Skip to main content

Exkluzívně: Adam Lambert odhaluje příběh písně ‚Ghost Town‘

Ghost Town je vedoucí singl Adamova třetího alba The Original High. A Adam o této písni poskytnul Shazam (aplikace pro vyhledávání hudby a TV pořadů na mobilních telefonech s operačním systémem Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.shazam.android&hl=cs) exkluzivní rozhovor.

Ghost Town je velmi zajímavá píseň. Co na něm mám nejraději je, že textově není úplně přímočarý a doslovný. Je trochu surrealistický a tak nějak nesouvislé, tyhle jakoby vize a koncepty o možných naděje  a očekávání pro to, co sis myslel, že bude Tvým životem a pak uvědomění si, že “hej, to není špatné” a “wow, má víra překonává zkoušky a mám nějaká zklamání v mém životě a potřebuji přehodnotit téměř všechno”. Ale pak ten rytmus v té písničce je tak dobrý a tak pozdvihující, že já doufám, že ta píseň je toho schopna. Pokud se někdo jiný cítí stejně, což si myslím, že každý prošel spoustou těchhle věcí,  možná jim tenhle song tak nějak pomůže dostat se přes to nebo to přejít nebo to tak trochu ovládnout v tom ohledu, že “já nevím, nevěděl jsem co jsem si myslel že vím”. A to je okay. Je to okay být tak trochu ztracený, je to okay. Zatančeme si na to.


Proces vzniku Ghost Town byl opravdu zajímavý, protože ta skladba bylo nejdříve napsaná s jiným zvukem. Všichni jsme byli tak nějak “jo, ta skladba by měla být trochu více svěží, trochu novější a Ali Payami, což je ten kluk, který napsal většinu rytmů pro to album, on je DJ, to je to co dělal ve Stockholmu původně. Takže a já jsme mluvili s Maxem a já jsem řekl, víš to by mělo znít jako hluboký house, pořád to slyším. Miluji to. Nemohu se toho nabažit. Byl jsem hodně v Evropě tento rok, v Londýně, ve Stockholmu a okolo a pořád slyším tyhle odezvy house zvuku 90 let. A myslel jsem si, že by bylo bezva jít tím směrem. A Ali mně překvapil, protože ten způsob, kterým vytvořil tu skladbu je velmi netradiční a tak nějak okrajová. A má to intro, tu akustickou kytaru, což je opravdu vřelá a emocionální záležitost a pak najednou do toho vpadne takový těžký rytmus, což mně překvapilo, když jsem to poprvé slyšel a já doufám, že to překvapí každého.

 

Zdroj: http://www.shazam.com/news/exclusive-adam-lambert-reveals-the-story-of-ghost-town

 

shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli

Join the discussion 2 Comments

  • Katarina Glamsis napsal:

    Je to dobrá skladba, podmanivá. Mám obavy, aby se mi brzy nezačala zajídat, jak ji pořád poslouchám dokola 😀 Doufám, že k ní vyjde nějaký remix, byl by dobrý na diskotéky. Díky za překlad.

    • Shimoli710 napsal:

      No tak snad raději občas ztlum zvuk Katko. 🙂 To bych nerada aby se ohrála moc brzo.
      Myslím, že remixy by měly být.
      A není zač 🙂