Skip to main content

 Adam Lambert na 538LIVE XXL, Ziggo Dome, Amsterodam, 10. října 2015

 

Adam přijal pozvání rádia 538 a v sobotu 10. října vystoupil  v Amsterodamu. Zazpíval celkem tři písničky a poskytnul moderátorům rádia rozhovor v zákulisí Ziggo Dome, haly, kde se konala hudební show.

 

Video a překlad rozhovoru:

 

 

M1: “Je skvělé že jsi tady.”

 

Adam: “Je fajn být tady.”

 

M1: “Jak se máš?”

 

A: “Jsem v pohodě, jsem opravdu v pohodě. Přijel jsem dnes brzo ráno a tohle je jedno z mých nejoblíbenějších měst na světě. Takže se nemůžu dočkat až uvidím všechny ty úžasné fanoušky tam.”

 

M2: “Jsi v Amsterodamu poprvé?”

 

A: “NE!!!!” (Ten výraz – jak se vůbec můžeš takhle zeptat? To opravdu nebyla moc duchaplná otázka 😀 pozn. př.) “Vůbec ne. Byl jsem tady vlastně minulý rok s Queen (Ahem, no Adamovi ty roky utíkají nějak rychle – bylo to tento rok v lednu :)), hráli jsme v té samé hale a byl jsem tu (v Amsterodamu) už několikrát, miluji to tady.”

 

M: “Co se týká Queen a Tebe, viděl jsem video, ve kterém zpíváte Ghost Town na Rock v Riu.”

 

A: “Jo, to bylo šílené. Byla to fakt zábava.”

 

M2: “Jaké je to vystupovat s takovými legendami?”

 

A: “Oni stojí tak pevně nohama na zemi a víš, děláme spolu teď už roky, takže jsou téměř jako rodina. A oni jsou sice starší než já, ale když jsme na pódiu tak to nepřipadá, jako by tam byl věkový rozdíl, jsme prostě jako děcka co si hrají.”

 

M1: “Jaké to je být přirovnáván k Freddiemu?”

 

A: “Je to velká čest. A já nevím, je to, když jsem poprvé dostal tu příležitost byl jsem vlastně opravdu nervozní, říkal jsem si ‘oh páni, co řeknou lidi’, víš, s Freddiem se nejde srovnávat, není možné s ním soupeřit. Vzhlížím k němu tak moc a když se dostanu na pódium, snažím se jít tam nahoru a prostě se pokusit oslavit jeho a jeho hudbu, která mně pomohla.”

 

M2: “Nevím moc o zpívání, ale zpíváš jinak když zpíváš písničky Queen nebo…”

 

A: “Myslím,  že je to stylistycky trochu odlišné. Jo, myslím že skladby Queen jsou velmi agresiví a někdy to je hodně velké a přehnané. Ale je to tak moc jako já, víš? Myslím, že každý zpěvák by Ti řekl, že jsou tam různé barvy hlasu, různé nálady… a ty věci od Queen jsou velké, je to hodně teatrální.”

 

M2: “Epické.”

 

A: “Je to epické, přesně. A jsou tam určitá očekávání v hudbě Queen. V mé současné hudbě, což je The Original High, album, které mi teď vyšlo mám své okamžiky, kdy dělám své šílenosti, ale myslím si, že celkově je to trochu víc prozaičtější a ne tak teatrální. Je to víc o vnitřních pocitech, více intimní a emocionální.”

 

M1: “Když mluvíme o tom novém albu, dostává se mu skvělých recenzí.”

 

A: “Děkuji.”

 

M: “Jo to musí být pro Tebe skvělé jako pro umělce. Obvykle čteš noviny a říkáš si ‘Oh, co zase napíší’ a teď je to všechno tak dobré.”

 

A: “Jo, je to velmi  vzrušující. A navíc, co je pro mně důležitější než kritici je to, že to milují fanoušci. Víš, fanoušci na to opravdu reagují a já jsem skutečně šťastný, když můžu ohlásit, že Ghost Town jako singl, že je to všude na celém světě. To je vlastně to, co chci od svého života, dělat hudbu, sdílet ji s lidmi a být v kontaktu.”

 

M1: “Je to tak tak trochu taneční, jo, milujeme to tady v Nizozemsku.”

 

A: “Jo, miluji ten nový house zvuk, jo, když jsme dávali tohle album dohromady, měli jsme melodii k té písničce, která byla napsaná pro akustickou kytaru. Nahráli jsme to a říkali jsme si ‘okej, zní to bezvadně, je to dobrý příběh, dobré emoce, ale co s tím uděláme, aby to znělo současně. Bavili jsme se o tom s jedním z těch kluků co dělal rytmy v tom albu, je také DJ, a poslouchali jsme to spolu a já jsem byl jako: ‘můžeme tam přidat ten kvílivý zvuk devadesátých let’, no a tak jsme to udělali.”

 

M: “Co kdybychom se teď tak trochu podívali do Tvého seznamu událostí, protože Tvé rodné město San Diego vyhlásilo 8. květen jako Den Adama Lamberta.”

 

A: “Jo, udělali to. Myslím, že to bylo asi 5 let zpátky. Já nevím, nemyslím si, že by to mělo být slavené každým rokem.”

 

M: “Ne?”

 

A: “Ne.”

 

M1: “To by mělo být.”

 

A: “Nemyslím si to.”

 

Moderátoři: “To by mělo!”

 

A: “Jo, mělo by. Ty (ukáže na prvního moderátora) bys jim to měl říct.”

 

M1: “Jo, řeknu.”


A: “Jo, zavoláme jim hned teď a řekneš jim to.” (žertuje samozřejmě :))

 

Pokud někdo nevíte co je Adam Lambert Day, články o tom najdete zde: https://adamlambert.cz/?p=1213 , https://adamlambert.cz/?p=5423

 

Video s Adamovým vystoupením:

 

 

Po vystoupení se Adam setkal s několika fanoušky a pak se odjel trochu pobavit do klubu nedaleko Amsterodamu. V neděli má v Holandsku ještě jedno vystoupení, tentokrát v TV. 🙂

 

Odkaz na soubor s obrázky a videi na našem FB: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.976994082341810.1073742331.180468061994420&type=3

Recap akce na webu nizozemského rádia: http://eventwall.538.nl/event/event-538live-xxl-2015 

*shimoli*

 

shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli