Skip to main content

Adam Lambert – iHeartRadio koncert, Nový Zéland

5. srpna 2015

Adam měl koncert, který pořádalo iHeartRádio v Aucklandu na Novém Zélandu, v rámci své tamější propagace nového alba The Original High. Jedněmi z účastníků koncertu byli i blogger Poppy Tohill, který napsal svůj recap a fotograf Steve Dykes, který k článku dodal několik svých fotografií.

Takže tady je překlad popisu Adamova koncertu a videa, která natočili přítomní Glamberts:

 

Adam Lambert

Díky iHeartRadio a 2degrees mobilu byl Aucklandský Civic Theatre ve středu (5. srpna) večer domovem pro fantastickou kouzelnou párty…

 

Dorazili jsme právě když se začalo pouštět dovnitř; řada se táhla kolem rohu a směrem nahoru na ulici, když nadšení fanoušci Adama Lamberta postupovali dovnitř aby se ujistili, že získali ta nejlepší sedadla v sále. Koncertní sál byl zaplněný a bylo víc než jasné, že si s sebou všichni vzali své taneční boty a byli víc než připraveni dobře se pobavit.

 

Sweet Mix Kids (předskokani tohoto Adamova koncertu https://www.facebook.com/sweetmixkids) měli za úkol všechny rozehřát a opravdu se snažili a rozhýbali obecenstvo svým mixem od Taylor Swift, Majora Lazera, Michaela Jacksona a dokonce i s přídavkem trochu Avalanche City, ale byl to Adam Lambert, pro koho si publikum šetřilo svou energii a jakmile se objevil na pódiu, všechna sedadla v sále zůstala prázdná.

 

Se začátkem v duchu pravého energického ‘Glambert’ stylu, se Lambert promenádoval po celém pódiu, zatímco zpíval ‘Evil In The Night’ ze svého posledního alba ‘The Original High’, načež pak ještě zvýšil tempo svou ‘titulní skladbou alba’ (TOH), než se vrátil zpět do roku 2012 a spustil svůj populární taneční hit ‘Shady’ z jeho alba ‘Trespassing’ z roku 2012.

 

Protože jsem minulý rok viděl Adama Lamberta vystupovat s Queen, věděl jsem co mohu očekávat ohledně jeho dlouhých působivých vysokých not, a že dokáže snadno vyzpívat jakýkoliv tón, ale ten večer to vypadalo, že Lambertovi trvalo trochu déle než si rozcvičil své hlasivky. Ale můžu s jistotou říct, že když se dostal k dojemné, působivé baladě ‘There I Said It’, viděl jsem toho Adama, kterého všichni známe a tak oddaně milujeme, kdy se celý dav přidal tleskáním a máváním paží ve vzduchu, zatímco on neustále uchvacoval publikum svými neskutečnými dech beroucími hlasovými schopnostmi.

 

Od tohoto okamžiku všechno pokračovalo čím dál tím líp, přičemž Lambertovy vokály sílily, zatímco přepnul energický přepínač zpět na vyšší úroveň pro svůj nejpopulárnější song všech dob a nesporně všemi oblíbený ‘Whataya Want From Me’, při kterém každý člen publika, ať už mladý nebo starý, muž nebo žena ječeli s největším nadšením, zatímco zpívali z plných plic a tančili co jim nohy stačily.

 

‘Underground’ byl další ohromující a působivou písní, do které Lambert vložil všechno, než ohlásil “Myslím, že tuhle jste mohli slyšet v rádiu” a spustil ‘Ghost Town’, skladbu, která podle počtu lidí, kteří tančili a zpívali spolu s ním, je v rádiu slyšet zcela určitě.

 

Než byste stačili mrknout, Lambert oznámil, že zbývá už jen jedna skladba. “Máme pro vás ještě jednu a zřejmě ji znáte, ale trochu jsme ji pozměnili.” Poté jeho skupina spustila reggae verzi Lambertova druhého nejpopulárnějšího singlu ‘If I Had You’. Protože originál té písničky byl tím songem, který ze mně udělal definitivně tak nějak fanouška Lamberta, společně s několika dalšími kolem jsme byli lehce rozčarováni, že jsme nedostali originální verzi, nicméně, Lambert se předvedl s poměrně zajímavou verzí této skladby, jíž většina fanoušků zjevně ocenila a užila si ji.

 

Po jeho bleskurychlém zmizení z pódia, začalo brzo “My chceme víc” skandování, načež se Lambertova skupina nakonec vrátila na pódium, následována samotným Adamem pro přídavek, který mohl snadno potopit zbytek toho koncertu.

 

Lambert spustil svižný singl ‘Trespassing’, který brzo přešel v rytmický cover Queenů ‘Another One Bites The Dust’, než se vrátil zpět k poslednímu refrénu ‘Trespassing’, který propojil ten brilantní mash up k perfektnímu zakončení, nemluvě o ukončení celého koncertu na té nejvyšší možné úrovni, jakou bychom si mohli přát.

 

(Fotografie Steve Dykese najdete v originálu článku: http://libel.co.nz/blog_posts/8055-adam_lambert_with_photos anebo v naší galerii)

 

Videa z koncertu:

 

Evil in the Night

Shady

After Hours a TOH

Wicked Game

There I Said It

Na začátku Adam pochválí jedné z přítomných dam její klobouk a pak uvede svou další písničku: “Chci zazpívat něco z mého nového alba. A tohle je tak nějak pro každého, komu kdy bylo řečeno: ‘Nedělej to, nechovej se takhle, tohle není okay, tohle je špatně.’ Tohle je pro vás lidi, zazpívejte to těm haters.”

WWFM

Underground

Ghost Town

Another Lonely Night

If I Had You

Encore: Trespassing/The Dust

Na úplný závěr Adam efektně upustí svůj mikrofon a odkráčí do zákulisí. No a to je všechno. 🙂

Celý koncert:

Záznam U-streamu (dobrý zvuk):

1. část: http://www.ustream.tv/recorded/70099294

2. část: http://m.ustream.tv/channel/the-catzmadam

*shimoli*

 

shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli

Join the discussion 157 Comments