Skip to main content

 Adam Lambert na Miami Splashion

 

Adam zavítal na několik dnů do Miami, aby tam zazpíval na Splashion – úvodním večeru Swim Week (14. 7. 2015). Adamovo vystoupení bylo vyvrcholením slavnostního večera s přehlídkou kolekcí letního oblečení vrcholných mezinárodních firem La Martina, Jantzen, a Laundry by Shelli Segal.

 

Už cestou do Miami nám Adam natěšeně ukázal, na jak nádherném místě stráví několik dalších dnů, když na svůj Instagram dal fotografii Miamského South Beach, pořízenou ještě v letadle a tweetnul ji:
(pokud se vám ten Instagram nezobrazí, klikněte sem:
https://instagram.com/p/5DM59dONO0/


https://twitter.com/adamlambert/status/620333556502560768

 

COME ON SOUTH BEACH!!!!

Fotka zveřejněná uživatelem ADAMLAMBERT (@adamlambert),

 

 

Druhý den ráno pak Adam poslal ještě jeden pozdrav z Miami s přáním hezkého jitra:

 

https://twitter.com/adamlambert/status/620591789800574976

 

Shodou okolností(a zcela určitě jen čirou náhodou 😀 byl přesně v tutéž dobu v Miami i Sauli a my mohli porovnávat jejich fotografie a odhadovat že je zřejmě pořizovali v téměř stejnou dobu a ze stejného místa.

 

https://twitter.com/phoebeglambert/status/620798658573901825

 

V pondělí 13. července Adama čekalo několik akcí na podporu jeho nového alba v tamějších rádiích a také setkání s fanoušky, které připravilo studio HITS96,7 a které určitě potěšilo nejen Glamberts přítomné ve studiu, ale i samotného Adama a díky videu i Adamovy fanoušky na celém světě.

 

 

Musím říct, že jsem už viděla hodně záznamů ze setkání Adama a jeho fans, ale toto sezení bylo opravdu výjimečné. Byla to úžasná hodina, kterou Adam spolu se svými Glamberts strávili povídáním a poslechem Adamova nového alba. Na toto setkání se nedaly koupit vstupenky. Účastníci je museli buď vyhrát v soutěži, kterou pořádala tamější rádia. A je jasné, že Adamovi fanoušci se hodně snažili, aby se mohli setkat se svým idolem (Adam totiž takovouto rádiosesi v té oblasti dosud neměl). Nutno říct, že Glamberts byli nejen snaživí, ale také byli ochotní si navzájem pomoct, takže se na setkání dostalo i několik fanoušků, kteří dorazili k místu setkání sice bez vstupenek, ale doufajících, že by se třeba mohli dostat dovnitř na poslední chvíli – no a to se jim díky ochotným pořadatelům a Glamberts, kteří byli už uvnitř a přimluvili se za ně také povedlo. Ne náhodou Kimmy (moderátorka HITS97.3) hned v úvodu prohlásila, že Glamberts jsou ta nejlepší a nejoddanější fanskupina, kterou kdy v rádiu měli. Na videu je to kolem 0:50 – Kimmy říká, že onehdá měli ve studiu Demi Lovato a že si mysleli, že Lovatics jsou oddaní fanoušci. A pak začali v rádiu mluvit o Adamu Lambertovi a setkání s ním a to co se začalo dít bylo úplně šílené (Kimmy představí Melony, která přiletěla na setkání až z Atlanty).

 

Kimmy se pak ptá Adama, jestli je pravda, že právě teď dělá to, co si vždycky přál a Adam potvrdí, že dělá to o čem snil, že je proto velmi šťastný. Jeho cesta a současný vývoj (od Idolu) trvají už šest let, během kterých Adam procestoval svět se svým Glam Nation turné a také s Queen.

 

Miss Bryan se zeptal které místo QAL turné bylo Adamovým oblíbeným. Adam odpoví, že byli na mnoha místech v USA a také v Evropě, prostě všude. Společně s Bryanem vzpomenou na  QAL vystoupení v Kyjevě, kde bylo v publiku 250 000 lidí. Adam přiznává, že byl hodně nervozní.

 

Kimmy se ptá, kde se ten koncert odehrál.

 

Adam: “Na náměstí. Byl to benefiční koncert na podporu boje proti AIDS, který pořádal Elton John a my jsme měli jen 9 dnů na zkoušky. A já jsem fanouškem Queen, ale neznám všechny jejich hity. Byl jsem vyděšený.”

 

Kimmy se ozve, že následovat Freddieho je obtížné – “big shoes to fill”, načež Adam poznamená, že proto si s sebou vzal tak hodně velkých bot.

 

No a když se mluví o botech, Adam se musí pochlubit sandály, které má na nohách a prohlásí o nich, že jsou skvělé k chození po kopcích a taky pro jogging.

 

Bryanovi se líbí jak má Adam hezky upravené nohy, což ale Adam odmítá se slovy, že jsou příšerné (a snaží se je schovat – ale není to pravda, má je opravdu hezky upravené :))

 

Kolem 4. minuty se Kimmy dostane k Adamově novému, třetímu studiovému albu The Original High, které se jí moc líbí a poslouchá je pořád dokola. A obdivuje Adamův hlasový rozsah, který je neuvěřitelný. Viděla Adama zpívat Ghost Town a připomněl jí George Michaela.

 

Adam potvrdí, že je to legrační, protože mu lidé, kteří viděli to video neustále říkají, že jim připomíná George Michaela. A že to nebylo záměrné, ale to možná tím sakem, vousy a Adamovými náušnicemi…

 

Kimmy na to, že to funguje (4:52). Pak se vrací k Adamovu albu, které na ni působí jako z osmdesátých let, jakoby Adam přivedl zpět to nejlepší z hudby tamté dekády.

 

A pak nabídne přítomným fanouškům a Adamovi, že si spolu poslechnou album The Original High. Přítomní Glamberts nadšeně souhlasí a Adamovi se ta myšlenka také líbí, i když poznamená, že všichni v sále už určitě tu písničku slyšeli (publikum nadšeně přitaká), ale že teď on může tu hudbu poslouchat společně s nimi a že je to vzrušující.

 

Kimmy ohlásí jako první skladbu The Original High (6:05).

 

Nejen u téhle písničky, ale i těch dalších fanoušci zpívali (a překvapili přítomné DJs tím, že znali slova skoro všech písniček i když je to album venku tak krátce). No a Adam si to musel zvěčnit pomocí svého mobilu.

 

Po skončení TOH je Adamovi horko, utře se do jednoho z ručníků, které jsou na stolku (a dělají podstavec pro CD TOH). Následuje diskuse o tom, co vlastně znamená The Original High a proč a kdy Adam tuhle skladbu napsal. Jako první píseň celého toho projektu, na kterém pracoval tenkrát ještě sám s několika producenty (Axident a John West)  v LA. Demo TOH (album) pak vzal na schůzku s Max Martinem a Shellbackem, kteří měli pracovat na jeho novém albu a TOH (skladba) je nadchlo a chtěli tuhle píseň jako hlavní motiv celého alba, což se Adamovi líbilo. Každá z písní toho alba je tedy nějakým způsobem o snaze o návratu k “the original high” (prvnímu vrcholnému okamžiku) ať už se to týká štěstí, práce, lásky, sexu (k tomu Adam poznamená, že je tam i několik  témat pro dospělé na tom albu, protože on je dospělý – “grown-ass man” :D).

 

Adamovi je z té konverzace opět horko, takže se znovu otře ručníkem a pak ho hodí mezi fanoušky (11:11).

 

Kimmy se ptá kolik z toho alba je o lásce. A jestli je tam hodně o jeho rozchodech s lidmi, o jeho kariéře, vztazích…

 

Adam odpoví, že the original high může pro každého znamenat něco jiného. Jedno z jeho the original high je když stojí na pódiu a zpívá lidem, protože to co cítí navzájem s publikem je nenahraditelné.

 

Další skladbou alba je Another Lonely Night (12:15).

 

Kimmy(15:55) “Tak tohle musí být o nějakém vztahu?”

 

Adam: “Tohle je o ‘Já nejsem ve vztahu.’ Je to jako: ‘Kde je můj vztah? Co se děje?! Jo je to tak smutné.”

 

Kimmy: “Nevím jak to bylo s Tvým minulým vztahem. Nebo jak moc…”

 

Adam: “Je to už dlouho, jsem už dva roky sám. A víte, někdy když jste sami… já žiju sám. A když nemáte partnera a žijete sami a nemáte psa.”

 

Bryan: “Měl by sis pořídit psa.”

 

Adam: “Já nemůžu, jsem pořád na cestách. Nemůžu mít psa. Někdy v noci si říkám ‘hmmm, další osamělá noc’. Čas na sledování Netflix hádám.” (https://cs.wikipedia.org/wiki/Netflix)

 

Následuje otázka pro Adama z publika  jaký je pro něj rozdíl mezi účinkováním v divadle a zpíváním pro publikum na koncertech.

 

Adam: Je to definitivně jako úplně jiný život. Cítím to jako že tamto byla jedna životní etapa a tohle je další. Je tam odlišné pojetí té hudby a styl je taky jiný. A s tímhle novým albem jedna věc, kterou mi producenti pomohli objevit je, že Tvůj vztah k tomuhle mikrofonu je velmi detailní, velmi osobní, pokud to chceš. A je to odlišné když jsi na pódiu a pokoušíš se vrhnout svou energii a svůj hlas do publika. Tam někam na někoho úplně jiného. Takže obzvláště s tímto albem mám pocit, jako bych to byl konečně já s hudbou, víc než kdykoliv jindy.”

 

Kimmy: “To byla dobrá otázka. Takže ‘já více než jindy’. Takže my dostáváme více Adama Lamberta s The Original High než kdykoliv předtím.

 

Adam: “Myslím, že je to určitě více upřímné odhalení mně samotného. Nejsem to já jako moje osobnost nebo někdo kdo se chová pošetile aby působil legračně nebo vyprovokoval nějakou akci. Jsem to prostě já jako já.”

 

Kimmy: “Mohu Ti říct můj upřímný dojem?”

 

Adam: Jo.

 

Kimmy: “Působíš na mně hodně jako ‘svlečený’” (strip-down může znamenat vysvlečený – proto se taky Adam začne prohlížet a šahat si na košili, ale v přeneseném smyslu slova je to když někdo ukáže sebe samotného takový jaký je,  bez přetvářky, bez příkras…, ve své vlastní podstatě). Kimmy pak zažertuje, že si Adam může vysvlíknout cokoliv chce.

 

Adam odpoví, že dříve se moc snažil, ale jak člověk roste, učí se a že strávil svá dvacátá léta jako někdo, kdo se bavil v klubech a snažil se nadměrně kompenzovat hodně věcí. Ale v současnosti jsem na místě, kde tak nějak (18:53).

 

Kimmy se to líbí. A když už se mluví o klubech, další na řadě je písnička Underground.

 

Adam k tomu dodá, že pro něj je ta písnička o závislosti. A že někdy se dáš dohromady s někým, kdo se pro Tebe nehodí. A ta písnička je právě o tom: “nemůžu Tě dostat z mé mysli, ale vím, že pro mně nejsi dobrý.”

 

Kimmy říká něco ve smyslu že všichni někdy procházíme takovým obdobím a nevíme co s tím a díky Adamově písničce to teď pro nás může být snazší. A plácnou si na to s Adamem.

 

A pak jdou na další písničku, která je jedna z Bryanových oblíbených.

 

Adam: “Která?”

 

Kimmy: “Ta další, There I Said It.” (21:20)

 

Bryan (23:45): “Každý chápe tu písničku nějak jinak. Takže o čem to vlastně je? Protože já jsem zvědavý…”

 

Adam: “Jo, hodně lidí si myslí, že je to o vztahu. Jako, mohlo by to být. Míním, je to o vztahu, ale o vztahu k jiným věcem. Pro mně je ta písnička jako vztah s veřejností. Možná jako, víte, s nějakými negativisty nebo kritiky, kýmkoliv kdo mně kritizuje nebo mně chce zaškatulkovat. A je to o tom, že říkám: ‘mně to nezajímá. Já budu tím, kým chci být, budu říkat to co chci říct a nebudu se za nic omlouvat’.”

 

Kimmy: “Tohle miluji.”

 

Adam: “Protože jsem ‘grown ass man’” (dospělák).

 

Kimmy: “To je ono! Je to skoro jako bys je vyzval (dal jim najevo že je něco špatně)”

 

Adam: “Jo, podívej, protože v tomhle odvětví je spousta rozporů. A lidi chtějí tohle a tamto. A já jim říkám nenene, tohle už je příliš. Je to tak nějak o tom pojmenovat ten problém.”

 

Kimmy zareaguje se ráno bavili o té písničce s Bryanem  v ranní show a on řekl že mu to přijde jako vztah ke zpívání a o celém tom vývoji (cestě) kolem toho. A pochválí Bryana za jeho intuici.

 

Další otázka z publika – ohledně turné s TOH.

 

Adam: “Doufám, že tam bude turné. Zatím není nic naplánované.” (No tak to už dneska není pravda, už máme první data – v Austrálii a na Novém Zélandu, pozn. př.) “Ale já chci. Věřte mi. Jo.”

 

Fanynka se ještě ptá na možné další turné s Queen, na což Adam odpovídá, že už v USA byli. Jenže přišel na to, že v Miami s Queen nevystupovali. Objasní, že to je vlastně vina těch, kdo to turné zařizovali (promoters).

 

Kimmy nechápe jak je možné, že Queen nebyli v Miami a Adam netuší. Neví proč. Řekne, že chtěl jít do Miami i do New Orleansu. Ale že promotéři možná podcenili ten jih. Což by neměli, jak říká. Protože on se tam má vždycky skvěle.

 

Následuje další skladba  Rumors (26:30).

 

Adam: “Tahle písnička je o nenávisti. Protože jak jsme o tom mluvili v tom předchozím tracku, začal jsem přemýšlet o mém předchozím životě a objevování souvislostí a o tom jaký je svět. A já jsem pak potkal Tove Lo a tak trochu jsme se spolu bavili o některých věcech, víte? Jako jsou bulvár a pomluvy a všechna ta sociální média a všechny ty nesmysly, které na tebe mohou vytáhnout, pokud nejsi opatrný.”

 

Kimmy: “Jak je to obtížné, protože já nad tím vždycky přemýšlím… jako, mám na mysli, i když jsi řádový občan, tak vztahy jsou vždycky obtížné, s přáteli, s rodinou, s kýmkoliv. Teď Ty jsi celebrita, jsi slavný, jsi často pryč z domu, je tam hodně lidí, kteří Tě mají rádi… Jak obtížné je pro Tebe zvládnout nějaký vztah v tomhle odvětví, když děláš to, co děláš?”

 

Adam: “Já nevím. Kdybych já věděl.” *smích* “Víte, to je písnička od Whitney ‘Kdybych věděl’. A co se týká téhle písničky (Rumors) je to především o lidech, kteří si myslí, že znají… Tebe. Kdo jsi, jaký jsi… takže … pokuste se poznat mé skutečné já. Ne tak jjak mně znáte z nějaké webové stránky.”

 

Kimmy s tím souhlasí – člověka mají brát podle toho, jak vypadá a jaký je ve skutečnosti a ne podle nějakých blábolů, které se o něm lidi dozví na sociálních sítích. A že je to obzvlášť obtížné ve vztazích, mít tu vzájemnou důvěru, protože lidi dělají spoustu fotografií, které nemusí nic znamenat, ale může se z toho dělat aféra.

 

Adam říká, že je to divné, ale že by měl člověk věřit svému protějšku a nevěřit drbům.

 

Další skladba je ‘Evil In The Night’.

 

Při refrénu Adam vyzve své fanoušky ať zpívají a oni samozřejmě poslechnou. Bryan Glamberts pochválí, že jsou skvělí a Adam se tváří velmi spokojeně, že znají slova jeho písní. 🙂

 

Kimmy: “Tedy, ‘razor on your lips’

 

Adam jí opraví: “Razor blade lips and daggers up in your eyes”

 

Kimmy: “To zní opravdu nebezpečně.”

 

Adam: “Jo, je to takový vyzývavý příběh o vztahu s tak nějak nesprávnou osobou, což jsou lidi, kteří mohou být nebezpeční během dne, ale večer se chovají plně jinak.” Adam pak žertuje s Kimmy o nočním životě a jestli by byl schopen držet krok nebo ne.

 

Kimmy (33:00) : “Další song je ‘Lucy’ s účastí Briana Maye. A zeptá se Adama na příběh v pozadí.

 

Adam: “Tohle je jediná písnička na tomhle albu, která je o někom. A obsah té písničky je, že Lucy je smyšlená postava, která udělá nějaká špatná rozhodnutí. Obsahem tohohle alba je, že hledá štěstí, je to vlastně o honbě za něčím, co nám dá pocit, že žijeme, ať pro nás ten pocit vyvrcholení znamená cokoliv. A ona to hledá, ale na úplně špatných místech. Jo je striptérka a šlapka. Jde za penězi a ošklivě to schytá a utíká pryč. Myslím že ani není plnoletá. Říká si o to.”

 

Po té písničce Adam s Kimmy ještě chvíli rozebírají její obsah a Kimmy se zmíní, že by to klidně mohl být námět pro show. V publiku se pak přihlásí fanynka prohlásí, že by se přihlásila do konkurzu na tuhle show (žertuje samozřejmě). Její otázka je když bude Adam s Queen v Jižní Americe, jestli s nimi nezazpívá tuhle písničku (Lucy). A že ona bude v Buenos Aires. Adam odpoví, že neví, ale nevyloučí tu možnost. Pro Kimmy a Bryana pak ujasní, že budou s Queen vystupovat v Jižní Americe v září – 5 koncertů (šest – nějak se jim ta čísla furt pletou :D). A že nikdy v Jižní Americe nebyl, takže se těší.

 

Kimmy prohlásí, že se mu určitě nebude chtít zpátky.

 

Další otázka z publika je na místa, která Adam navštívil v Miami. Adam si přesně nepamatuje. Vzpomene si, že byl v Miami na Gay Pride, což byla zábava. A pak ukáže do publika na jednu z fanynek, že mu dala náramek (33:25), že to je zřejmě ten, který má na ruce. A že to bylo bezva.

 

Kimmy zve Adama aby přišel do Miami častěji, že tam ani nemusí jít za prací. Jednoduše ať přijde a pobyde s nimi.

 

Adamovi se ten nápad líbí.

 

Další píseň je ‘Things I Didn’t Say’ (38:05) Adam k tomu poznamená, že je to jeho “you-k” (víš Ty… když někdo řeší svůj vztah s druhou osobou) skladba.

 

Kimmy po té písničce říká, že to není o tom, co Adam řekl, ale o věcech, které by chtěl/měl říct, ale neřekl.

 

Adam na to: “Ano, protože tam je píseň “teď jsem to řekl” a pak je tu tohle: “Věci, které jsem neřekl” (někomu).

 

Kimmy se zmíní o dalších zpěvácích jako jsou Sam Smith, Ed Sheeran, kteří také zpívají you-k písně, ale že při vší úctě k Samovi on do toho nedokáže vložit ty emoce co Adam. A že u Adama má pocit jako že to zvládne, že se přes to dokáže dostat.

 

Adam poznamená, že to bude tím tanečním rytmem, který je v té písni.

 

Kimmy předá slovo Bryanovi, který říká, že Sam je v současnosti jeden z nejslavnějších otevřeně gay zpěváků. A že Bryana by zajímalo, když se Adam otevřeně přihlásil ke své orientaci v roce 2009, byl tenkrát průkopníkem, jestli se o tom se Samem spolu bavili a jaký měli pocit.

 

Adam: “Sam je opravdu milý.”

 

Bryan: “Jo, on vypadá mile, ale jak se na to vy dva díváte?”

 

Adam: “Myslím že jedna věc, kterou máme společnou je zajímavý vztah s tiskem.Protože tisk je tak nadšený, že má někoho, kdo je otevřeně gay hlavní postava, víš, veřejná osobnost. Jsou nadšení, protože se v LGBT komunitě děje tolik změn. A protože je to tak současná věc, myslím si, že média jsou opravdu nadšená a jsou jako: ‘Oh, tohle jsou ti gay kluci. Takže je to o těch titulcích o všem co je gay. Je to zajímavé, protože já jsem se dostal do tohohle odvětví abych dělal hudbu, umění a abych předával lidem své pocity a myslím, že on to cítí stejně.A je to zajímavé, protože taková spousta tohohle všeho je mimo naši kontrolu tím jak to vykreslí média.”

 

Bryan: “Víš, myslím, že když k Tobě vzhlížejí, dává to smysl, protože Ty jsi tím, kým jsi. Máš opravdu dar…”

 

Adam: “Je to opravdu zajímavé, protože v hudbě, když se podíváš na hudbu, pak my jsme trojrozměrní lidé víš, ale je to velmi jednoduché, jak média prostě zjednoduší situaci na jednorozměrný charakter z toho, kým vlastně jsi. A pak o sobě čteš titulek jako: “Tohle je ten gay kluk z Idolu.” A já si říkám, ano, tyhle dvě věci jsou pravdivé, ale já cítím, že jsem víc než jen tohle, víš? Ale mám pocit, že se věci mění, což je opravdu dobré.”

Adam pak připomene, že je nutné tyhle věci připomínat, protože ještě nejsou v celém světě samozřejmostí. Ale nemělo by to být tím hlavním znakem, ale součástí celku.

 

Kimmy potvrdí, že hudba je pro tohle skvělé médium. A že tam může být hodně druhů vztahů a nezáleží na tom.

 

Adam,: “Jasně. Láska je láska, Sex je sex, Rozchody jsou rozchody…”

 

Kimmy: “Jo, myslím že tohle nás skvěle vede k následující písničce, o které nám píšou Tví fanoušci, Glamberts z celého světa jsou na Twitteru do ní zamilovaní.”

 

Adam: “Tak tohle je pro mně tak nějak opravdu překvapení. Protože tohle je poslední písnička, kterou jsme dali do toho alba. Udělali jsme to tak nějak na poslední chvíli a říkali jsme si ‘Jo, tohle je taková bezva taneční skladba’ a lidi jí milují. Jsem tím tak nadšený.”

 

Kimmy: “Takže si ji zahrajme. Jmenuje se The Lights.

Kimmy (45:33) : Myslím si, že je to typická taneční skladba. A myslím si, že ten text má sílu.”

 

Adam: “Myslím si, že tohle je tak nějak víc… některé ze skladeb jsou více emocionální, kde jsem jako naštvaný, o něčem, co není dobré, ale tahle by měla být víc jakoby inspirující, povzbuzující taneční skladba.

 

Kimmy: “A je připravená pro asi 50 000 remixů.”

 

Adam: “Sakra že ano.”

 

Kimmy: “Všichni to budou znát, bude to píseň roku 2016, všichni do toho budou zbláznění. To bude skvělé mít tohle jako problém.”

 

Adam: “A stále to hoří.”

 

Kimmy: “Úžasné!” K publiku: “Užili jste si to lidi? Byl The Light fantastický?” K Bryanovi: “Měl jsi hodně tweet ohledně toho.”

 

Bryan: “Jo, během víkendu jsem se ptal na Twitteru Glamberts z celého světa co je jejich oblíbený song z toho alba a byly tam dva. Jeden byl tenhle The Light a pak tam byla Lucy. Přemýšlel jsem proč The Light je tak oblíbený song a myslím, že je to jeden ze speciálních songů toho alba. Takže proto.”

 

Adam: “Jo, co se týká textu, je to určitě silný, dobře napsaný song,o něčem, co si zcela určitě dokážeme představit.”

 

Kimmy: “Ty.

 

Adam: “Ty”

 

Kimmy: “Ty.”

 

Adam: “Přál bych si, abych tuhle písničku napsal já.”

*smích*

 

Kimmy: “Když už mluvíme o tomhle, pracuješ s mnoha skvělými lidmi. Jaký je Tvůj oblíbený pracovní proces? Je to nahrávání nebo psaní?”

 

Adam: “No je to obojí. Myslím, rád jsem v pokoji s dalšími tvořivými lidmi, když se tvoří něco nového. Je to jako porod, jako tvorba něčeho nového. A pak jít do studia a nahrávat je zábava, protože mohu provést něco co mám ve své hlavě, mám rád když jsou tady různé nápady, však víš, je možné zkoušet to tolikrát kolikrát potřebuješ, abys to udělal správně. ALE, je tam taky rozdíl rozdíl mezi tím nahrávacím a obdobím a živými vystoupeními. Protože když vystupuješ naživo, nemůžeš se opravit (zazpívat to znova). A někdy také při živých vystoupeních dostáváš extra energii a podněty od publika, které při nahrávání dostat nemůžeš. Jeto jako tak trochu extra pobídnutí.”

 

Kimmy: “Díváš se rád na svá vystoupení?”

 

Adam: “Vždycky.” (Se smíchem.) A dodává: “Jsem na sebe opravdu přísný. Jsem sám sobě nejhorším kritikem, takže mám problém dívat se na záznam mého vystoupení. Jsem vždycky jako: ‘Oh bože, ta nota, ta jedna nota!’ A mí přátelé jsou jako: ‘Nikdo nepřemýšlí nad touhle jednou notou Adame!”

 

Kimmy: “Máš skvělé přátele!”

 

Adam: “Jo. Mám hodně skvělých přátel ještě z doby, než začal Americký Idol a oni jsou ke mně velmi upřímní, říkají mi ‘Zmlkni!’ víš. Já to potřebuji. Potřebuji…

 

Kimmy: “Ty potřebuješ někoho aby Ti říkal zmlkni?!”

 

Adam: Jo, zmlkni…” (Shut up)

 

Kimmy: “Dělám si legraci. Já Ti tohle dnes říkat nebudu.”

 

Adam: “Víš, oni mně drží při zemi.”

 

Kimmy: “Všichni potřebujeme aby nás někdo držel při zemi. No a tenhle song mi budeš muset vysvětlit.”

 

Adam: “Tenhle je zvláštní. Je tak trochu jako metafyzický, bizarní.”

 

Kimmy: “Jako Hořící muž (Burning Man).” (Myslím, že Kimmy zde a i dál v tom rozhovoru naráží na tenhle festival, kterého se i Adam v minulosti účastnil a o kterém říká, že na něm došel k myšlence, že by se měl pokusit soutěžit v AI: https://cs.wikipedia.org/wiki/Burning_Man)

 

Adam: “Tak trošku. Tenhle jsem napsal já. Tenhle je tak nějak, pamatuješ jak jsme mluvili o There I Said It?”

 

Kimmy: “Ano.”

 

Adam: “Jak to je, že si myslím… Jak bych to řekl? Je to jako protiklad. Je to určitý rozpor. Myslíš si, že jsi dost dobrý pro určitou osobu, nějakou skupinu, ale nejsi dost dobrý pro ty ostatní. Heavy Fire je jako neustálý protiklad – heavy, fire (těžký oheň). Oheň nemá hmotnost. Je to jako upřímný lhář. Je to o protikladu, o tom, že něco nemá moc smysl. No a já taky ne. *smích*

 

Kimmy: “Ne, tohle vlastně dává perfektní smysl. Jmenuje se to Heavy Fire.”

 

Adam: “”A je to jako oheň, který se hodně a rychle šíří.”

 

Adam (50:40) “Je to vlastně o tom že jsi na té cestě a že se pokoušíš najít štěstí, přijít na to, co vlastně chceš a co pro Tebe bude dobré. A pak přijde okamžik, kdy se ocitneš na rozcestí a musíš udělat rozhodnutí. A ta písnička je tak nějak o ‘správný/špatný’, tak nějak ‘tma/světlo’ a o tom jak najít rovnováhu sám v sobě.”

 

Kimmy: “Takže je to o současnosti, ale také o tom co bude v budoucnu, co je na té cestě.”

 

Adam: “Co je pro mně dobré…možnosti volby, jo.”

 

Brian (51:20) Máš právě teď venku singl a mně zajímá jak v tom tvořivém procesu, jakým způsobem nakonec rozhoduješ co se stane na tom albu singlem?”

 

Adam: “No tady u tohohle, byl to prostě takový pocit. Bylo tam několik zřejmých uchazečů o ten první singl a tahle písnička se opravdu hodí pro rádia, což bylo uděláno záměrně, ale tahle písnička mi přišla taková svěží. Dokončili jsme nahráváni a procházeli jsme to a já jsem řekl, víte, tenhle song je plný překvapení, zní jako dva styly hudby, které jsem předtím moc neslyšel smíchané dohromady. Je to trochu westernové s hlubokým housovým rytmem 90-tých let.”

 

Kimmy: “Vypadáš jako bys opravdu věděl o hudbě hodně.”

 

Adam: “Miluji hudbu, jo.”

 

Kimmy se ptá publika, kdo z nich miluje hudbu (všichni). A mluví o tom, jak je dobře, když se najde umělec, který tak nějak rozpitvává svou hudbu – ty důvody co dělají, jak a proč to dělají, je hezké když vidíme tu vášeň, která jde ruku v ruce s talentem. Takže Kimmy si myslí, že Adam je opravdu výjimečný.

 

Adam poděkuje.

 

Další dotaz z publika (Becca, 52:34): Fanynka nejprve řekne Adamovi, že jej obdivuje, že má takový skvělý vztah se svou matkou, protože ona sama má syna ve stejném věku jako je Adam a Adam jí ho připomíná a její otázka zní, jaké ke Adamovo oblíbené tetování a jaký je jeho význam.

 

Adam: “Všechny zajímá jaké je mé nejoblíbenější, ale já nemám nejoblíbenější. Mohl bych udělat TOP 10 žebříček ve kterém by byly všechny z nich, takže já nevím.” Prohlíží si svá tetování a dodává: “Třeba tohle je nejnovější (jeho levé předloktí). Je to něco jako mozaika. No a ne vždycky to co si dám na své tělo vlastně musí něco vyjadřovat. Někdy prostě, jako třeba tohle (ukáže to předloktí) je prostě něco co dobře vypadá. Říkal jsem si, jo, dám si na sebe tyhle znaky. Tohle tady je slunce. A tady tohle je anagram, něco jako test osobnosti (kruh pod Adamovým pravým loktem). Existuje osobnostní test, který si můžete udělat, takže tohle vyjadřuje ten symbol.”

 

Kimmy: “A jsi duchovně založená osoba? Míním tím, byl jsi na Burning Man… a myslím tím, zajímáš se o podivné (záhadné) věci a podobně?”

 

Adam: “Jsem realista. Když jsem byl mladší, byl jsem dost hodně svobodomyslný a zajímal se o duchovní věci… a teď co jsem starší, jsem prostě realista. Vím, tohle není moc sexy… Ale já nejsem pesimista ani optimista, jsem prostě realista. Nejpravděpodobněji. Jsem jako, tohle je to co se právě děje, takže si prožiju tenhle okamžik.”

 

No a tohle je ten správný okamžik pro Adamův hit Ghost Town, který Kimmy uvede jako poslední skladbu toho večera (54:26).

 

57:50 Kimmy lituje že nemá tyč na pořizování selfie a že ani neumí tyhle věci používat, takže udělala selfie bez ní, jen mobilem. Pak poděkuje Glamberts, že ten večer přišli a řekne, že to bylo pro ni dělá práci v HITS 97,3 velmi výjimečnou, když tam mohou mít takové lidi jako je Adam a řekne Adamovi, že pro něj mají ještě jedno překvapení. Protože oceňují všechno, co udělal nejen pro hudbu, ale i pro LGBT komunitu, pro mladé lidi, které inspiroval a kteří proto chtějí být jako on, pozoruhodný mladý muž. Takže pozve na pódium zástupce města Fort Lauderdale aby Adamovi předal velmi vzácný dar.

 

59:00 Člen městské rady Fort Lauderdale Adamovi poděkuje za všechno, co dělá nejen v oblasti hudby, ale i pro celou LGBT komunitu, protože je zcela určitě vzorem pro ostatní, především mladé lidi a protože lidi jako Adam ukazují ostatním, že lze dosáhnout úžasných věcí a úspěchu v životě tím, že budete upřímní sami k sobě.

 

1:00:33 Zástupce města vyzve Adama,aby mu podržel mikrofon, což Adam vtipně okomentuje: “Tohle je moje úloha tady, držet mikrofon.”

 

Radní si pak vezme mikrofon zpět a se slovy jak důležité je pro lidi v USA vyzdvihnout a ocenit lidi jako je Adam, mu předá klíč od města Fort Lauderdale s tím, že je v tomto městě kdykoliv vítán. A dodá, že všichni vědí, že Adam nemá jen klíč k městu, ale také klíč ke všem jejich srdcím.

 

 

Následující den pak Adam vystoupil na Miami Splashion.

 

Setlist:

Ghost Town

The Original High

Wtahaya Want From Me

Another Lonely Night

Evil In The Night

 

Celý set

 

 

Jednotlivá videa

(jsou tam moc hezké záběry Adama zblízka, kvalitní video a dobrý zvuk)

 

Ghost Town

 

 

The Original High

 

Adam se na začátku ptá, jestli publikum chce slyšet titulní skladbu jeho nového alba a jak se jmenuje – všichni vědí že The Original High. 😀

 

 

Whataya Want From Me

 

No tak tohle je vždycky o ‚jedné otázce‘  „What do you want from me?“ 🙂

 

 

Another Lonely Night

 

Mám pro vás ještě jednu novou dnes večer. Cítili jste se někdy osamělí? Kdo je singl (sám)? To není moc zábava když trávíte večery sami, že ne? Je to prostě příšerné! Být zase sám. Možná byste si mohli pořídit psa. To není ono. Tohle je Another Lonely Night.“

 

 

Evil In The Nigh

 

 

shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli

Join the discussion 167 Comments