Skip to main content

Queen a Adam Lambert na koncertě v Saskatoonu v Kanadě, 23. června 2014

 

Tak tohle byla další (třetí) zastávka Severoamerického turné a druhá štace v Kanadě. Fanoušci, kteří sledují stav prodeje vstupenek na jednotlivé koncerty (jo, i v tomhle jsou Glamberts jedničky. Dokonce si na to vytvářejí i přehledy a tabulky, které pak twetují a dávají na fb stránky :D) měli trochu obavy, že se stadion asi nezaplní. I když už  několik týdnů před koncertem byl stadion zaplněný z více než 60%, přece jen nebylo plno. A samozřejmě my všichni přejeme QAL vyprodané haly. 🙂 Nakonec ale všechno dobře dopadlo a stadion byl téměř plný až po horní ochozy. 😀

Bohužel tentokrát nebyl livestream, ale celkem brzo se objevila spousta dobrých videí, takže bylo z čeho vybírat.

 

Koncert začal jako vždycky

1. Now I’m Here

Na 0:35 můžeme vidět Adama (vpravo) jak jde po schodech nahoru za ten závěs. Po chvíli začne zpívat, opona jde nahoru a Adam schází po catwalku dolů na kraj pódia. Moc hezký okamžik je kolem 4:40, když se Adamova tvář objeví uprostřed toho Q – nádherný úsměv!

No a po několik následujících písní to vypadalo, že se nic mimořádného nestane.

2. Stone Cold Crazy

3. Another One Bites the Dust

Prohledala jsem net, ale povedlo se mi najít pouze toto jediné video. No, aspoň zvuk je dobrý, i když z toho, co se děje na pódiu bohužel moc nevidíme. Nicméně, tohle byl klasický AOBTD s malou interakcí Adama s publikem kolem 1:30.

 

4. Fat Bottomed Girls

 

No a tady to přišlo.
„This is for all you fat bitches out there.“ Obvyklý Adamův úvod k FBG na tomto turné.
Víc jak dvě minuty pak nic, ale kolem 2:35 můžete zahlídnout, že se tam mihlo něco růžového a Adam to trochu překvapeně a pobaveně sledoval očima. Pak se na sebe podívali s Brianem, zasmáli se a Brian jakoby pokynul rukou Adamovi, který šel zvednout tu růžovou podprsenku, která přistála na pódiu a pověsil ji na svůj mikrofon.

4:05 „Now get on your bikes. And RIDE!“ (bez bitches tentokrát :))

Adam nám ještě předvede jak by to „ride“ mělo vypadat a mizí se převléknout. 🙂

 

5., 6. In the Lap of the Gods, Seven Seas of Rhye

 

Kolem 2:40 můžeme vidět, jak se spouští dolů ten kruh z písmene Q. No a pak hned navazuje Seven Seas of Rhye.

7., 8., 9. Seven Seas of Rhye, Killer Queen, Somebody to Love

 

Tady máme ještě jednou SSoR – ale tentokrát soustředěné na Adama a více zblízka a hned na to KQ. Jo, taková malá poznámka – ten kruh je na začátku toho videa dole a můžete si všimnout, že to ‚plátno‘, které bývá obvykle přizpůsobené vnitřku toho písmene Q je teď roztažené a tvoří vlastně obdélník (nebo čtverec – to teď nepoznám. K té změně dojde vždycky, když se ten kruh spustí. A jak se vytáhne zpět nahoru, tvar toho plátna se upraví. Vymakané, že jo. 😀

Ta láhev šampaňského je tentokrát otevřená – poprvé. No a taky jste byli zvědaví co s tím Adam udělá? Já moc. 😀 Samozřejmě napije se – takže spousta lidí začne přemýšlet, jestli je v té flašce šampaňské nebo voda (podle dostupných informací od našich Glamberts, kteří se vyskytli poblíž té lahve by to měla být voda).

Napoprvé je Adam docela opatrný a i když vystříkne tu vodu mezi publikum, je to jen na okraj a vypadá to, že je moc nenamočí (přece jen si asi není tak úplně jistý jak budou reagovat).

Pak začne jeho řeč: „Jsem lajdácký opilec. Jak se dneska máte? Dobře?“ Pak úplně nerozumím co říká, ale je to určitě něco o turné,o tom, že jsou moc rádi, že jsou v Saskatoonu a ptá se, jestli se obecenstvo baví. Pak následuje jeho obvyklé „Když máte oblečené hezké, třpytivé věci a jste za killer queen jako já“ a přidává, že je to jako nakupování on-line. A že to možná může být proto, že někdy cítíme uvnitř prázdnotu. „Cítili jste se takhle někdy? Osamělí. Víte co myslím? Cítím se tak pořád. Ale ne s váma lidi. Necítím se osamělý když jste okolo. Je to velmi uspokojivý pocit. A někdy zjistíme, že to jediné co opravdu potřebujeme je Somebody to Love (někoho, koho můžeme milovat).“

No a začíná StL. Asi kolem 8:10 můžete dobře vidět Spikea, jak diriguje ostatní. Jako hudební ředitel Queen (má stejnou funkci jako Brian London v Adamově kapele) vlastně řídí ostatní hudebníky (a někdy také dává znamení i Adamovi – jo a taky většinou je u toho, když se Adam před koncertem rozezpívává a pracuje s ním).

Kolem 8:50 koukněte na Briana jak si pobaveně opře ruce o kolena a s úsměvem sleduje Adama. 🙂

9. I Want It All

Bohužel našla jsem jen tohle částečné video.

 

10. Love of My Life

 

11. These Are Days of Our Lives

 

11. ’39

Taylorovi – otec a syn, Drum Battle

13. Under Pressure

 

14. Love Kills

 

Hezký záběr do publika na začátku.

Adam pak vyzve publikum, aby ještě jednou zatleskali Rogerovi a uvede další písničku – Love Kills.

„Je to písnička Freddieho Mercuryho. Zatleskejte ještě jednou Freddiemu Mercurymu. Tuhle písničku napsal pro film Metropolis. Je to nádherná píseň. Queen připravují své nové album. Bude tam skvělý materiál. A Brian mi mailoval ohledně téhle písničky a ptal se: ‚Myslíš, že bychom to mohli udělat?‘ A já byl jako: ‚Jasně sakra!‘  Takže tohle je Love Kills.“

U tohohle videa je celkem dobře vidět na Rogera a jeho práci s bubny – a musím říct, že jsem si to opravdu užila, když jsem sledovala jak mistrně hraje. Paráda!

 

5. Who Wants to Live Forever

 

16. Kytarové sólo Briana Maye

17. Tie Your Mother Down

 

Po Brianově kytarovém sólu se Adam objeví zpátky na pódiu a na sobě má červeno černé tílko (to vidíme poprvé), černé kalhoty a zlaté boty, které v předchozích večerech nosil na encore.

 

18. Radio Ga Ga

 

Musím říct, že publikum se v tom tleskání evidentně lepší. 🙂

19. Don’t Stop Me Now

 

Bohužel jen tohle neúplné a ještě obrácené video. 🙁

 

20. Crazy Little Thing Called Love

 

Asi si všimnete, že Adam tady místy napodobí pohyby a chování Elvise Presleyho (třeba kolem konce 1. minuty). No a po třetí minutě jde k piánu a naváže komunikaci se Spikem (zatím jen tak jemně… ale to se časem vyvrbí :)).

 

21. Show Must Go On

 22. Bohemian Rhapsody

 

Encore

23. We Will Rock You

 

Adam tentokrát přichází zprava (předtím nastupovalz levé strany) a má opět svůj leopardí oblek, korunu, ale zlaté boty vyměnil za černé.

 

23., 24. We Will Rock You, We Are the Champions

We Are the Champions začíná od 2:37

 

[nggallery id=92]
shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli