Skip to main content

QAL v Perthu, Austrálie, 22. srpna 2014

 

Z Japonska se Adam a Queen přesunuli do Australského Perthu. Přišlo nám trochu zvláštní, že z Tokia odletěli už následující den po Summer Sonic koncertu, obzvlášť když jsme viděli Adama a Rufuse, jak si Tokio docela užívají a koncert v Perthu byl naplánovaný až na pátek. Pak jsme ale našli na Twitteru a Instagramu info o návštěvě koncertu Lady Gaga a všechno bylo jasné (https://www.youtube.com/watch?v=C748Gsr6bDc). Bylo moc hezké číst všechnu tu chválu, které s Adamovi od Lady Gaga dostalo a vidět fotky Adama, členů Queen a L. Gaga v zákulisí. A taky bylo fajn, že Brian,Roger a Adam šli na ten koncert a Lady Gaga podpořili. Jejímu turné se bohužel nedaří tak dobře, jako QAL, ani zdaleka není vyprodané. Ovšem její věrní fanoušci jsou nejméně tak oddaní jako Glamberts a i oni určitě podporu Adama, Briana a Rogera ocenili.

Adam ještě před koncertem stihnul splnit výzvu, na ktterou byl nominován Chrisem Colferem a dvěma dalšími přáteli, ALS Ice Bucket Challenge (https://adamlambert.cz/2014/08/adam-lambert-als-ice-bucket-challenge/#disqus_thread) a sám nominoval Dr. Briana Maye s Rogerem a Rufusem Taylorovými.

Jak jsem viděla na Twitteru a na webu, na koncertě v Perthu byli v převážné většině fanoušci Queen, takže Adam měl před sebou náročný úkol a to, přesvědčit je, že je důstojným nástupcem Freddieho. Podle ohlasů, kritik i reakcí publika na koncertu, se mu to povedlo na 100 procent! Myslím, že téměř všichni návštěvníci koncertu z něj odcházeli úplně nadšení a přesvědčení, že Adam je ta správná volba.

Co nás určitě na koncertech v Austrálii těší je to, že díky časovému posunu je tentokrát nemusíme sledovat v časných ranních hodinách, ale brzo odpoledne. To je určitě oproti Americe příjemná změna. Koncert v Perthu měl dokonce i livestream a pomalu už to vypadalo, že tenhle stream bude jediný záznam koncertu, který máme – videa ne a ne se objevit na You Tube. Nakonec se ale přece jen začala vynořovat jedno za druhým. Takže tady jsou ta, která se mi povedlo najít:

Now I’m Here / Stone Cold Crazy

 

 

Tady je NIH ještě jednou. Není sice celé, ale ta tančící a jásající dívčina tam vpředu mezi publikem je tak naprosto úžasná, že jsem to tu musela dát.

 

Stone Cold Crazy

 

Another One Bites the Dust

 

 

Fat Bottomed Girls

 

 

In the Lap of the Gods / Seven Seas of Rhye / Killer Queen

 

 

Seven Seas of Rhye, Killer Queen

 

Po skončení KQ (7:25) Adam, kromě obvyklého: “Bavíte se lidi”, zmíní i Freddieho Mercury ho a jak je vděčný, že díky němu může zpívat s Queen tyhle písničky. Což je ale předzvěstí toho, že za Under Pressure s největší pravděpodobností nebude následovat Love Kills, ale Dragon Attack.
Po poděkování Freddiemu a obecenstvu má Adam svůj ‘Oprah moment’ a otázku pro publikum: “Cítili jste se někdy takhle? Cítil se někdo takhle komicky, jako ‘killer queen’, sedící na tom gauči, popíjející šampaňské, oblečený do třpytivého oblečení s třásněmi? Proč tohle děláme? Ví to někdo? Nějaký nápad?”
Adamův monolog pokračuje na začátku videa se StL.

 

Somebody to Love

 

“Ví to někdo? Má někdo nějaký nápad? Možná chceme vyplnit nějakou prázdnotu, kterou cítíme. Chlapi na to reagují někdy: “Jdi do p*dele! Smiř se s tím!” Ahojte kluci! No, já vím, že někdy chci uniknout (nerozumím ale přesně čemu) víte proč? Protože hledám ‘Somebody to Love’.”

 

 

I Want It All

 

 

Love of My Life

 

These Are Days of Our Lives

 

 

Bass Solo / Drum Battle / Under Pressure

 

 

A pouze Under Pressure video

 

 

Dragon Attack

 

 

 

Who Wants to Live Forewer

 

Guitar Solo

Guitar Solo (Part) / Tie Your Mother Down

 

 

Sing Along

 

“Lidi, zatleskejte Rufusovi Taylorovi u bubnů.” Adam pak prozradí na Rufuse, že je nezadaný a řekne přítomným slečnám, že to říká proto, že (ony) nemohou mít jeho (sorry :)). A že tedy musí “pass the buck” (tedy něco jako ‘předat štafetu’). Adam si ale samozřejmě záměrně vyhraje s tím slůvkem ‘buck’, takže to zní jako ‘fuck’. A Dr. Bri to ještě podtrhne tím jakoby ‘whoa’ zvukem, který můžete slyšet na 0:23. 🙂 A pak se vydá k VIP sekci na pódiu: “Ahoj lidi! Jak se máte? Jste velmi hezky oblečená, madam. Vy taky pane. Moc hezké oblečení. No, lidi, chci se zeptat, chcete si se mnou zazpívat? Uděláme to spolu?” Máte velkou konkurenci, protože Korea byla perfektní. Ne, vážně, úplně mně ohromili, protože byli lepší než lidi na show v Severní Americe. Všichni to znali perfektně. Takže máte lidi velkou konkurenci. Jste připraveni? Neslyším vás, jste připraveni? Ok, tak jdeme na to!“
Pokud se vám zdá, že tady má Adam divný hlas – no, snaží se o australský přízvuk. 🙂

 

 

I Want to Break Free

IWtBF začíná na 5. minutě

 

Radio Gaga / Crazy Little Thing Called Love

 

 

Tady je to video z livestreamu (díky Lilybop a Andi @rhyden). Zvuk je ale super. Adam na 4:02 “Lady Gaga, we love you!” – hezky! :D)

 

 

Crazy Little Thing Called Love

 

Je docela škoda, že tohle video není celé, protože i když je točené mobilem (pravděpodobně), ten obraz i zvuk je velmi dobrý.

 

 

Bohemian Rhapsody

 

Na začátku Adam čeká na Briana a ostatní až dorazí na pódium a při tom mává – ručníkem? Ne, svlíkl si vestu, zatočil s ní a pak ji odhodil bokem.

A moc roztomilé je, jak Adam na konci (asi kolem 6:10) – jak kouká na to Q.

 

 

Ještě jedno BoRap video – víc zblízka, ale chybí tam začátek a je tam skoro víc slyšet fanoušky než Adama.

 

 

We Will Rock You / We Are the Champions

 

To velké Q se po 1. minutě WWRY začne naklánět dopředu a vrátí se zpět na začátku WATC. A je tam jeden moc hezký okamžik mezi Adamem a Br. Bri kolem 6. minuty . Adam se k němu nakloní (asi kolem 6:18 v prvním a 6:10 ve druhém videu) a pak se na sebe podívají a navzájem si vymění pár slov.

 

 

 

Celý stream:

 

 

A za všechny alespoň tahle jedna recenze – je opravdu jedna z nejlepších co jsem vůbec četla:

QUEEN + ADAM LAMBERT PERTH ARENA LIVE REVIEW 2014

 

[nggallery id=119]
shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli