Skip to main content

Pharrell říká, že jeho současná hudba má svůj původ ve skladbě “No Trespassing” Adama Lamberta.

Tohle je část rozhovoru Pharrella Williamse pro Hiphop DX, ve které Pharrell mluví o původu melodie, kterou použil při spolupráci s Robertem Thicke a Daft Punk a o své spolupráci s Adamem Lambertem.

 DX: Vypadá to, jako by ta melodie byla vytvořena při Tvé práci s Robinem Thicke a Daft Punk. Jak velká část toho alba byla vytvořena společně s těmito umělci?

Pharrell Williams: Ne, to není pravda. Já jsem vlastně flirtoval s tou melodií od roku 2011. Napsal jsem v roce 2011 píseň pro Adama Lamberta, která se jmenuje “No Trespassing” a která vyšla v roce 2012. Také jsem dělal “Inevitable” se Scissor Sisters. Je tam několik nahrávek, které jsem dělal, které předcházely téhle hudbě, ale hádám, že tenkrát nebyla ta správná doba.
DX: Takže když seTi  v roce 2011 dostalo tamté reakce, co Tě inspirovalo k tomu, abys pokračoval v tom směru?

Pharrell Williams: Hudebně jsem cítil, že živá hudba byla tenkrát zatracována. Všechno bylo tak kvantované a syntetické. Chyběl tomu lidský dotek. Když jsi poslouchal starší hudbu, slyšel jsi tam tu muzikálnost a hudební dovednost. Slyšel bys v tom tu lidskost a tohle na tom bylo to zajímavé. Byl jsem jako: “Člověče, chci prostě spojit některé z těch věcí dohromady.” Byla to fakt ironie.

Když jsem se dostal do studia v Paříži, roboti (Daft Punk)mně požádali, abych jim přehrál to, na čem dělám. Tenkrát jsem jim zahrál Jennifer Hudson… a Mary J. Blige byla na té desce taky, mimochodem. Přehrál jsem jim “Blurred Lines” a desku Adama Lamberta, která už tenkrát vyšla. Chtěl jsem aby to slyšeli. No a bylo to šílené, protože hned potom jsem jim řekl, že to bylo inspirované Nile Rodgersem. Oni mi řekli: “Jo? No, on je na skladbě, kterou chceme abys napsal.” A já jsem byl jako: “Co?” Tohle bylo fakt divné, protože oni jsou roboti a já člověk. Já jsem Američan a oni Francouzi. Oni žijí na jedné straně Atlantiku a já na druhé. Přesto jsme mysleli stejně. Chyběla nám v populární hudbě ta lidskost a snažili jsme se ji tam dodat.

Celý článek:

Pharrell Williams Speaks Exclusively To HipHopDX On The Label Of Genius

 

shimoli

Author shimoli

More posts by shimoli