozn. př.) . Hlavní věc, která stojí za poslech jsou jeho vokály. Ten hlas je silný, jasný, s neuvěřitelně širokým rozsahem a vyvolá u vás upřímný obdiv. Jeho zadní vokalistky s postavami operních pěvců a stejně dobrými hlasy doplňovaly hudební dojem. Sada standardních nástrojů a hudebníků – kytara (hezký kytarista nevyvolal mezi fanoušky o nic méně nadšení než Lambert), basová kytara (děvče pro které by stálo za to umřít ovládala svůj velký nástroj skvěle – teda, doufám, že jsem to pochopila správně, 🙂  pozn. př.) Tento obrázek byl doplněný dvěma okouzlujícími mladými tanečníky. To, jak se pohybovali by jim ostatní dívky záviděly. Když si tohle všechno spojíte dohromady, můžete si představit atmosféru toho koncertu a celkovou náladu v té místnosti.

Lambert se po celý koncert pohyboval s grácií a s úsměvem, jeho pohyby byly přesné a úsporné a tohle byl pravděpodobně ten důvod, proč i na konci jeho vystoupení byl jeho hlas čistý a jasný a vyvolával nadšení a touhu bouřlivě tleskat. Mimo jiné on i jeho tým několikrát změnili kostýmy. Přestávky byly přesně zaplněny doplňujícími vokalistkami a tanečníky.

Zpěvák hodně komunikoval s publikem a hala odpovídala výkřiky radosti z taneční plochy i ostatních sektorů. Adam a jeho tým, jak většina umělců, přicházejících do Minska jej naplnili laskavostí a vřelým přivítáním.

Koncert začal jen o 20 minut později a trval celkem asi 70 minut. Pravda, kapela nakrátko odešla, ale vášnivé volání fanoušků jim vyneslo přídavek, což pro umělce tohoto rozsahu není vždy samozřejmé – stejné volání po Marylin Manson zůstalo bez odpovědi.

Lidé z publika odcházeli šťastní, pozitivní a vyměnující si názory. V rozhovorech často zaznělo slovo “málo”. Vskutku, vezme to asi dvě hodiny než se tu dostanete někde z  Uruče, Čichovky nebo Sucharevy (myslím si, že je tady řeč o čtvrtích nebo jiných částí Minska nebo okolí, pozn. př.) a jen jedna hodina potěšení. Ale “stálo to za to”, říkali lidi. Dostanete to nezbytné množství zásoby energie a pozitivity pro tu řadu “Děkabristů“, která se táhla k podzemce. Adam Lambert nepřinesl do Minska jaro, ale svým žhavým vystoupením v nás zanechal víru, že tam někde je a nakonec se k nám vždycky dostaví.

Zdroj: 15 03.2013 Концерт Адама Ламберта @ Дворец Спорта – 62 фото

shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli

Join the discussion 2 Comments