Skip to main content

Tak tenhle koncert bude zcela určitě pro nás fanoušky výjimečný. Hlavně proto, že Adam i když se necítil dobře, podal obdivuhodný výkon a lidi v publiku, kteří nenásledují Adama a nebyli na předchozích koncertech nebo je neviděli celé na You Tube ani nepoznali, že s ním něco není v pořádku. Určitě to pro něho nebylo jednoduché, ale zvládnul to. Klobouk dolů před ním a celou skupinou, protože bylo vidět, že oni se snaží Adama podpořit a pomoct mu, aby vydržel celý koncert a aby společně dali lidem ve frankfurtské Festhalle další z nádherných QAL koncertů.

 

Když Adam krátce před začátkem koncertu tweetnul obrázek na Instagramu s popiskem „Dnešní nálada.“, přemýšleli jsme, co to znamená. Trochu nám napověděl komentář Adamova trenéra, který na Instagram napsal, že se Adam necítí dobře, nicméně jsme stále doufali, že je v pořádku.

 

Krátce po osmé hodině koncert začal a Adam se zdál být v první části v pohodě. Sice neřádil na pódiu jako obvykle, ale usmíval se, bavil sebe i publikum a jeho hlas také nejevil žádné známky nemoci nebo že by měl problémy se zpíváním.

Všechno bylo relativně OK, akorát při StL Adam tentokrát nevzal publikum „do kostela“ a také neřádil a netočil se na pódiu jako jindy. Jeden malý pokus tam sice byl, ale vzápětí jakoby si Adam řekl, že to nebyl dobrý nápad a už se o otočku znovu nepokusil.

A pak přišlo Save Me.

Hned od začátku bylo vidět a slyšet, že Adam nezní jako jindy (začátek je acapella a tam se nic moc neutají). A když Adam vynechal téměř všechny vysoké tóny (ne úplně, ale odzpíval je hlavovým a ne plným hlasem, jak jsme u něho zvyklí) a hned po skončení SM odešel do zákulisí a vynechal Who Wants to Live Forever, bylo jasné, že je zle. Nevím, jestli jste sledovali ten stream nebo zprávy na Twitteru, ale já v tu chvíli dostala hrozný strach, že ten koncert nezvládne odzpívat do konce. Adam je bojovník. Po Brianově sólu se objevil zpátky na pódiu a dal ze sebe všechno. Vynechali sice The Show Must Go On a Don’t Stop Me Now a Adam také neudělal své obvyklé zpívání s publikem, i když během Radio Gaga sešel dolů pozdravit fanoušky. No a při encore už nešel na catwalk, zůstal na pódiu a pokud to šlo, nechal zpívat publikum (za to musím  Queen a Adamovy fans pochválit, že We Are the Champions odzpívali skoro sami).

 

Po koncertě pak tweetnul poděkování za všechna přání a pozdravy, která mu dodaly energii a zdálo se mu, že hydratace a dobrý spánek budou dobrý plán pro obnovení jeho sil.

 

Bohužel, nestačilo to, jak jsme se dozvěděli následující den, když QAL museli zrušit svou show v Bruselu, protože Adam ulehnul se silným zánětem průdušek.

Přesto, když vezmeme v úvahu, že jeho zdravotní stav nebyl dobrý už ani před tím koncertem,   jeho výkon ve Frankrurtu byl víc než obdivuhodný.

Ještě jedna malá perlička, některým fanouškům Queen (tedy těm, kteří Adamův hlas nemají moc rádi) se tahle show líbila mnohem víc než ty ostatní. A pochvalovali si, že kdyby takhle Adam zpíval pořád, bylo by to skvělé. No není to ironie?  :DD

 

One Vision


Stone Cold Crazy

Another One Bites the Dust


Fat Bottomed Girls


Lap of the Gods


Seven Seas of Rhye / Killer Queen

Všimněte si, že Adam sice reaguje na Brianovo sólo v Killer Queen s úsměvem a gestem, ale není to jeho obvyklé: „This is Brian May!!!“
A také tentokrát neplival to ‚šampaňské‘ až na diváky. Skončilo to ještě na konci toho catwalku.

Killer Queen z dálky, ale i s Adamovou řečí (začíná kolem 2:40) a má nádherný úvod:
„Frankfurt! Bavíte se? Je tady dneska nádherné publikum. Všichni jste dneska krásní. A ženy také!“ :DD
Pak následuje jeho obvyklé poděkování za to, že mu publikum dalo šanci a že si může zazpívat s takovými legendami jako jsou Brian a Roger na počest skvělého a jedinečného Freddieho Mercuryho.
No a jde se na IWTBF.

I Want to Break Free


Somebody to Love

OK, no church (kostel), ale přesto vynikající výkon! Kdybyste neznali jiná Adamova StL, netušíte že by tady něco nebylo v pořádku.

Love of My Life

Adam se šel převléknout (a trochu si odpočinout) do zákulisí a na catwalk přišel Brian. 🙂


39


Kind of Magic


Jamming / Drum Battle

Under Pressure


Save Me

Opět – neznat Adama tak dobře a neslyšet jeho podání Save Me na jiných koncertech, nikdy bych neřekla, že je tady něco off. Ale už jen jak ho slyšíte dýchat na začátku, tohle tam obvykle neuslyšíte. Já opravdu smekám. Jak tohle dokázal uzpívat… to je úplně mimo mně.


Guitar Solo

Pokud jsme si doteď nebyli úplně jistí, po tom, co jsme slyšeli Save Me a pak viděli Adama hned odcházet z pódia aniž by zpíval WWTLF, bylo jasné, že není v pořádku.
Brian začal své sólo a byl úžasný.


Tie Your Mother Down


I Want It All


Radio Gaga


Crazy Little Thing Called Love

Tradiční Brianova otázka na začátku: „Co si myslíte o tom novém muži?“
Adam poděkuje za potlesk a dodá, že by si měli spolu zazpívat další písničku o lásce, protože láska je v té hale všude přítomná.


Bohemian Rhapsody


We Will Rock You


We Are the Champions

Závěr (děkovačka, God Save the Queen)

 

Zdroj pro videa: http://idolforums.com/index.php?showtopic=718989

 

shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli