Skip to main content

Adam Lambert vzdal poctu Georgi Michaelovi na Project Angel Food Galavečeru

Od roku 2011 kráčí Adam Lambert brilantně ve Fredieho Mercuryho velkých botách na platformě jako nový frontman Queen. A tuto sobotu dokázal, že je zrovna tak schopen naplnit odkaz zemřelého George Michaela, když zazpíval směs Michaelových hitů na Project Angel Foods Angel Awards gala večeru v Hollywoodu.

“Chci říct, že George Michael byl jako bohem obdařený hlas z nebes. Je to takový dar, zpívat pro vás lidi a přivést ty písně právě teď do života,” řekl Lambert hostům na akci, která ocenila Michaelovo fantastické, ale často nepublikované charitativní úsilí. “George by úžasný. Od roku 1989 získal pro tuto organizaci půl milionu dolarů a je takovou inspirací jak jako dobrodinec tak i jako umělec.”

Lambert zahájil svůj mini set se zábavným a oduševnělým “Faith”, písní, kterou předtím zpíval na varietní show ABC Greatest Hits, pak omráčil s jeho vokální akrobacií v epické “One More Try”. Ale nejvýznamnější a nejdojemnější vystoupení přišlo na závěr, když propojil odkaz Michaela a Freddieho Mercuryho se “Somebody to Love”. (Michalovu zkoušku této působivé balady na Tribute koncertu Freddieho Mercuryho pozoroval se zaujetím z bočního křídla Stadionu ve Wembley David Bowie – toto video šlo viral po Michaelově smrti loňského prosince).

“Vlastně, součástí kruhu je to, že Michael nahrál tuto píseň pro tribute Freddieho Mercuryho (v roce 1992) po Freddieho smrti. A ten song se stal obrovským hitem. Takže já jdu uzavřít ten kruh”, vysvětlil Lambert s pokorou.

Angel Awards ocenily Michaelovu dobročinnost s posmrtnou cenou Humanitarian Award Elizabeth Taylor, která byla předána Micharlovým bývalým dlouholetým partnerem Kenny Gossem. Michael pracoval s Gossem v kuchyni na Project Angel Food, který dodal 10 000 porcí zdravého jídla týdně lidem, kteří bojují s nevyléčitelnými chorobami a daroval dobrovolně 25 000 dolarů této organizaci, když měli problémy s placením mezd během epidemie AIDS v roce 1993. Michael daroval Project Angel Food tentýž obnos každý rok až do své tragické smrti ve svých 53 letech.

“Hodně toho bylo řečeno o Georgovi od té doby, co zemřel, ale já bych byl rád, aby jeho odkazem byla jeho hudba a jeho šlechetnost. Často jsem mluvil s Georgem a rád bych řekl ‘Miluji Tě drahý a doufám, že jsi pyšný’”, řekl Goss v krátkém, ale milém proslovu, když uváděl Michaelovu prezentaci. Herčka Sharon Lawrence také přečetla děkovnou řeč, napsanou Michaelovou staršími sestrami Yiodou a Melanií. Poté, na žádost Michaelovy rodiny, byla jeho cena předána klientovi Project Angel Food Gregu Shore, který dojatě promluvil k audienci, zatímco svíral tu trofej: “Není to klišé, já vděčím za svůj život Projektu Angel Food a vám všem… za posledních dva a půl roku tam nebylo moc příjemných zážitků, ale Project Angel Food a vy všichni tady jste rozhodně jedním z nich.”

Dalšími předávajícími a účastníky Project Angel Food’s Angel Awards, byli Carson Kressley, Cheryl Tieg, Hala Sparkse a Aaron Carter, který se ukázal v nadměrném kabátě z umělé kožešiny a poskakoval na červeném koberci kolem Adama Lamberta.

“Project Angel Food je o neodsuzování, akceptaci a lásce”, řekl Carter. “Lidé, o které se stará, jsou často osamělí, zapomenuti a nepovšimnuti. Pamatujme si ale jedno: Project Angel Food nikdy nezapomíná a je stále tady.”

 

Zdroj:

https://www.yahoo.com/music/adam-lambert-honors-george-michael-emotional-project-angel-food-gala-181121418.html

Project Angel Food video záznamu předání ceny a Adamova vystoupení (Adam od 13:56)

 

Video Somebody to Love:

 

Fotogalerie na FB:

https://www.facebook.com/pg/AdamLambertCZECHSLOVAKfanclub/photos/?tab=album&album_id=1640713165969895

 

Adamovy posty na IG:

 

More from @georgemofficial tribute for @projectangelfood

Příspěvek sdílený ADAMLAMBERT (@adamlambert),

One more! #onemoretry @georgemofficial @projectangelfood

Příspěvek sdílený ADAMLAMBERT (@adamlambert),

Love this song. One More Try – @georgemofficial @projectangelfood

Příspěvek sdílený ADAMLAMBERT (@adamlambert),


Překlad: *shimoli*

 

shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli